Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Internetfraude - Tussenpersonen

In dit artikel vindt u informatie over internetfraude die zich voordoet in vorm van een tussenpersoon of intermediair.

U bent in contact met een potentiële koper

Na het plaatsen van de advertenties van uw occasions ontvangt u een sms of e-mail waarin u wordt verzocht om contact op te nemen met een tussenpersoon. Deze biedt u aan om als intermediair op te treden tussen u en mogelijke kopers, tegen een bepaalde vergoeding. Deze vergoedingen liggen meestal tussen de € 59,- en € 119,- en er wordt u geen schriftelijke garantie of service geboden. Meestal komt de tussenpersoon via een online portal, of iemand die u kent of die u zogenaamd is aangeraden via een betrouwbare bron. Dit zijn echter illegale praktijken door niet bestaande bedrijven. Onderzoek wijst uit dat de website en e-mailadressen van deze bedrijven vaak zijn vervalst. Er bestaan verschillende variaties van deze zogenaamde tussenpersonen.

U belt

  • Wanneer u het vermelde telefoonnummer belt wordt u een mogelijke koper beloofd. Een paar dagen later, wanneer u als verkoper akkoord bent gegaan met het tot stand brengen van het contact met de koper, ontvangt u een rekening voor de geleverde service. U zult zelfs aanmaningen ontvangen als u de rekening niet betaald. Maar er vind geen contact plaats tussen u en de mogelijke koper.

  • Na uw telefoontje ontvangt u ongevraagd een rekening, in plaats van de toegezegde informatie, terwijl u geen klant heeft gezien.

  • Na uw telefoontje ontvangt u een contract waarin, in tegenstelling tot wat is overeengekomen aan de telefoon, staat dat u wordt opgenomen in een database in plaats van dat u mogelijke klanten krijgt aangeleverd.

Verifieer dus altijd de voorwaarden. Autoportals zijn uitstekende platformen voor het tot stand brengen van contact tussen kopers en verkopers van occasions. Een extra tussenpersoon is overbodig, zelfs wanneer u een mogelijke klant wordt beloofd.

Alle artikelen

Internetfraude - Valse e-mails (phishing)

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Digitale documenten & rekening fraude

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Fraude met checks

Advies · Veiligheid
Ontdek meer