Nieuws: Renault Megane CC Floride – Megane CC met historisch tintje

Renault knipoogt naar het verleden met Megane CC Floride. Van de rijk uitgeruste Franse cabriolet komen er slechts 25 stuks naar Nederland. De totale productie bedraagt 1.600 exemplaren.

Met de Mégane CC Floride brengt de Franse fabrikant een ode aan de gelijknamige coupé die Renault eind jaren vijftig en begin jaren zestig in het gamma had. Een auto die volgens Renault destijds elegantie, charme en een nieuwe manier van leven gericht op plezier symboliseerde. Uiteraard moet de huidige tegenhanger hetzelfde gevoel creëren. Dit probeert Renault middels de vintage ivoorkleurige lakkleur die zowel op de carrosserie als op de 17 inch lichtmetalen wielen te vinden is. Daarnaast moet het Floride-logo in verchroomde retrolook op de voorschermen de brug naar het verleden slaan.

Two-tone De ware exclusiviteit van de uitvoering wordt pas in het interieur duidelijk. Het binnenste is namelijk geheel in twee kleuren uitgevoerd: de middelste gedeelten van de stoelen en het stuur zijn met ivoorkleurig leder bekleed, en over de volle breedte van het dashboard loopt een sierstrip in dezelfde tint. De rest van het interieur heeft een donkerrode kleur die daarmee contrasteert.

Prijs en uitrusting Renault levert de Mégane CC Série Limitée Floride voor een bedrag van 35.790 euro. De uitvoering is standaard gekoppeld aan de TCe 130-motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De uitrusting bestaat zoal uit Radio 3D Arkamys, Bluetooth, parkeersensoren vóór en achter, elektrisch inklapbare spiegels, elektrisch verwarmbare voorstoelen, lederen bekleding voor interieur en stuurwiel en de lakkleur Ivoire Floride.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer