Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Fiat Ducato Front 2021

Fiat Ducato

1 / 3
Fiat Ducato Front 2021
Fiat Ducato Side 2021
Fiat Ducato Back 2021

Sterke punten

 • Zuinig in verbruik
 • Voldoende ruimte
 • Individuele interieurconfiguratie

Zwakke punten

 • Start-stopsysteem niet bij alle uitvoeringen
 • Veiligheid afhankelijk van carrosserie
 • Kleine kleurenpallet

Fiat Ducato : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Fiat Ducato, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 22.900,-*
Occasions vanaf:€ 500,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Fiat Ducato: de ruime en flexibele Italiaan

De Fiat Ducato is een bestelwagenmodel uit het middensegment. Of het nu gaat om goederen of mensen - de Fiat Ducato maakt veilig transport mogelijk. Met zijn vele modelvarianten en flexibele interieurinrichting is het model uit Italië een echte allrounder. Lees meer

Interesse in een Fiat Ducato

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Ideaal voor personen- en goederenvervoer
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Als occasion in vele uitvoeringen verkrijgbaar
 • Voortdurende verbeteringen op het gebied van veiligheid

Technische gegevens

Motor

Voor de Fiat Ducato is er altijd een ruime keuze aan motoren. Welke motor met hoeveel pk een model heeft, hangt af van zowel de generatie als de gekozen carrosserie. Wat volgt is een overzicht van de motoropties over de generaties heen.

Eerste generatie Fiat Ducato Fiat heeft niet beknibbeld op de motoropties voor de eerste Ducatomodellen. De bestelwagen kon worden uitgerust met benzinemotoren met 69 tot 84 pk en dieselmotoren met 69 tot 95 pk. Vooral deze laatste hebben tot op de dag van vandaag bewezen robuust, volwassen en duurzaam te zijn - alleen bij hoge motortoerentallen neemt het geluidsniveau in de bestuurderscabine hoorbaar toe.

Fiat Ducato van de tweede generatie Als je een Fiat Ducato van de tweede generatie wilt kopen, zul je slechts één benzinemotor aantreffen: een 2-liter viercilinder benzinemotor met 109 pk of, vanaf 2002, met 110 pk Er waren echter nog verschillende dieselmotoren om uit te kiezen, met paardenkrachten van 69 tot 146. Bovendien was er toen een bestelwagen op LPG en aardgas beschikbaar.

Fiat Ducato van de derde generatie De derde generatie van de Fiat Ducato bestaat nog steeds, maar in de loop der jaren zijn de modellen gestaag verder ontwikkeld Sinds 2006 komen de stationcars van de band met dieselmotoren met common-railinspuiting tussen 101 en 177 pk. Deze beloven zowel meer vermogen als zuiniger verbruik. Onder de naam "Natural Power" omvat het motorengamma van de Fiat Ducato ook een benzinemotor met 136 pk, die is ontworpen voor aardgas. Bovendien is de batterij-aangedreven Fiat e-Ducato nu beschikbaar.

Afmetingen

Aangezien de Fiat Ducato in verschillende carrosserievarianten verkrijgbaar is, heeft elk afzonderlijk model andere afmetingen. Als minibus, bijvoorbeeld, biedt de Italiaan ruimte voor maximaal negen personen. Door de tweede en derde zetelrij in de estate-versie te verwijderen, kan deze ruimte worden omgebouwd tot 17 kubieke meter laadvolume. Een modulair systeem met vloerrails biedt nog meer flexibiliteit met betrekking tot de opstelling van de zitplaatsen in het interieur.

Verdere relevante gegevens over de Fiat Ducato zijn te vinden in de volgende tabel. Bij wijze van voorbeeld worden hier de waarden voor de vierdeurs bestelwagen Fiat Ducato L4H2 35 2.3 MultiJet 140 (derde generatie) gegeven.

Bouwtijd Sinds september 2019
Lengte, breedte, hoogte 6 m / 2 m / 2,5 m
Wielbasis 3,5 m
Opstartvolume 13.000 l (dakhoogte met neergeklapte achterbank)
Gewicht onbeladen 2.010 kg
Toelaatbaar totaal gewicht 3.500 kg
Verplaatsing 2.287 cm³
Koppel 350 Nm
Maximum snelheid Niet gespecificeerd
Versnelling 0 tot 100 km/u Niet gespecificeerd
Tankinhoud 75 l
Verbruik 6,8 l/100 km (gecombineerd)
CO2-uitstoot Niet gespecificeerd

Varianten

De Fiat Ducato rolt al meer dan 35 jaar van de productielijn - zijn flexibele concept geniet ook vandaag nog grote populariteit. De Italiaanse voertuigserie overtuigt vooral door zijn uitgebreide modellengamma (tot 10.000 configuratievarianten). Er is een geschikt voertuig voor elke toepassing en elk doel.

