Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-anhaenger-l.jpg

Aanhangwagen

Een verbouwing of een aanschaf bij een bouwmarkt of meubelboulevard vereist de ruimte van een aanhangwagen. Een auto biedt vaak niet de ruimte die nodig is voor het vervoeren van meubels of grofvuil. Een aanhanger wordt d.m.v. een trekhaak aan een auto gekoppeld. Voor het rijden met kleine aanhangwagens, die inclusief laadvermogen minder dan 750 kg wegen, hoeven bestuurders niet in het bezit te zijn van een apart rijbewijs. Kleine aanhangwagens zijn verkrijgbaar in diverse merken, waaronder HAPERT B.V. Dit bedrijf bestaat sinds 1966 en is in de aanhangwagenbranche toonaangevend als fabrikant van lichte aanhangers. HAPERT B.V. is al een tijdlang marktleider in de Benelux op het gebied van kleine aanhangwagens met een eigen kenteken.

De aanhangwagen voor het zwaardere werk

Voor grotere particuliere bouw- of verbouwprojecten of het verhuizen van grotere meubels, kan een aanhangwagen boven de 750 kg of een aanhangwagen met een gesloten opbouw uitkomst bieden. Die laatste is ideaal voor het vervoeren van grotere of kostbare zaken. De aanhangwagen met gesloten opbouw is overdekt en biedt de mogelijkheid om spullen makkelijker en beter rechtop te zetten. Voor aanhangers boven de 750 kg dient de bestuurder van het voertuig in het bezit te zijn van het rijbewijs BE. Aanhangwagens met een gesloten opbouw zijn o.a. verkrijgbaar van het merk Anssems Aanhangwagens B.V.. Dit Nederlandse bedrijf produceert al aanhangwagens sinds 1977. Anssems staat bekend als producent van onslijtbare aanhangwagens.

De aanhangwagen voor specifieke omstandigheden

In sommige gevallen vereist het vervoeren van een bepaald product of dier een special daarvoor ontworpen aanhangwagen. In de paardensport wordt er bijv. gebruik gemaakt van een paardenaanhangwagen. Hiermee kunnen paarden veilig en comfortabel van de stal naar bijv. de paardenrenbaan worden gebracht. Paardenaanhangers zijn onder meer verkrijgbaar van het merk Böckmann. Dit bedrijf produceert paardenaanhangers sinds 1956. Halverwege de jaren 70 is het bedrijf polyester paardenaanhangwagens gaan produceren. De aanhangwagens hebben een lange levensduur en een mooi design. De prijs-kwaliteitverhouding is ook uitstekend.