Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Facelift Cupra Leon en Formentor: minder Seat, meer rijbereik (nu met prijzen)

CuprCupra heeft zowel de Cupra Leon als de Cupra Formentor aangepakt. We praten je helemaal bij met de volgende 4 dingen die ons opvallen.

1 - Minder Seat

Waar andere merken bij een facelift volstaan met een iets ander koplampje, is de neus van de Leon en de Formentor volledig op de schop gegaan. Voortaan herken je er veel minder Seat in dan voorheen. De zogeheten 'sharknose' en de driehoekige dagrijverlichting passen veel beter bij het brutale karakter van Cupra, dat zich toch een beetje als de NKOTB (New Kid On The Block) van autoland profileert.

Aan de achterzijde valt de ledverlichting over de gehele breedte van de auto op. Het Cupra-logo achterop is verlicht. Cupra wil graag sportief zijn en dus is de Formentor uitgerust met een forse diffuser.

2 - Geen stuur, maar een supersportstuur

Cupra draaft soms een beetje door als het op sportiviteit aankomt, want om het stuur nou een 'supersportstuur' te noemen, gaat ons een beetje te ver. Al vinden we de startknop op het stuurwiel gaaf. Aan gewone stoelen doet Cupra niet; je krijgt sport- of kuipstoelen met een verlaagde zitpositie.

Het centrale scherm is groter geworden en meet nu 12,9 inch ofwel 33 cm. De sliders voor het instellen van de temperatuur en het bedienen van de audio zijn voortaan verlicht zodat je ze in het donker sneller vindt. Ook kun je zelf snelkoppelingen aan bepaalde functies toevoegen. Apple CarPlay en Android Auto zijn draadloos te gebruiken.

Nieuw, maar optioneel is een audiosysteem van Sennheiser met 11 speakers, een subwoofer en een versterker van 390 watt.

facelift-cupra-leon-en-formentor-minder-seat-meer-rijbereik-nu-met-prijzen-2024-06

3 - Jippie: meer range

Door de grotere batterij van de plug-in hybride versies met 1.5 TSI-benzinemotor (nu: 19,7 kWh) is de elektrische actieradius toegenomen tot meer dan 100 kilometer (WLTP), bijna een verdubbeling ten opzichte van de uitgaande modellen. Er is keuze uit twee 'performance'-varianten zoals Cupra ze ietwat theatraal noemt. Een gecombineerd vermogen van 204 en 272 pk is veel, maar tegenwoordig kom je dat wel vaker tegen.

Ander goed nieuws is dat voortaan snelladen tot 50 kW mogelijk is. Thuis kan met 11 kW worden geladen.

4 - Cupra Leon en Formentor prijs

Cupra heeft de prijzen voor de nieuwe Cupra Leon en Cupra Formentor bekendgemaakt. Eerstgenoemde heeft een vanafprijs van 42.790 euro. Daarvoor krijg je de Leon in Essential-uitvoering. De Business-uitvoering is er vanaf 43.990 euro, de VZ Performance kost je minimaal 47.790 euro. Het topmodel is de Leon VZ Extreme en start bij 54.190 euro. Voor de Sportstourer betaal je voor elke uitvoering een meerprijs van 1200 euro.

De Cupra Formentor heeft een vanafprijs gekregen van 44.990 euro. Ook hier gaat het om de Essential-uitvoering. Als Business kost de Formentor 46.190 euro, met de VZ Performance komt daar nog eens een kleine 5 mille bovenop. De Formentor VZ Extreme is het neusje van de zalm en is te bestellen vanaf 56.990 euro.

Alle prijzen van de Cupra Leon en Formentor op een rijtje:

Model Uitvoering Vanafprijs
Cupra Leon Essential € 42.790
Business € 43.990
VZ Performance € 47.790
VZ Extreme € 54.190
Cupra Formentor Essential € 44.990
Business € 46.190
VZ Performance € 50.990
VZ Extreme € 56.990

facelift-cupra-leon-en-formentor-minder-seat-meer-rijbereik-nu-met-prijzen-2024-01

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Waarom de Abarth 500e plotseling 2000 euro goedkoper is geworden

Waarom de Abarth 500e plotseling 2000 euro goedkoper is geworden

Autonieuws
Milieusticker Frankrijk: welke heb je nodig en waar?

Milieusticker Frankrijk: welke heb je nodig en waar?

Autonieuws
Opvolger van BMW i8 heeft een hoge kont en meer motoren dan jij denkt

Opvolger van BMW i8 heeft een hoge kont en meer motoren dan jij denkt

Autonieuws
Ontdek meer