Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
fiat-punto-l-01.jpg

Fiat Punto

1 / 4
fiat-punto-l-01.jpg
fiat-punto-l-02.jpg
fiat-punto-l-03.jpg
fiat-punto-l-04.jpg

Fiat Punto : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Fiat Punto, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 3.990,-*
Occasions vanaf:€ 123,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Succesvol compact en sportief

De Fiat Punto is geïntroduceerd in 1993 en een jaar later voor het eerst in Nederland op de markt gekomen. De fabrikant heeft met deze compacte en sportieve auto een succesvolle opvolger van het model Uno op de markt gebracht. De binnenkant van deze eerste generatie werd voorzien van een dashboard dat vrijwel uit één geheel bestond. De keuze hiervoor werd gemaakt om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk geluiden als piepen en kraken veroorzaakt worden. Lees meer

Interesse in een Fiat Punto

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Er is op deze manier volop ruimte gecreëerd voor het wegleggen van spulletjes. Dat komt doordat de overkapping namelijk doorloopt tot en met de passagierszijde. De eerste auto van dit model beschikt over een stuurwiel met drie spaken. Naast de optie de auto met een vijfversnellingsbak geleverd te krijgen, werd tevens een model ontwikkeld met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De hoge en langwerpige achterlichten vormen de meest opvallende kenmerken van het design van de Fiat Punto. Hiermee werd een trend gezet. Een van de andere bijzondere details aan het ontwerp is de voorzijde zonder grille.

Technische details toegelicht

De Fiat Punto van deze tijd is nog altijd even actueel en standaard uitgevoerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het huidige model is helemaal afgestemd op de eigentijdse wensen qua design, comfort en gemak. De sportieve hatchback is milieuvriendelijk, praktisch en zuinig in gebruik. Het design kan samengevat worden als een dynamisch ontwerp. Er is nog sprake van compacte vormen met een gestroomlijnd front. De compacte Fiat Punto biedt volop ruimte aan de binnenzijde. Het interieur is van een achterbank met twee hoofdsteunen voorzien. Deze achterbank is neer te klappen om extra ruimte te creëren voor het vervoer van spullen. Het stuurwiel en de versnellingspook zijn uitgevoerd in leder. Het standaard model beschikt over airconditioning die handmatig kan worden bediend. De bestuurdersstoel is eenvoudig in hoogte te verstellen, net als het stuurwiel. Met betrekking tot praktisch gemak wordt voorzien in een bandenreparatiekit Fix & Go. De ramen aan de voorzijde zijn net als de buitenspiegels elektrisch verstelbaar. Verder is er sprake van een centrale portier- en achterklepvergrendeling waarvoor de afstandsbediening gebruikt kan worden. Op het gebied van veiligheid zijn er diverse functionaliteiten en eigenschappen van toepassing bij de Fiat Punto, bijvoorbeeld een ABS-systeem en een airbag voor zowel de bestuurder als de passagier. Bij een noodstop worden de alarmlichten automatisch geactiveerd. Er is sprake van een innovatieve 100 pk TwinAir Turbo-benzinemotor, en deze motor zorgt voor een optimale efficiëntie in het verbruik van brandstof. De Fiat Punto wordt standaard in het model Popstar geleverd die onder meer over 15 inch lichtmetalen velgen beschikt.

Verschillen en overeenkomsten met andere modellen

De Fiat Punto is een standaard model, maar er is een extra uitvoering van beschikbaar in de vorm van de Fiat Punto Sempre. Er zijn uiteraard overeenkomsten, maar ook verschillen te benoemen tussen deze uitvoeringen in vergelijking met voorgaande generaties. Het model Sempre heeft bijvoorbeeld 16-inch velgen en beschikt over automatisch geregelde airconditioning. Zo zijn er meer verschillen te benoemen. De binnenspiegel is automatisch dimmend en de auto beschikt achter over parkeersensoren. Ook zijn de ramen achter elektrisch bedienbaar, in tegenstelling tot de ramen van de Fiat Punto in het model Popstar. In vergelijking met voorgaande modellen zijn er diverse veranderingen doorgevoerd. De Fiat Punto heeft in de tijd van het bestaan meerdere malen een facelift ondergaan. In 2009 is er bijvoorbeeld een behoorlijke make-over doorgevoerd met een plastic paneel op de bumper en een vernieuwd interieur. Als de Punto wordt vergeleken met andere uitvoeringen van deze fabrikant is er sprake van een uniek design dat niet met andere modellen vergelijkbaar is. De belijning is namelijk heel anders, en heeft alles van een sportief ontwerp zonder aan stijl te verliezen. De Fiat Panda heeft bijvoorbeeld een totaal ander uiterlijk, maar dat geldt eveneens voor de Tipo Range. In vergelijking met het model Panda is de Punto bovendien net even wat groter. Qua prijzen is een Fiat Panda occasion vaak net iets goedkoper door het grote aanbod aan tweedehands modellen.

Prijsvarianten ten opzichte van Fiat Punto

De Fiat Punto kan qua prijs en model geschaard worden in de compacte middenklasse. Dat betekent dat het niet de voordeligste auto uit de serie modellen van Fiat is. Er is namelijk een kleinere auto in de vorm van de Fiat Panda. Deze auto is dan ook net even wat voordeliger in vergelijking met de Punto. Andere modellen vallen qua design, eigenschappen en functionaliteiten weer in een hogere prijsklasse. Het gaat dan bijvoorbeeld om het model Fiat Tipo Range die qua uitvoering in verschillende modellen beschikbaar is. Voor wat betreft de Punto Popstar geldt dat deze auto in de standaarduitvoering weer voordeliger is dan het meer uitgebreide model Punto Sempre.

Beoordelingen voor Fiat Punto

142 Beoordelingen

4,0

Meer informatie

Modellen