Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kia EV6 GT test: sneller dan een Porsche 911 (en 90.705 euro goedkoper)

Met de 575 pk sterke Kia EV6 GT val je van de ene verbazing in de andere. Driftend op het circuit en boenderend over de autobahn, geeft hij zijn visitekaartje af. Niet de Duitse prestigemerken, maar het Koreaanse Kia is in de elektrische autowereld de top van de Olympus.

Driften met een Kia. Zouden er veel mensen zijn die dat al eens gedaan hebben? Je associeert het niet met een merk dat bij ons vooral bekend is van de Picanto's en Niro's die op vele duizenden Nederlandse opritten geparkeerd staan. Maar wie het Koreaanse merk de laatste jaren heeft gevolgd, zal niet verbaasd zijn dat juist Kia met een van de allersnelste elektrische auto’s op de markt komt. Kia voelt zich in de stekkerwereld net zo op zijn gemak als een influencer in een TikTok-filmpje. Nieuw E-GMP-platform van Hyundai en Kia

De EV6 is het visitekaartje van Kia. Niet alleen met zijn uiterlijk, maar ook technisch, met het nieuwe E-GMP-platform dat speciaal voor de elektrische modellen van Hyundai en Kia werd bedacht. Dankzij het 800V-boordsysteem zijn snelle laadtijden mogelijk en komt de EV6 tot een actieradius van maximaal 528 kilometer.

Nu is er een met goud omrand visitekaartje; een ultieme versie die goed is voor 575 pk, een 0-100 in 3,5 seconden en een top van 260 km/h. De snelle laadtijden zijn gebleven, waardoor je het accupakket van 77,4 kWh in 18 minuten oplaadt van 10 naar 80 procent. En nee, de Kia EV6 GT heeft geen basisprijs met vijf nullen, hij kost 68.495 euro. Wel moet je met de actieradius van 424 kilometer wat concessies doen ten opzichte van de andere EV6-modellen.

kia-ev6-gt-2022-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kia Niro EV test: duurder, maar ook beter dan de oude e-Niro?

Kia Niro EV test: duurder, maar ook beter dan de oude e-Niro?

Autotests · Kia
Kia Niro EV: actieradius gemeten bij 100 en 130 km/h

Kia Niro EV: actieradius gemeten bij 100 en 130 km/h

Autotests · Kia
Kia EV6 GT review: deze elektrische Kia is sneller (en goedkoper) dan een Porsche 911

Kia EV6 GT review: deze elektrische Kia is sneller (en goedkoper) dan een Porsche 911

Autotests · Kia
Ontdek meer