Het succesverhaal van de Fiat Ducato begon met het model Type 280, dat in 1982 werd ontwikkeld en geproduceerd als onderdeel van een samenwerking tussen verschillende fabrikanten. De joint venture Società Europea Veicolo Leggeri (Europese Onderneming voor Lichte Bedrijfswagens), genaamd Sevel, bracht vijf vrijwel identieke bestelwagens op de markt van de eerste generatie:

 • Fiat Ducato
 • Alfa Romeo AR6
 • Peugeot J5
 • Citroën C25
 • Talbot Express

Deze verschilden alleen wat betreft hun motoren en de grille. Zeven jaar later kwam de Fiat Ducato Type 290 op de markt, maar de tweede generatie van de voertuigserie werd pas in 1994 gelanceerd - met de Fiat Ducato II Type 230. Ook de andere Sevel-voertuigen kregen in deze periode een opvolger, met uitzondering van zowel de Alfa Romeo als de Talbot.

De productie van de tweede generatie van de voertuigserie ging door tot 2006. De Fiat Ducato III Type 250 was het eerste model van de nog steeds huidige derde generatie. In 2011, 2014, 2016, 2019 en recentelijk ook 2021 volgden verdere herzieningen en modelvarianten om steeds aan de veranderende eisen van bestuurders te kunnen voldoen.

Naast vakmensen weten ook caravanreizigers de Fiat Ducato te waarderen. De voorwielaandrijving van het voertuig was een noviteit bij bestelwagens en is bijzonder geschikt als basis voor campers. Zelfs bij de modellen van de eerste generatie kon de volledige achterkamer naar wens worden omgebouwd, aangezien de volledige voertuigtechniek in de bestuurderscabine was ondergebracht. Tegenwoordig is bijna elke tweede camper in Duitsland gebaseerd op een Fiat Ducato.

Tot op heden is de Fiat Ducato verkrijgbaar in de volgende carrosserievarianten:

 • Bestelbus
 • Minibus
 • Platformwagen (met enkele en dubbele cabine)
 • Chassis (met en zonder bestuurderscabine)

Prijs

In 2022 zal de Fiat Ducato serie 8 paneel bestelwagen nieuw verkrijgbaar zijn vanaf ca. 30.000 euro in de basisversie. Extra voorzieningen als onderdeel van uitrustingspakketten zijn hier nog niet opgenomen, en het is ook het kleinste model in de serie. In principe hangt de prijs van een Fiat Ducato sterk af van de gekozen carrosserie. Bovendien kan de commerciële auto bij sommige dealers vaak goedkoper worden aangeschaft, vooral bij de aankoop van meerdere Fiat Ducatomodellen.

Met deze verscheidenheid aan nieuwe voertuigen is het niet verwonderlijk dat de Fiat Ducato nu ook in verschillende versies verkrijgbaar is. Het gaat bijvoorbeeld om modellen van de eerste en tweede generatie die niet meer in deze vorm of met deze motoren van de produktielijn komen. Zowel platform- als paneelbestelwagens van de 2022-serie zijn als occasion verkrijgbaar voor minder dan 2.000 euro. Er zij echter op gewezen dat sommige van hen al 100.000 km of meer op de klok hebben.

Design

Exterieur

Het exterieur van de Fiat Ducato verschilt naargelang de carrosserievariant - een transporter is immers anders ontworpen dan een chassis dat als basis dient voor een motorhome De bestelwagen is bijvoorbeeld verkrijgbaar met ramen achteraan en ook als volledig gesloten model. Bovendien zijn er individuele versies beschikbaar met een lange wielbasis en een extra hoog dak om de opbergruimte te maximaliseren.

Wat het verlichtingspakket betreft, scoort de Fiat Ducato met volledige LED-koplampen, die het bedrijfsvoertuig een slanker en eleganter profiel geven. Met zijn radiatorrooster bewijst de Fiat Ducato dat ook een bedrijfsvoertuig kan bogen op aantrekkelijke visuele details. Deze is standaard zwart en heeft een verchroomde stang en een aluminium spoilerlip. Wie opteert voor het "Black"-uitrustingspakket, krijgt een volledig zwarte grille.

Al met al biedt de Fiat Ducato talloze configuratiemogelijkheden. De keuze aan buitenlakken lijkt relatief beperkt in vergelijking: Het kleurenpalet van de Fiat Ducato 8 is beperkt tot standaardkleuren zoals wit, zwart en een paar grijstinten.

