Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Scooter Rex motoren te koop: tweedehands en nieuw

Scooter Rex

Rex scooters? Nog nooit van gehoord. Dat is een vaak gehoord antwoord wanneer je iemand vraagt naar scooters van het bedrijf Rex. Slechts weinigen weten er iets vanaf. Hun antwoord is dan vaak: "Dat is toch die bouwmarktscooter!"

Rex scooters worden daadwerkelijk voornamelijk verkocht door bouwmarkten. Maar ook postorderbedrijf Otto verkoopt de 50cc en 125cc scooters. Wat zijn de voordelen van Rex scooters, wat zijn de risico’s?

Eén van de goedkoopste scooters

De bekendste scooter is wel de Vespa van fabrikant Piaggio. Ook tegenwoordig is deze Italiaanse scooter nog verkrijgbaar, en wel als 50cc scooter voor 2.800,- euro en als 125cc scooter voor 3.500,- euro. Zulke prijzen zal een Rex scooter wel nooit hebben. Een 50cc scooter van Rex is voor 799,- euro verkrijgbaar, een 125cc scooter wordt voor 1.199,99 euro aangeboden. 799,- euro voor een voertuig dat wendbaar, praktisch, zuinig en erg goedkoop in het onderhoud is. Waar zit hier het addertje onder het gras?

Productie van de Rex scooter

Rex scooters worden geproduceerd in China. Het zijn natuurlijk kopieën van Europese of Japanse fabrikanten. Maar helaas werden alleen het uiterlijk en de techniek gekopieerd, wat betreft kwaliteit sloegen de Chinezen een geheel eigen weg in. Zo kan het voorkomen dat de scooters al bij aflevering defect zijn. Natuurlijk kun je dan een beroep doen op de wettelijke garantie, die natuurlijk ook voor bouwmarkten en postorderbedrijven geldt. Maar wanneer je je binnen de garantieperiode tot een servicepartner moet wenden – bijvoorbeeld van de bouwmarkt of van Otto – kan dit een probleem worden. De Rex servicepartners vindt je namelijk niet op iedere hoek van de straat, desnoods moet de scooter verstuurd worden. Dat is natuurlijk vervelend en omslachtig. Bovendien zijn er maar weinig garages die een Rex scooter willen repareren. Kun je daarom maar beter afzien van de aankoop van een Rex scooter? Kun je beter tweedehands een degelijke Japanse scooter kopen? Of sparen voor een Vespa?

Rex scooters: scooters voor sleutelaars?

Dat hoeft niet per se. Wie precies weet waar hij zich mee inlaat kan erg gelukkig worden met een Rex scooter. De kwaliteit is weliswaar niet fantastisch, maar hij is echt niet zo slecht als vaak gezegd wordt. Er zijn Rex scooters die zonder enig defect een afstand van 10000 kilometer of meer afleggen. De Chinese kwaliteit is niet fundamenteel slecht, maar hij schommelt aanzienlijk. Wie een minder goed exemplaar te pakken heeft gekregen, heeft pech gehad en moet het met een wat minder betrouwbaar voertuig doen. Om het positief te zien: wie geen twee linkerhanden heeft, kan bij een Rex scooter leren sleutelen. Dat kan geen kwaad en komt ten goede bij andere voertuigen. Met sleutelen wordt in dit geval het zelfstandig repareren van een scooter bedoeld, niet het tunen! Tuning, het sneller maken van de scooter, kan zeer snel je gezondheid of je leven kosten. "Mijn Rex haalt 145 kilometer per uur!" en dergelijke opschepperij kunnen gevaarlijk aflopen.