Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

De auto van: Sjaak Polak

Sjaak Polak staat bekend als dé cultheld van het Nederlandse voetbal door zijn ongeëvenaarde interviews na afloop van wedstrijden die hij speelde bij o.a. Excelsior, ADO Den Haag en FC Twente. Inmiddels traint hij ruim vier jaar ADO Den Haag Dames en dat doet hij niet onverdienstelijk.

In welke auto rijd je nu?

Een zwarte Volkswagen Tiguan, benzine. Maar wel met dikke wielen eronder, want dat maakt het geheel wat stoerder. Mijn vrouw Michelle rijdt in een Mini Cabrio.

Wat voor ritten maak je ermee?

Zowel voor het werk, heen en weer naar ADO Den Haag, de wedstrijden van FC de Rebellen die door heel het land gaan, maar ook privé. Jaarlijks rijd ik zo’n 25.000 kilometer op de teller. Al komt dat ook doordat ik af en toe de Mini van m’n vrouw meeneem.

Ga je ook met de auto op vakantie?

Nee, hij rijdt fantastisch, maar een vakantie begint voor mij toch echt lekker relaxed in het vliegtuig.

Wat is jouw ultieme droomauto?

De Mercedes GLC Coupe 63 AMG 4Matic, of: die vierkante Jeep. De Mercedes Benz G-klasse. Die twee auto’s vind ik echt wáánzinnig mooi!

Wat was je allereerste auto?

Lachend: Een Suzuki Baleno, die kreeg ik van Excelsior. Knalrood en op de deuren stond groot: AKAI. Van Feyenoord kreeg ik later een Opel Corsa een grijze. Maar dat eerste knalrode ding kan ik me nog zo weer voor de geest halen, hahaha.

Wat was je leukste auto?

De Tiguan die ik nu rijdt. De Mini vind ik hartstikke mooi hoor, maar het voordeel met die Tiguan is de hoge instap, het overzicht op de weg en het rijdt zo ontzettend ontspannen. Ik vind de auto die ik nu heb echt helemaal top, ik ruil ‘m voorlopig nog niet in.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault Espace (2023) is 14 cm korter dan zijn voorganger, maar 14 cm langer dan de Austral

Renault Espace (2023) is 14 cm korter dan zijn voorganger, maar 14 cm langer dan de Austral

Autonieuws
De auto van - Glenn Helder

De auto van: Glenn Helder

Autonieuws
Elektrische Volkswagen ID.2all GTI komt eraan

De hot hatch is terug: elektrische Volkswagen ID.2all GTI komt eraan

Autonieuws
Ontdek meer