Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Elektrisch
Elektrisch

Een overzicht van de kosten voor elektrisch rijden

Een van de redenen om voor een elektrische auto te kiezen, zijn de kosten. Hoewel een elektrische auto wat duurder is om te kopen, zijn de brandstof- en onderhoudskosten kosten juist lager.We geven hier een overzicht van de belangrijkste kosten.

Deze kosten horen bij elektrisch rijden

Voor veel mensen is elektrisch rijden echt nog iets nieuws. Jarenlang hebben we met z’n allen rond gereden in auto’s die op diesel, LPG of benzine reden, maar daar komt langzaam verandering in. De elektrische auto wordt namelijk steeds populairder in Nederland. Maar omdat we nog niet zo gewend zijn aan elektrische auto’s, is het logisch dat je je afvraagt wat de kosten van elektrisch rijden zijn.

Het bezit van een auto kost geld en dat geldt natuurlijk ook voor een elektrische auto. Dat begint al bij de aanschaf van de auto. Veel elektrische modellen kosten op dit moment zo’n 10% meer dan vergelijkbare modellen die op benzine of diesel rijden. Dat is best veel, maar daar staat tegenover dat andere kosten juist weer lager zijn. Zo betaal je bijvoorbeeld tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting voor je auto. De belangrijkste kosten die je met een EV wel elk jaar hebt, zijn o.a.:

  • onderhoudskosten
  • kosten voor elektriciteit of een eigen laadpaal
  • kosten voor een autoverzekering

Of deze kosten voor een elektrische auto veel hoger of lager zijn dan met een auto op brandstof, zullen we hierna gaan bekijken.

De onderhoudskosten van een elektrische auto

Je hebt vast wel eens gehoord dat de onderhoudskosten van een elektrische auto lager zijn dan die van benzine- of dieselauto’s. Een elektromotor zit namelijk anders in elkaar dan een verbrandingsmotor. Er zitten veel minder bewegende onderdelen in, zodat er ook minder vaak iets vervangen hoeft te worden. Een elektromotor heeft ook geen motorolie die vervangen moet worden. Het enige wat af en toe ververst moet worden zijn de versnellingsbakolie, ruitensproeiervloeistof en de koelvloeistof.

De onderhoudsintervallen in voor elektrische auto’s ook langer. Een jaarlijkse inspectiebeurt wordt aangeraden, waarbij o.a. de profieldiepte van de autobanden wordt gemeten en de remschijven worden gecontroleerd. De banden slijten wat harder door het hogere gewicht van EV’s, dus het kan zijn dat die vaker vervangen moeten worden. De APK-intervallen zijn voor een elektrische auto ongeveer hetzelfde als voor brandstofauto’s. De onderhoudskosten voor een elektrische auto liggen op ongeveer één derde van de kosten van een auto met brandstofmotor.

De kosten van het opladen van je elektrische auto

Elektrische auto’s rijden op accu’s of batterijpakketten die je regelmatig moet opladen. Dat opladen gebeurt met elektriciteit, dus dan wordt het interessant om eens te kijken naar de kosten voor het opladen van een elektrische auto. Je kunt een elektrische auto op 2 manieren opladen: met een eigen laadpaal of met een openbare laadpaal.

Tabel 1: De verschillen tussen opladen aan een openbare laadpaal en je eigen laadpaal.

Openbare laadpaal Eigen laadpaal
Geen investering nodig Je betaalt de laadpaal +aanlegkosten
Werkt met een pasje en abonnement Ontgrendeling mogelijk na authenticatie, gebruik van dag- en nachtstroom mogelijk
Nog weinig groene laadpunten Opladen met zonnepanelen mogelijk
Soms niet beschikbaar 24 uur per dag beschikbaar
Vaak betaal je een hoger energietarief, hoewel gratis laden ook voorkomt Je betaalt het reguliere energietarief

Wat is nou het verschil in kosten tussen thuisladen en de accu opladen aan een publieke laadpaal? Als je de energiekosten omrekent per kilometer, dan betaal je voor thuisladen € 0,039/ km. Laad je je auto bij een openbare laadpaal op, dan betaal je gemiddeld € 0,070 /km. Snelladen langs de snelweg is het duurst, daarvoor betaal je gemiddeld € 0,102/km.

Verzekeringskosten van een elektrische auto

De kosten van een autoverzekering voor een elektrische auto zijn gemiddeld wat hoger dan voor een auto met een benzine- of dieselmotor. Wat de verzekering duurder maakt, is het feit dat het accupakket een kostbaar onderdeel is van een EV. Als je een aanrijding krijgt, waarbij het accupakket beschadigd raakt, dan kunnen de reparatie- en vervangingskosten behoorlijk oplopen. Maar dat geldt ook voor een benzine- of dieselauto.

Autofabrikanten proberen dat wel tot een minimum te beperken door extra verstevigingen rondom het accupakket te bouwen, om deze zo goed mogelijk te beschermen. Met een elektromotor is de kans op een motorisch probleem dan weer veel kleiner, omdat een elektromotor uit minder onderdelen bestaat. Voor een EV kun je de volgende verzekeringen afsluiten:

  • WA-verzekering
  • WA+ Casco
  • WA + Aanvullende verzekeringen

Of je ook meer premie moet betalen om je elektrische auto te verzekeren, dat hangt een beetje af van de verzekeraar. Sommige verzekeraars zijn een echte voorstander van elektrisch rijden, waardoor je bij hen voor een elektrische auto dezelfde premie betaalt als voor een niet-elektrische auto. De aankoopwaarde van de auto bepaalt vaak de hoogte van de premie. Elektrische auto’s kosten gemiddeld wat meer. Voor een kleinere, goedkopere elektrische auto betaal je ongeveer dezelfde premie als dezelfde auto met een benzine- of dieselmotor. Heb je een wat duurdere elektrische auto gekocht? Dan betaal je ook meer premie.

FAQ

De grootste kostenbesparing komt door de vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting, die nog tot 2025 geldt. Vervolgens bespaar je flink op de brandstofkosten. Je kunt jaarlijks ongeveer de helft minder uitgeven aan brandstof. Dit is afhankelijk van het aantal kilometers wat je rijdt en de prijs die je voor de stroom betaalt.

Een elektrische auto kost meer door de kosten van de batterijen, de veiligheidsmaatregelen rondom het accupakket, de toepassing van lichtere en duurdere materialen en de beperkte productie van elektrische auto’s.

Gemiddeld zo’n 10% per jaar. Uit onderzoek blijkt dat elektrische auto's die nu verkocht worden, over 5 jaar nog zo'n 40 tot 50 procent van de nieuwprijs waard zijn. Bij benzine- en dieselauto's is over 5 jaar nog tussen de 30 en 40 procent van de nieuwwaarde over.