Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Hyundai Atos

Sinds 1998 wordt de microvan Atos door Hyundai gebouwd. Hij lijkt op compacte wagens als de Opel Agila of de VW Lupo. De nieuwste versie is iets sportiever dan zijn voorgangers, hetgeen tot uiting komt in de sportief ogende sierdoppen op de wielen en de herziene radiateurgrille met het Hyundai-logo. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Hyundai Atos

Het design van de auto is voor het overige relatief eenvoudig: heldere vormen zonder hoeken en kanten en grote koplampen bepalen het verschijningsbeeld van het voertuig. Ondanks de geringe afmetingen van de auto zijn de vier portieren groot en bieden mogelijkheid om gemakkelijk in te stappen.

Via de royale achterklep kan men de kofferruimte met een volume van 263 liter resp., 889 liter bij omgeklapte achterbank, gemakkelijk be- en ontladen. In de motorruimte bevindt zich een 1,1 liter-benzinemotor met een vermogen van 63 pk (vroeger 59 pk). De comfortversie biedt bovendien een volautomatische 4-standentransmissie. De Euro-4-emissienorm wordt vervuld door beide varianten. Het verbruik ligt gemiddeld bij 5,5 liter, bij het model met de automatische transmissie bij 6,1 liter. Op het gebied van veiligheid beschikt de Atos over een full-size-bestuurdersairbag, dubbele impactbegrenzing opzij en ABS. In de comfortversie is bovendien een passagiersairbag ingebouwd.

Een paar extra's heeft zelfs de kleine Atos te bieden: centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging en in hoogte verstelbare hoofdsteunen op alle zitplaatsen behoren tot de standaarduitvoering. Bovendien beschikt het voertuig over een 50-50 deelbare en omklapbare achterbankleuning. Voorin de auto bevinden zich een blikjeshouder en een uittrekbare opbergbox onder de bestuurdersstoel. Een radio is niet bij de standaarduitvoering inbegrepen, maar de auto is wel voorbereid voor de montage van een radio en twee luidsprekers.

Beoordelingen voor Hyundai Atos

15 Beoordelingen

4,4