Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
abarth-grande-punto-front

Fiat Grande Punto

1 / 3
abarth-grande-punto-front
abarth-grande-punto-side
abarth-grande-punto-back

Sterke punten

 • Lage aanschaf- en onderhoudskosten
 • Goede uitrusting met voldoende comfort
 • Zeer hoog veiligheidsniveau

Zwakke punten

 • Meerdere terugroepacties
 • Vaak technische problemen
 • Bouwkwaliteit voor verbetering vatbaar

Fiat Grande Punto : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Fiat Grande Punto, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Fiat Grande Punto: Moderne kleine auto met gunstige onderhoudskosten

De Fiat Grande Punto kwam tussen 2005 en 2009 van de band als drie- en vijfdeurs model en behoort tot de derde generatie van de Fiat Punto. De kleine auto biedt veel ruimte op een kleine oppervlakte en belooft een goede wendbaarheid. In het eerste kwartaal van 2006 was het model de best verkochte auto in West-Europa. Lees meer

Interesse in een Fiat Grande Punto

Fiat Grande Punto occasions
Fiat Grande Punto dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Fiat Grande Punto biedt een hoog rijcomfort dankzij een goede uitrusting.
 • De motoren overtuigen met een laag verbruik.
 • Klanten kunnen kiezen tussen diesel- en benzinemotoren.
 • Visueel valt het voertuig op door zijn moderne en elegante look.
 • Op verzoek is de Grande Punto ook verkrijgbaar als "Abarth" sportmodel met veel vermogen.

Gegevens

Motoren

De Fiat Grande Punto werd ontworpen om enerzijds goede prestaties en anderzijds een laag brandstofverbruik te bieden. Daarom konden de klanten van 2005 tot 2009 kiezen tussen verschillende varianten. Het gamma bestond in gelijke mate uit benzine- en dieselmotoren.

Om te beginnen heeft de Italiaanse autofabrikant gekozen voor een 1,2-liter benzinemotor. Deze heeft een maximaal vermogen van 65 pk en moet het doen met slechts 5,7 liter benzine per 100 kilometer rijden. Deze variant is bijzonder geschikt voor stadsverkeer. De sprint naar 100 km/u neemt daarentegen 14,5 seconden in beslag en bij 155 km/u is de maximumsnelheid al bereikt. Op verzoek kunnen klanten echter kiezen voor motoren met meer vermogen. Dit gold vooral voor de populaire 1.4 liter benzinemotor met keuze uit 77 en 95 pk. Vooral de motor met 95 pk biedt aanzienlijk meer vermogen - een maximumkoppel van 125 Nm is voldoende voor een topsnelheid van 178 km/u en een acceleratietijd van 11,4 seconden tot 100 km/u. Het gamma benzinemodellen wordt verder uitgebreid met de Abarth Grande Punto met 155 of 179 pk.

De Fiat Grande Punto genoot ook als diesel een grote populariteit. Met twee 1,3-liter motoren en een 1,9-liter versie leverden de dieselvarianten tot 130 pk, dus goede prestaties en toch een laag verbruik. Met de dieselmotoren kan aanzienlijk minder dan vijf liter brandstof worden verbruikt.

De krachtoverbrenging van de motoren in de Fiat Grande Punto verloopt altijd via de voorwielen. De klanten hadden echter de keuze van transmissie: naast een handgeschakelde versnellingsbak kon de kleine auto ook worden besteld met een comfortabele en zuinige automatische transmissie.

Afmetingen

Met zijn goede wendbaarheid en tegelijkertijd een stevige hoeveelheid ruimte in het interieur is de Fiat Grande Punto bij uitstek geschikt voor dagelijkse ritten in het stadsverkeer. Iets meer dan vier meter lang en minder dan 1,7 meter breed, biedt hij perfecte omstandigheden voor parkeren of woon-werkverkeer. Aanvankelijk kon de Fiat Grande Punto alleen als driedeurs model worden besteld, maar later verscheen de kleine auto ook met vijf deuren. De wielbasis is gespecificeerd op ongeveer 2,5 meter en het leeggewicht is maximaal 1280 kilogram.

In het interieur biedt de Fiat Grande Punto vier zitplaatsen. De bagageruimte is zeer ruim voor een zuinige kleine auto, met 264 liter beschikbaar voor boodschappen of andere bagage. Ook het maximale laadvermogen is indrukwekkend - tot 485 kilogram is bovengemiddeld in deze voertuigklasse. Een aanhangerkoppeling was eveneens als optie leverbaar - hoewel het maximum trekvermogen van 900 kilogram niet heel groot is.

Productie 2005 – 2009
lengte, breedte, hoogte 4,0 – 4,1 m x 1,7 m x 1,5 m
Wielbasis 2,5 m
Inhoud bagageruimte 275 l
Ledig gewicht 1.040 – 1.280 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.470 – 1.765 kg
Cilinderinhoud 875 – 1.910 cm³
Koppel 88 – 320 Nm
Topsnelheid 145 – 216 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 7,5 – 19 s
Tankinhoud 45 l
Verbruik 4,2 – 8,3 l
CO2-uitstoot 98 – 197 g/km

Varianten

Naast het eerder vermelde onderscheid tussen drie- en vijfdeursmodellen, konden klanten ook kiezen voor verschillende uitrustingslijnen en zo het comfort van de Fiat Grande Punto aanzienlijk beïnvloeden. De lijnen worden Active, Dynamic, Emotion en Sport genoemd.

