Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Waarom de nieuwe Toyota Prius een gave bak is - en bij ons een stekker heeft

Wie denkt dat de gloriedagen van de Toyota Prius geteld zijn, heeft het mis. Dit is de nieuwe Toyota Prius! En het moet gezegd worden: hij ziet er beter uit dan ooit tevoren.

De nieuwe Toyota Prius is in Europa alleen leverbaar als plug-in hybride. Het betreft een nieuw systeem met verbeterde prestaties dankzij een batterij met meer capaciteit. Een elektromotor en een tweeliter benzinemotor leveren een gecombineerd vermogen van 223 pk (was 122 pk). De lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 13,6 kWh. Toyota belooft een krachtige en responsieve acceleratie. De carrosserie is zeer gestroomlijnd en draagt bij aan de efficiëntie, wegligging en stabiliteit van de auto, aldus Toyota.

Toyota Prius: een boeiende rijervaring

De nieuwe Toyota Prius staat op de tweede generatie van het GA-C-platform van de inmiddels bekende designfilosofie Toyota New Global Architecture (TNGA). Het platform draagt bij aan een hogere stijfheid en een lager gewicht. Door de plaatsing van de batterij en de brandstoftank te optimaliseren is het zwaartepunt van de Toyota Prius lager dan voorheen. Hierdoor biedt de Toyota Prius een 'boeiende rijervaring', zegt Toyota. De zitpositie is bovendien lager, waardoor een sportiever gevoel ontstaat.

Toyota Prius actieradius 50% groter

De nieuwe Toyota Prius heeft een elektrische actieradius die 50% groter is dan voorheen. Hoeveel dit precies is, zegt Toyota nog niet. De vorige Toyota Prius plug-in hybride kon zo'n 50 kilometer elektrisch rijden. Dat zou betekenen dat je nu tot 75 kilometer op de elektromotor kunt rijden zonder te laden. De huidige Toyota RAV4 plug-in hybride haalt dat eveneens. Hoe dan ook: Toyota zegt dat de meeste dagelijkse ritten in EV-modus kunnen worden afgelegd.

Glad, strak silhouet

De accucellen van de Toyota Prius hebben een hogere energiedichtheid. Hierdoor is de batterij compact genoeg om onder de achterbank te worden geplaatst. Optioneel kan de Toyota Prius worden uitgerust met zonnecellen op het dak. Door de carrosserie 50 mm lager te maken, het hoogste punt van het dak naar achteren te verplaatsen en wielen met een grotere diameter – tot 19 inch – toe te passen, is volgens Toyota een glad, strak silhouet ontstaan.

Interieur met 3 zones

Het interieur van de nieuwe Toyota Prius is verdeeld in drie zones: de omgeving, de bestuurdersmodule en het 'zwevende' instrumentenpaneel. Het interieur is licht en ruimtelijk en bestaat volgens Toyota uit luxueuze materialen. Een 7-inch TFT LCD-scherm vormt de bestuurdersmodule. Het scherm bevindt zich direct in het gezichtsveld zodat de bestuurder zijn ogen beter op de weg kan houden.

De nieuwe Toyota Prius komt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 op de Europese markt. Over een mogelijk volledig elektrische Toyota Prius zegt Toyota nog niks. Onze tip voor de nieuwe Toyota Prius: neem hem in de goudgele kleur zoals op de foto's. Weg met het geitenwollensokkenimago!

toyota-prius-plug-in-hybrid-2022-2

toyota-prius-plug-in-hybrid-2022-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Deze Abarth 500e rijdt elektrisch maar maakt toch een bak herrie

Autonieuws

Voor 3,28 euro per dag gaat je elektrische Mercedes ineens harder

Autonieuws

Zonder deze 911 had Porsche niet meer bestaan

Autonieuws
Ontdek meer