Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

'Je kunt beter gaan lopen of fietsen!', waarschuwen autoreclames in Frankrijk vanaf 1 maart

De toevoeging 'geniet, maar drink met mate' is al tientallen jaren verplicht bij alcoholreclames. In Frankrijk gaan ze per 1 maart een stap verder en wordt een dergelijke waarschuwing ook toegevoegd aan autoreclames: ga fietsen of lopen, overweeg carpoolen, of neem het openbaar vervoer.

Een waarschuwing als 'geniet, maar drink met mate' is bedoeld om consumenten te wijzen op de negatieve effecten van alcohol. Hetzelfde geldt voor de macabere slogans en onheilspellende foto's op sigarettendoosjes. In Frankrijk gaan ze dus verder en wordt het vanaf 1 maart verplicht om automobilisten te wijzen op de drie alternatieven voor autorijden: lopen/fietsen, carpoolen en gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Adverteerders kunnen boete krijgen van 50.000 euro

Autoreclames - in print, op de radio, of op televisie - moeten straks voorzien zijn van één van de drie volgende waarschuwingen: "voor korte afstanden, ga lopen of fietsen", "overweeg om te carpoolen", of "neem dagelijks het openbaar vervoer". In bepaalde gevallen moet er ook een hashtag bij: #SeDéplacerMoinsPolluer (wat zoiets betekent als: beweeg zonder te vervuilen). Adverteerders die niet aan de regels voldoen, kunnen een boete krijgen van maximaal 50.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Tesla Cybertruck zou eerst in 2020 op de markt komen, toen in 2021, toen in 2022 en nu in ...

Autonieuws

Het bruine monster is terug! Dit is waarom moderne auto's weer roesten

Autonieuws

80 procent van de nieuwe-autokopers is laf! Grijs, wit, zwart en zilver de populairste kleuren

Autonieuws
Ontdek meer