In de basisvariant Active kon de klant niet al te veel comfort of luxe verwachten, de uitrusting was eerder minimalistisch. Een centrale vergrendeling, elektrisch bedienbare voorruiten en airbags voor bestuurder en passagier behoren tot de centrale kenmerken en functies. Het voertuig werd aanzienlijk comfortabeler toen de andere uitrustingslijnen werden toegevoegd - dit geldt vooral voor de Fiat Grande Punto Emotion. Of het nu gaat om de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel , de automatische airconditioning met twee zones, de autoradio met zes luidsprekers of het multifunctionele stuurwiel, in de duurdere varianten laat de Fiat Grande Punto zich van zijn beste kant zien. Tegen een meerprijs kunnen ook andere afzonderlijke componenten worden besteld, bijvoorbeeld een elektrische lendensteun of een speciaal ontwikkeld geluidssysteem met beter geluid.

Prijs

De Fiat Grande Punto was vooral aantrekkelijk voor prijsbewuste klanten. Daarom kosten zelfs goed uitgeruste modellen zelden meer dan 10.000 euro. Het voertuig is echter niet meer als nieuwe auto op de markt, maar gebruikte modellen zijn nog steeds in ruime keuze verkrijgbaar.

Hier blijkt de Fiat Grande Punto vaak een echt koopje te zijn. Gebruikte voertuigen met lage kilometerstand en in zeer goede staat kunnen worden gekocht vanaf ongeveer 4000 euro. Het is echter belangrijk de staat van het voertuig goed te bekijken, aangezien technische problemen en defecten kunnen voorkomen, vooral bij minder goed onderhouden versies.

Design

Exterieur

Als kleine auto heeft de Fiat Grande Punto zeer compacte afmetingen. Toch is het Italiaanse design aantrekkelijk, vooral aan de buitenkant. Vooral gezien het jaar van zijn release, 2005, ziet de Fiat Grande Punto er nog steeds zeer modern** uit, bijvoorbeeld met de elegante lichtsignatuur aan de voor- of achterkant. De Punto wordt deels aangeboden in heldere en opvallende kleuren, wat veel variatie in het dagelijks leven brengt.

Interieur

Ook het interieur van de Fiat Grande Punto heeft een moderne en elegante uitstraling, waarbij alleen de materiaalkeuze nog voor verbetering vatbaar is. De kunststoffen zouden resistenter kunnen zijn en van betere kwaliteit, zodat slijtageverschijnselen minder snel optreden. De bediening is daarentegen zeer eenvoudig en zou zelfs voor onervaren gebruikers nauwelijks een uitdaging mogen vormen. De stoelen zijn voldoende comfortabel om langere ritten comfortabel aan te kunnen. De middenconsole bevat alle nodige bedieningselementen voor de airconditioning, de radio en nog veel meer.

abarth-grande-punto-interior fiat-grande-punto-inteior

Veiligheid

Ten tijde van zijn introductie werd de Fiat Grande Punto beschouwd als een pionier op het gebied van veiligheid, althans in het segment van kleine auto's. De auto biedt vele voorzieningen en functies om de bescherming van de weggebruikers te garanderen. Naast ESP kunnen de klanten rekenen op een bestuurders- en passagiersairbag, en vanaf de tweede uitrustingslijn zijn ook zijdelingse airbags en een in de hoogte verstelbare bestuurdersstoel inbegrepen. Hoewel Fiat alleen in het hoogste uitrustingsniveau een remassistent, mistlampen en hulp bij het wegrijden op een helling voorziet, kreeg het model in 2005 een topscore van vijf sterren in de Euro-NCAP crashtest.

Alternatieven

De Fiat Grande Punto en de Opel Corsa delen niet alleen een platform, de kleine Corsa is ook een aantrekkelijk alternatief voor de Punto. Het voertuig biedt veel comfort en overtuigt tegelijkertijd met betrouwbare motoren en technische verfijningen. Occasion-modellen kosten ongeveer 2000 tot 3500 euro.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Fiat Grande Punto?
Hoewel de Fiat Grande Punto lange tijd een van de populairste kleine auto's was, liet zijn betrouwbaarheid soms te wensen over. Dit geldt vooral met het oog op de diverse terugroepacties en de vele technische gebreken.
Hoeveel kost een Fiat Grande Punto als occasion?
De Fiat Grande Punto is zeer goedkoop verkrijgbaar als occasion en is daarom een goede tip wanneer je op zoek bent naar een kleine auto. Het voertuig is beschikbaar vanaf ongeveer 2500 euro in goede staat.

Beoordelingen voor Fiat Grande Punto

77 Beoordelingen

4,4