Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Scenic E-Tech (2024): vertrouwde naam, maar de auto herken je niet

De Renault Scenic kwam ooit als mpv met een verbrandingsmotor op de markt. De nu onthulde Renault Scenic E-Tech electric is compleet anders. Geen mpv meer, maar een suv. En volledig elektrisch. Toch is het logisch dat ook deze nieuwe Renault weer Scenic heet.

Als de Renault Scenic in 2024 op de markt komt, richt hij zijn pijlen op auto’s als de Skoda Enyaq en Volkswagen ID.4. Technisch is de Scenic voor het overgrote deel identiek aan de Megane E-Tech. Hij heeft wel een andere ontwerper; de Scenic is door Gilles Vidal getekend, die sinds 2020 bij Renault in dienst is. De elektrische Scenic is meteen het visitekaartje voor het ontwerp van komende Renault-modellen.

Volledig elektrische suv

Er komen twee versies op de markt, een met 170 pk (standard range) en een met 220 pk(high range). In het tweede geval krijg je een indrukwekkende actieradius van 620 kilometer, de standard range houdt het bij 420 kilometer voor gezien. Ook de batterij verschilt: de standaardversie heeft 60 kWh, terwijl de high range over een exemplaar met 87 kWh beschikt. Snelladen kan met 130 respectievelijk 150 kW.

Renault Scenic: tot 1670 liter bagageruimte

Een oude troefkaart van de Scenic is dat hij veel ruimte biedt, ondanks vrij compacte buitenmaten. De nieuwe Scenic E-Tech electric is 4,47 m lang, 1,86 m breed en 1,57 m hoog. De wielbasis bedraagt 2,79 m. Dat is 10 cm meer dan de Renault Megane E-Tech. De bagageruimte bedraagt 545 liter en is uit te breiden tot 1670 liter als je de achterbank neerklapt. Verder zijn er – zoals het een Scenic betaamt - opbergruimtes door het hele interieur, die bij elkaar goed zijn voor 38,7 liter. De elektrische suv staat op 19- of 20-inch wielen.

Het uitgebreide infotainment draait op Android Automotive OS 12. Via Google Play kun je kiezen uit meer dan 50 apps, waaronder uiteraard Apple Carplay en Android Auto. Het instrumentarium meet 12,3-inch terwijl het rechtopstaande centrale scherm 12-inch groot is.

De Renault Scenic E-Tech electric is leverbaar in zes carrosseriekleuren:

 • rouge flamme
  
 • bleu nocturne
  
 • noir étoilé
  
 • gris schiste metallic
  
 • blanc glacier
  
 • gris schiste satin (exclusief voor de uitvoering Esprit Alpine)
  

Leren bekleding? Vergeet het maar

Afhankelijk van de uitvoering is een two-tone lak mogelijk, waarbij het dak en de dakstijlen zijn uitgevoerd in noir étoilé of gris schiste metallic in combinatie met een andere carrosseriekleur. Leren bekleding is niet mogelijk vanwege het niet-duurzame karakter hiervan. Renault zegt dat leer het tegen 2025 volledig uit het leveringsprogramma verdwijnt.

Geen leder past helemaal bij het duurzame karakter dat Renault de nieuwe Scenic toedicht. Voor de stoelbekleding gebruikt Renault gerecyclede vezels. Het materiaal biedt volgens Renault een vergelijkbare kwaliteit en beleving als echt leer, zegt Renault. De kaartenvakken bestaan voor 45 procent uit gerecyclede vezels en de vloermatten uit 54 procent gerecyclede plastic flessen.

renault-scenic-e-tech-electric-2024-2023-6

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Deze extravagante Nissan (met vleugeldeuren!) is serieuzer dan jij denkt

Deze extravagante Nissan (met vleugeldeuren!) is serieuzer dan jij denkt

Autonieuws
Dit luxe automerk blijft ondanks de SUV-invasie geloven in de sedan

Dit luxe automerk blijft ondanks de SUV-invasie geloven in de sedan

Autonieuws
roelof luinge

De auto van: Roelof Luinge

Autonieuws
Ontdek meer