Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Fiat Grande Punto te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Grande Punto

Fiat Grande Punto

Informatie over Fiat Grande Punto

Een elegant ontwerp, een topscore in de Euro-NCAP botsproeven en een keur aan zuinige motoren. Dit zijn de kenmerken van de in het najaar van 2005 door Fiat geïntroduceerde Grande Punto. De Grande Punto is de opvolger van de Punto, die al sinds 1993 door Fiat geproduceerd wordt. Al sinds kort na het verschijnen van de Grande Punto – de derde generatie van dit model – stond hij al bovenaan de lijst met meestverkochte auto’s in europa. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Hiermee heeft hij de aansluiting gevonden met de modellen uit de meest succesvolle tijden van de autofabrikant uit Turijn 

Meer binnenruimte voor de Fiat Grande Punto

Het ontwer voor de nieuwe Grande Punto komt uit de werkplaats van de italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro, die met zijn ontwerp van de eerste VW Golf tot een van de meest beroemde autodesigners is geworden. Dat de Punto de toevoeging Grande kreeg heeft meer  dan alleen met marketing te maken. Giugiaro zorgde er voor dat de auto groter werd dan zijn voorgangers, de Grande Punto is zelfs 20 centimeter langer dan zijn voorganger, wat vooral aan de binnenruimte ten goede komt.

Elegante of sportieve uitvoering

De technische basis van de Grande Punto is de door General Motors en Fiat samen ontworpen platform van de Opel Corsa. Er is genoeg te kiezen met keuze tussen drie en vijf deuren, zeven motoren, en twee uitrustingsniveau’s: de Linea Style, en de sportief uitgeruste Linea Sportiva, met een sportonderstel. De driedeurs instapper is voorzien van een 1.3 liter benzinemotor met 65 pk, die 5.7 liter brandstof per honderd kilometer verbruikt (134 g/km CO2). Daarnaast zijn er 1.4 liter motoren leverbaar, met 77 of 95 pk.

De topper met turbo.

Het topmodel van de Fiat Grande Punto heeft een turbomotor die 120 pk ophoest, dit zorgt voor een topsnelheid van 195 km/u.. Het gemiddelde verbruik is 6.6 liter benzine per honderd kilometer, en de CO2-uitstoot is 155 gram per kilometer. In 2008 heeft huistuner Abarth de Grande Punto van een pit-pakket voorzien, dit sportmodel levert 155 pk, en heeft een topsnelheid van 208 km/u., de 1.4 liter turbomotor zorgt voor een sprint naar de honderd binnen 8.2 seconden.

Zuinigheid met de Fiat Grande Punto diesel

Met Multijet-injectie biedt Fiat de Grande Punto met twee dieselmotoren aan. Beide motoren hebben een inhoud van 1.3 liter, de vermogens zijn 75, en 90 pk. Tot 2008 was de Grande Punto ook met een 1.9 liter turbodiesel verkrijgbaar, deze levert 130 pk. De beste verbruikscijfers zijn te realiseren met de Grande Punto uitgerust met een automaat. Fiat geeft als verbruik 4.4 liter per honderd kilometer op (115 g/km CO2). De Grande Punto is hiermee een van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Een roetfilter behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, net als de optionele Eco-Drive software, bekend van de Fiat 500: hiermee kan de bestuurder zijn rijstijl analyseren, en geeft het programma rijtips voor een zuiniger rijgedrag.

Beoordelingen voor Fiat Grande Punto

77 Beoordelingen

4,4