Interieur

Het interieur van de Fiat Ducato moet vooral praktisch zijnDaarvoor zorgen onder meer nieuwe bedieningselementen en het eigen infotainmentsysteem "Uconnect",via welke smartphones via bijvoorbeeld Apple CarPlay en Android Auto op de bedrijfswagen kunnen worden aangesloten. Op een tien-inch display kun je visueel routes volgen die kunnen worden opgeroepen via het geïntegreerde navigatiesysteem van TomTom met 3D-kaarten.

Om het uiterlijk en het comfort van de Ducato 8 te verbeteren, heeft Fiat gekozen voor nieuwe stoelbekledingen en elegante zijbekleding.

Fiat Ducato Interieur 2021

Fiat Ducato Seats 2021

Veiligheid

Hoewel de Fiat Ducato al een hoog veiligheidsniveau heeft dankzij de niet-vervormbare passagierscel, is de norm met elke generatie en elke facelift verhoogd

Sinds 2002 zijn airbags voor de bestuurder en ABS** standaarduitrusting, terwijl airbags voor de passagier en tractiecontrole nog optioneel waren op de grotere modellen van deze generatie. Sinds de derde generatie bevat de standaarduitrusting van de Fiat Ducato de volgende veiligheidsvoorzieningen:

 • ESP
 • Elektronische kantelbeveiliging
 • Remassistent
 • Tractiecontrolesysteem (TCS)
 • Programma Adaptieve Stabiliteit (LAC)

Het hoge veiligheidsniveau van een Fiat Ducato bestelwagen, bijvoorbeeld, werd in verschillende tests bevestigd. Bijvoorbeeld in de Euro NCAP-test "Veiligheid van bestelwagens" van 2022. Hier kreeg de "Safety Assist Performance" (uitrusting en werking van veiligheidssystemen) van het model Fiat Ducato 2.2 MJT 180 CV een totaal van 88 procent.

FAQ

Welke motor is de beste voor de Fiat Ducato?

Afhankelijk van het beoogde gebruik, het toepassingsgebied en de gekozen carrosserievariant, kan een andere motor geschikter zijn voor de Fiat Ducato. De laatste revisie van de motoren vond plaats in 2020 om te voldoen aan de 6d-Temp-norm (emissienorm). De krachtigste onder hen is de "180 Multijet 2" met 178 pk.

Hoe hoog is een Fiat Ducato?

De hoogte van een Fiat Ducato is afhankelijk van de desbetreffende generatie en de gekozen carrosserievariant (bestelwagen, platformwagen of minibus). Voor de Fiat Ducato Type 250 van de derde generatie variëren de hoogtematen van 2,3 tot 2,8 m.

Waar wordt de Fiat Ducato gebouwd?

De Fiat Ducato is geboren in Val di Sangro, ongeveer 60 km van Pescara in de Italiaanse Abruzzen. Alle carrosserievarianten van de serie bedrijfsvoertuigen worden in de Sevel-fabriek aldaar vervaardigd.

Alternatieven

De veelzijdige en flexibele Fiat Ducato staat al meer dan 35 jaar aan de top van het bestelwagensegment**. De dichtste concurrenten zijn de Ford Transit en de VW Crafter. De Fiat Ducato heeft echter de overhand op het gebied van verbruik - het is de zuinigste van de hier vermelde bestelwagens.

Voor wie een Fiat Ducato overweegt, maar zich stoort aan de motoren die erin zijn ingebouwd, is ook het zusmodel Citroën Jumper aan te bevelen. Hij maakt indruk met zijn intelligent automatisch start-stopsysteem in alle drie beschikbare motorvarianten. Fiat biedt dit alleen aan in de twee krachtigste varianten van de Ducato-serie. Kleinere verschillen tussen de over het algemeen zeer vergelijkbare bedrijfswagenseries zijn ook te zien in de cockpit, waar Fiat meer bij de tijd lijkt te zijn: de Ducato heeft een praktische houder voor een mobiele telefoon en een USB-oplaadaansluiting in plaats van een 12-voltaansluiting.

Een niet onbelangrijk punt, vooral voor frequente reizigers: het servicenetwerk van Fiat bestrijkt aanzienlijk meer werkplaatsen voor bedrijfsvoertuigen dan dat van Peugeot, dat nog in opbouw is. In geval van pech kun je meestal snel een werkplaats vinden die zich over uw Fiat Ducato ontfermt.

Beoordelingen voor Fiat Ducato

49 Beoordelingen

4,5