Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Iveco Daily

De Iveco Daily ontwikkelt zich tot de allrounder van de transportbranche

Van brandweerwagen tot minibus voor bijna twintig passagiers, van camper tot vrachtwagen met koelkoffer en van vierwielaangedreven kipper tot trekker voor lasten tot zes ton: de utilitaire voertuigen uit de serie Daily van de tot het Fiat-concern behorende fabrikant Iveco hebben zich sinds hun marktinvoering in 1978 ontwikkelt tot echte allrounders voor de inzet in de transportbranche. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Iveco Daily

In de loop van de modelgeschiedenis breidden de Italianen de Daily-collectie continue uit en in de nieuwere generaties boden ze hun Iveco-bestelbus aan als bestelauto en carrosserieonderstel in de gewichtsklassen met een totaalgewicht van 3,2 tot zeven ton. Het grootste model was de Daily Iveco bestelbus met een laadruimtevolume van meer dan 17 kubieke meter.

Turbomotoren en vierwielaandrijving voor de Iveco Daily vanaf de jaren ‘80

De klassiekers in de collectie waren sinds de marktintroductie in 1978 de Iveco Daily bestelauto’s. Als onderstel en als bestelwagen met laadbak produceerde Fiat de Daily in deze tijd samen met tot Iveco behorende partners uit Duitsland en Frankrijk. Deze versies verschenen in de gewichtsklassen met een totaalgewicht van twee tot aanvankelijk vier ton. Halverwege de jaren ‘80 werden de modellen uit de Daily-serie technisch verbeterd. Nieuw in de collectie kwamen de Iveco Turbo Daily als snelste dieselmodel en een Daily met vierwielaandrijving, die de inzet als utilitair voertuig voor de bouwsector moest verbeteren. De in 1990 geïntroduceerde tweede generatie van de Iveco Daily, die tot 1999 uitgeleverd werd, kende nieuwe innovaties: het maximaal toegestane totaalgewicht steeg bij de grootste modellen naar voortaan zes ton en voor het eerst in de serie werd er een Iveco Daily bestelbus met een laadruimtevolume van 17 kubieke meter aangeboden. In de tussen 1999 en 2006 geproduceerde derde voertuiggeneratie verhoogde het maximaal toegestane totaalgewicht zich tot 6,5 Tonnen en het maximale laadvolume tot 17,2 kubieke meter.

De Iveco Daily bestelbussen van de nieuwere generaties

In 2006 presenteerden de Italianen een gemoderniseerde versie van hun bestelbus, waarvan het maximaal toegestane laadgewicht was gestegen naar zeven ton. De bestelbussen uit de serie waren met drie verschillende wielbasissen en met vijf verschillende carrosserieopbouwen van 1,54 tot 2,10 meter hoog verkrijgbaar. De kleinste Iveco Daily uit de 3,2 ton klasse had een maximaal laadvolume van 7,3 kubieke meter. Het topmodel uit de serie met een maximaal laadvolume van 17,2 kubieke meter kon met een gewicht van maximaal vier ton beladen worden.

De Iveco Daily als onderstel voor verschillende carrosserieopbouwen

De nieuwere generaties van de Iveco Daily werden met zes verschillende wielbasissen van drie tot 4,75 meter geproduceerd; als pick-up en als onderstel voor carrosserieopbouwen zoals een kipper of bakwagen. De modellen waren met een dubbele cabine verkrijgbaar, zowel met een enkele zitplaats als met zeven zitplaatsen. Van de vierwielaangedreven versie van de Daily Iveco verscheen in bouwjaar 2007 een nieuwe oplage, die als bouwplaatsvoertuig ingezet kon worden en met twee verschillende wielbasissen en in twee gewichtsklassen van de band rolde. In de in 2011 gepresenteerde vijfde generatie van de Iveco Daily zette de fabrikant zijn traditie voort om vanaf de fabriek kant-en-klaar uitgeruste branchemodellen aan te bieden. Zo waren er lichte utilitaire voertuigen zoals de Daily Kipper en de Iveco Daily Cool met koelkoffer voor temperatuurgecontroleerde transporten. De collectie werd gecompleteerd met de Iveco Daily Flora, waarvan de uitrusting speciaal werd aangepast aan de behoeftes van tuinbouwbedrijven.

Beoordelingen voor Iveco Daily

8 Beoordelingen

4,8