Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Tec

T.E.C. caravans: vrije tijd actief beleven

T.E.C. caravans worden gefabriceerd in het Duitse Sassenberg. T.E.C. bestaat al meer dan vijftig jaar en maakt zijn producten onder het motto ‘vrije tijd actief beleven’. Praktisch, veelzijdig en oog voor de wensen van de klant, dat zijn de uitgangspunten bij het ontwerpen en bouwen van de T.E.C. caravans.In 2013 bracht T.E.C. de Travel-lijn op de markt. Deze omvat de volgende modellen: de Travel Active, Travel King en Travel Style. Deze caravans zijn moderner dan de voorgaande modellen, zowel van binnen als van buiten. De T.E.C. caravans zijn geschikt voor vier tot zes personen en zijn te koop bij diverse leveranciers en dealers. Een bekende Nederlandse dealer is het Caravancentrum in Renswoude. De T.E.C. Weltbummler 430 TM uit 1995 heeft bijvoorbeeld een ledig gewicht van 817 kilo. Het maximaal toelaatbare gewicht bedraagt 1050 kilo. Er zijn vier slaapplaatsen in deze T.E.C. caravan. De zithoek in het leefgedeelte is om te bouwen tot een slaapplek en de caravan is uitgerust met ringverwarming, een stabilisator en een vaste watertank.

De T.E.C. Weltbummler 510 TDF

De T.E.C. Weltbummler 510 TDF uit 1999 heeft een opbouwlengte tot 6 meter. Het ledig gewicht van deze caravan bedraagt 1110 kilo en het laadvermogen van 290 kilo. De lengte van deze T.E.C. caravan is 6,74 meter en de breedte bedraagt 2,29 meter. De T.E.C. caravan is uitgerust met een Truma Therme-boiler, een Alko-stabilisator en een reservewiel. Er kunnen vier mensen in de Weltbummler 510 TDF slapen en er zijn een keuken, een elektronisch door te spoelen toilet en een prachtig leefgedeelte. Een vaste watertank en ringverwarming ontbreken niet. De T.E.C. Weltbummler 510 TDF is erg geschikt voor kleine gezinnen van maximaal vier personen.

De nieuwe T.E.C. 550 Active uit 2013

De T.E.C. 550 TKM Active uit 2013 heeft een ledig gewicht van 1252 kilo en is voorzien van prachtige doorzichtige dagluiken. Het maximaal toelaatbare gewicht bedraagt 1800 kilo en het laadvermogen 423 kilo. Er zijn slaapplaatsen voor zes personen. De opbouwlengte van deze T.E.C. caravan bedraagt 5,73 meter en zijn totale lengte is 7,59 meter. Deze nieuwe T.E.C. caravan beschikt over een hoektoilet, ringverwarming, een vaste watertank en disselafdekking. Tweedehands is de T.E.C. 550 Active te koop voor €18.950. De T.E.C. caravan wordt geleverd met een Ventura Isabella-voortent met stokken van stevig glasfiber. Een hordeur is eveneens aanwezig in deze T.E.C. caravan.