Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Veilig een auto verkopen

Een auto online adverteren is tegenwoordig eerder standaard dan uitzondering. 88% Van alle autokopers oriënteren zich online voor de aanschaf van een nieuwe auto. Autoportals zijn het ideale platform om gedetailleerde informatie over auto’s te bekijken en te vergelijken.

Contact met de koper

Kopers zijn op zoek naar een betrouwbare aanbieder. Zorgt u daarom voor correcte en duidelijke informatie bij uw advertenties. Voor bedrijven is een eigen website eveneens een teken van professionaliteit waarnaar de koper op zoek is. Zorg voor een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Zowel particuliere verkopers als autobedrijven moeten bedacht zijn op frauduleuze kopers. Wanneer u alert bent kunt u ze tijdig herkennen.

Frauduleuze kopers herkent u wanneer:

  • De koper niet vraagt om de auto te mogen bekijken.
  • De koper u niet wil ontmoeten.
  • De koper direct geld wil overschrijven, meestal meer dan u vraagt.
  • De koper voorstelt met een cheque of overschrijving voor het buitenland te betalen.

De overeenkomst

Wanneer u een koper heeft voor uw auto, stelt u een koopovereenkomst op. Om fraude te voorkomen raden wij u aan een legitimatie van de koper te vragen. Hiermee kunt u zijn gegevens controleren.

Stuur geen documenten van uw auto’s via de e-mail, digitaal zijn de documenten redelijk eenvoudig te vervalsen. U voorkomt hiermee veel problemen.

De betaling

Ook als verkoper kunt u slachtoffer worden van fraude en oplichting. Vergis u niet en wees alert.

Fraudeurs kunnen u een cheque sturen en later de koop ongedaan maken. U stort het geld terug en dan blijkt de cheque vals te zijn. U bent uw geld kwijt. Hou rekening met een controle tijd van 10 dagen bij uw bank.

Fraudeurs betalen meer dan u vraagt. Ook hier stuurt u het teveel betaalde geld terug en blijkt later dat het gestorte geld van uw bank is verdwenen omdat de cheque vals was.

Alle artikelen

Internetfraude - Digitale documenten & rekening fraude

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Fraude met checks

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Tussenpersonen

Advies · Veiligheid
Ontdek meer