Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
daewoo-kalos-front

Daewoo Kalos

1 / 2

Sterke punten

  • Comfortabele instap voorin en veel ruimte
  • Krachtige verwarming
  • Standaard airconditioning

Zwakke punten

  • Goedkope kunststoffen
  • Gammele versnellingspook
  • Geen ESP/geen hoofdairbags

Daewoo Kalos : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Daewoo Kalos, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Daewoo Kalos: Zuinige en kleine wagen uit Zuid-Korea

De Daewoo Kalos is een kleine auto die van 2002 tot 2004 werd geproduceerd door de Zuid-Koreaanse autofabrikant Daewoo Motors. Na de ontbinding in 2005 wette het merk Chevrolet de productie verder onder de naam Chevrolet Kalos. Later werd de wagen verder ontwikkeld en omgedoopt tot de Chevrolet Aveo. Lees meer

Interesse in een Daewoo Kalos

Daewoo Kalos occasions
Daewoo Kalos dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Daewoo Kalos biedt veel ruimte.
  • De Chevrolet Aveo is erg zuinig.
  • De kleine wagen overtuigt met zijn lage prijs.
  • Goede uitrusting

Belangrijke gegevens

Motor

De Daewoo Kalos werd geïntroduceerd in 2002 en verving de Daewoo Lanos. Hij werd gebaseerd op het GM T-platform en was voorzien van benzinemotoren van 1.2 of 1.4 liter. De motor wordt bepaald in functie van het beoogd dagelijks gebruik. De eerste modellen leverden 83 pk en haalden een topsnelheid van 170 km/u.

De Daewoo Kalos is een hatchback met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De brandstoftank heeft een inhoud van 45 liter, goed voor een actieradius van 600 kilometer. Het brandstofverbruik in stedelijke gebieden bedraagt 8,6 liter per 100 kilometer, en 6,1 liter per 100 kilometer buiten de stad. Het trekvermogen voor een geremde aanhangwagen bedraagt 1.200 kilogram, het ongeremde trekvermogen is 550 kilogram. Het brandstofverbruik is wat hoog in de stad, maar dat wordt weer goedgemaakt door het lage verbruik buiten de stad. Het trekvermogen is ronduit indrukwekkend voor een hatchback. Dat maakt van de Daewoo Kalos een ideale trekauto voor aanhangers of caravans.

Afmetingen

De Daewoo Kalos heeft een bagageruimte van minimaal 175 liter. De auto heeft ook een neerklapbare achterbank om desgewenst nog meer opbergruimte te creëren. De bagageruimte neemt zo tot 735 liter.

Gegevens en afmetingen Daewoo Kalos
Bouwjaar 2002 – 2004
Lengte, breedte, hoogte 3,88 - 4,24 m x 1,67 m x 1,49 m
Wielbasis 2.480 mm
Inhoud bagageruimte 175 - 735 l
Ledig gewicht 960 - 1.030 kg
Toegestane maximum massa 1.495 - 1.525 kg
Cilinderinhoud 1,148 - 1,399 cm³
Koppel 104 - 130 Nm
Topsnelheid 157 - 176 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 11,1 - 13,7 s
Tankinhoud 45 l
Verbruik 6,6 - 7,6 l / 100 km
CO2-uitstoot 159 - 178 g/km

Varianten

De Kalos werd oorspronkelijk geïntroduceerd als vijfdeurs hatchback, maar was ook verkrijgbaar als vierdeurs sedan. De Kalos werd ontworpen om de concurrentie aan te gaan met andere kleine auto's, zoals de Honda Civic en de Toyota Corolla. Hij was bovendien verkrijgbaar met diverse motoren en transmissies. De populairste variant van de Kalos was het 1,4-liter model, dat verkrijgbaar was met zowel een handgeschakelde als automatische transmissie. De Kalos werd over het algemeen positief ontvangen en won verschillende prijzen tijdens de productieperiode. De verschillende uitvoeringen werden Pure, Spirit, Style en Class genoemd.

Prijs

Ten tijde van zijn productie was de Daewoo Kalos verkrijgbaar voor een nieuwprijs vanaf 11.000 euro, waarbij het duurste model 16.000 euro bedroeg. Als occasion is de Kalos momenteel verkrijgbaar voor 1.000 tot 3.000 euro (afhankelijk van de uitvoering).

De gebruiks- en onderhoudskosten liggen niet erg hoog. De motorrijtuigenbelasting bedraagt 392 euro per jaar. Al naargelang het model en de ervaring van de bestuurder kost de verzekering ongeveer 300 tot 400 euro.

Design

Exterieur

De Daewoo Kalos heeft een uniek design dat hem onderscheidt van andere voertuigen in zijn klasse. De voorzijde is voorzien van een grote grille en gebogen koplampen, terwijl de achterzijde wordt gekenmerkt door gebogen achterlichten. De wagen heeft een moderne uitstraling, waardoor de Kalos een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle maar betaalbare auto.

Interieur

Het interieur van de Daewoo Kalos is zeer ruim en biedt comfortabel ruimte voor vijf volwassenen. De stoelen zijn goed bekleed en zitten goed, zelfs bij lange ritten. Het dashboard is zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk. Alle bedieningen bevinden zich binnen handbereik. Er zijn ook veel opbergmogelijkheden, waaronder een groot dashboardkastje en deurvakken voor flessen en kaarten. Kortom, de Kalos biedt alles wat u nodig heeft voor een comfortabele en ontspannende reis.

Veiligheid

De Daewoo Kalos onderging sinds zijn lancering in 2002 een aantal veranderingen en verbeteringen, vooral op het gebied van veiligheid. De Kalos is uitgerust met een serie voorzieningen die de inzittenden beschermen bij een ongeval. Deze omvatten airbags en noodremhulp. Bovendien is het voertuig uitgerust met kreukelzones die bij een botsing de botsenergie absorberen. Ondanks deze veiligheidsvoorzieningen kreeg de Daewoo Kalos slechts drie sterren toegekend door Euro NCAP.

Alternatieven

De Daewoo Nexia is een volwaardige concurrent. De Daewoo Nexia was een kleine auto die van 1994 tot 1997 werd geproduceerd door de Zuid-Koreaanse autofabrikant Daewoo Motors. De Nexia werd gebaseerd op de Opel Kadett E en was verkrijgbaar als hatchback en als notchback. Hij werd aangedreven door een 1,5-liter viercilindermotor. Dankzij het eenvoudige maar sportieve design was hij erg geliefd bij jonge bestuurders.

Een ander alternatief is de opvolger van de Nexia, de Daewoo Lanos die in 1997 werd geïntroduceerd. De Lanos was verkrijgbaar als hatchback met drie of vijf deuren en als vierdeurs notchback.

FAQ

Welke motorvarianten zijn er beschikbaar voor de Daewoo Kalos?
De Kalos is leverbaar met een 1,2-liter of een 1,4-liter viercilinder motor.
Hoe wordt de Daewoo Kalos aangedreven?
De Kalos heeft voorwielaandrijving.

Beoordelingen voor Daewoo Kalos

7 Beoordelingen

4,1