Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Bestelwagen te koop: tweedehands en nieuw

Bestelwagen

Bestelwagen

Een tweedehands bestelwagen nodig? U vindt onderaan deze pagina honderden tweedehands bestelwagen zoekertjes in België terug. U kan eveneens 1 advertentie voor uw tweedehands bestelwagen gratis plaatsen (enkel voor particulieren) met 15 foto’s gedurende 1 maand. In principe omschrijft men een voertuig als bestelwagen als het in eerste instantie bedoeld is voor het transporteren van goederen. Aangezien het toegestane totaalgewicht bij een bestelwagen 3,5t bedraagt, mag men deze voertuigen gewoon met rijbewijs B besturen.

Tot de bekendste bestelwagens in Duitsland behoren de VW Transporter en de Mercedes Vito, die als kleine bestelwagens worden aangeduid. Bekende bestelwagens uit de middenklasse zijn de Mercedes Sprinter, de Ford Transit en de IVECO Daily.

Normaal gesproken beschikken bestelwagens over een voorste zitrij en een groot laadvlak, maar er worden ook types met tot maar liefst drie zitrijen op hetzelfde onderstel gebouwd. Dit noemt men dan niet meer een bestelwagen, maar een busje. Voorbeelden hiervan zijn de VW Bus of VW T2, die inmiddels een cultstatus heeft bereikt.

Royaal gedimensioneerde limousines als de Opel Zafira of de VW Sharan worden tegenwoordig ook vaak ‘van’ genoemd. Zij beschikken over eenzelfde uitrusting als busjes of bestelwagens en de grens tussen ‘van’ en minibus of bestelwagen is niet altijd duidelijk te trekken. Over het algemeen geldt dat het om een ‘van’ gaat als het voertuig een personenauto met een verhoogde carrosserie is. Optioneel worden sommige ‘vans’ met een derde zitrij aangeboden, die eveneens omgeklapt kan worden om een groter laadvlak te verkrijgen.

Ook campers worden normaal gesproken op de basis van een bestelwagen gebouwd. De laadruimte van deze kampeerauto’s wordt vervolgens uitgerust met verschillende extra’s, zoals een kook- en slaapgedeelte en een toilet.

Via onze bestelwagen portal TruckScout24 bieden wij u meerdere bestelwagens aan.