Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-sprinter

Mercedes-Benz Sprinter

1 / 4
mercedes-benz-sprinter
mercedes-sprinter-front
mercedes-sprinter-side
mercedes-sprinter-back

Sterke punten

  • Uitstraling van een echte Mercedes
  • Stouwvolume van een echt commercieel voertuig
  • Handige voorwielaangedreven variant

Zwakke punten

  • Té veel varianten?
  • Luxe nog steeds optioneel
  • Vanaf 2020 geen V6 meer

Mercedes-Benz Sprinter : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mercedes-Benz Sprinter, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Mercedes-Benz Sprinter (BR 907/910): Een ster onder de busjes, desgewenst elektrisch!

De Mercedes Sprinter is een commercieel voertuig dat in 1995 verscheen en in 2006 een tweede generatie kreeg. Sinds 2018 is de derde generatie hier en die zet zich meteen in de markt als de Mercedes onder de grote bestelwagens! Lees meer

Interesse in een Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter occasions
Mercedes-Benz Sprinter nieuwe auto's
Mercedes-Benz Sprinter dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Bij aanvang van de derde generatie klopt Mercedes zich op de borst dat er maar liefst 1.700 configuraties zijn voor de Sprinter. Van kaal voorwielaangedreven busje tot luxueuze bus voor personenvervoer of verhoogde 4x4 pick-up.
  • Het indrukwekkende MBUX-infotainmentsysteem van Mercedes personenwagens kun je ook krijgen in deze Sprinter. Ongezien luxe voor een commercieel voertuig! Al is het wel een dure optie.
  • De ster vooraan in de grille geeft de Sprinter een bepaalde uitstraling die je niet zal krijgen bij andere busjes.
  • Alle motoren in de derde generatie Sprinter voldoen aan de strengste uitstootnormen. Er is zelfs een puur elektrische variant!

Alle belangrijke gegevens over de Mercedes-Benz Sprinter (BR 907/910)

Motoren

Bij zijn lancering in 2018 beschikt de Mercede Sprinter steevast over een 2.1-liter viercilinder diesel of een 3-liter V6 diesel. Sinds 2021 is dat aanbod herwerkt en komt de Sprinter exclusief met een 2-liter viercilinder turbodiesel.

Qua vermogens kijk je voor de 2.1-liter viercilinder richting 114 pk en 143 pk. De 3-liter V6 is goed voor 190 pk. Sinds 2021 neemt een 2-liter viercilinder turbodiesel alle taken op zich. Die is desgewenst 114 pk, 150 pk, 170 pk en 190 pk sterk. De respectievelijke namen voor die motoren zijn 311 CDI, 315 CDI, 317 CDI en 319 CDI. De sprinter is verkrijgbaar als automaat en ook met handgeschakelde versnellingsbak. Bovendien kunnen klanten kiezen uit voorwiel-, vierwiel- of achterwielaandrijving.

Vanaf 2021 introduceert Mercedes ook de eSprinter, het elektrisch alternatief voor de dieselvariant. Wat deze uitvoering inboet aan laadvolume, wint hij aan emissievrij rijden. Qua aandrijving kiest Mercedes voor een elektromotor van 116 pk op de vooras en een accu van 55 kWh. Met een opgegeven range van 142 km is deze uitvoering ideaal voor stedelijke bezorgingsdiensten.

Afmetingen

Dat de éne Sprinter de andere niet is qua lengte zal je al opgevallen zijn in het straatbeeld. Niet moeilijk als je weet dat de derde generatie Sprinter beschikbaar is in 4 lengtes en 3 hoogtes. Voor de lengte hanteert Mercedes de uitvoeringen L1 (5.26m), L2 (5.93m), L3 (6.69m) en L4 (7.36m). Voor de hoogtes kijk je dan weer naar H1 (2.35m), H2 (2.64m) en H3 (2.83m). Het hoogste dak (H3) is enkel beschikbaar op de L3- en L4-variant.

De kleinste variant van de Sprinter (L1,H1) heeft daardoor dus een lengte van 5.26 meter en een hoogte van 2.35 meter. De maximale toegelaten massa varieert (naar keuze van de klant) tussen de 3 ton en 5.5 ton. De kleinste variant heeft een laadvolume van 7.8m3, de langste versie met hoogste dak ziet dat volume stijgen naar een indrukwekkende 17m3. Goed voor een laadlengte van 4.7 meter.

Uitvoeringen

De derde generatie Sprinter komt er in vier verschillende smaken: als gesloten bestelwagen, als Tourer (personenvervoer), als chassis-cabine met open laadbak en als chassis-cabine voor eigen opbouw.

Daarnaast voorziet Mercedes-Benz twee uitvoeringen: Economy en Functional. Economy fungeert als de absolute instapversie voor de gesloten bestelwagen-variant en is ook enkel beschikbaar op de kortere versies. Een uitvoering die dus vooral wil schermen met een lage instapprijs.

Nieuw- en occasionprijzen

Nieuwprijzen voor de Mercedes-Benz e-Sprinter beginnen bij 55.135 euro en lopen door tot 63.017. De Sprinter Tourer is verkrijgbaar vanaf 98.251 euro, de ‘gewone’ Sprinter vanaf 22.085 euro.

Voor nog geen 4.000 euro koop je een occasion Mercedes-Benz Sprinter. Al gaat het dan wel vaak over modellen van de vorige generaties met fors wat kilometers op de teller. Gaan we kijken naar occasions van de derde generatie, dan ben je net geen 30.000 euro kwijt voor de goedkoopste exemplaren. Voor een elektrische Sprinter zal je voor een occasion met minimaal 60.000 euro over de boeg moeten komen.

Veiligheid

Net zoals bij haar personenwagens geeft Mercedes klanten de keuze uit een resem aan veiligheidssnufjes. Zo heb je enerzijds een adaptieve cruisecontrole en rijstrookassistent maar ook zaken zoals een digitale achteruitkijkspiegel, wegrijhulp en een zijwindassistent.

Mercedes-Benz Sprinter

Alternatieven

Zeg je Mercedes Sprinter, dan zeg je bijna in één adem Volkswagen Crafter, dé aartsrivaal van het commerciële voertuig met de ster. Andere alternatieven zijn er in de vorm van de Citroën Jumper, Renault Master, Ford Transit, Hyundai H350 en Iveco Daily.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz Sprinter

85 Beoordelingen

4,4