Mitsubishi Space Star te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

De lichtste en de meest aerodynamische

De Mitsubishi Space Star is een Multi-Purpose Vehicle (MPV). De auto wordt gebouwd door het Japanse Mitsubishi sinds 1998. Dat gebeurt onder erg veel namen. We kunnen hier volstaan met op te merken dat de oorspronkelijke, Europese Space Star gebouwd wordt tussen 1998 en 2005. Dat gebeurt in Nederland, bij NedCar. In 2013 start de zesde generatie, die meestal verkocht wordt als Mirage. In sommige Europese landen (waar de Mirage naamrechten niet beschikbaar zijn) wordt echter nog steeds de naam Space Star gebruikt. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Informatie over Mitsubishi Space Star

De Mitsubishi Space Star technisch bekeken

De Mitsubishi Space Star is voluit een mini MPV. De auto is gebaseerd op een stationwagon layout met 5 deuren. De motor zit vooraan en wordt aangedreven door de voorwielen. Het voertuig is verwant aan de Mitsubishi Carisma en de Mitsubishi RVR. Hij deelt zijn platform met die Carisma en met de Volvo S40/V40. Hij verschijnt voor het eerst in de herfst van 1998, als opvolger van de Mitsubishi Space Runner.

Sinds deze introductie is het uiterlijk van de Space Star zowat gelijk gebleven. In 2002 wordt slechts een beperkte facelift doorgevoerd. Het basismodel is uitgerust met een 1.3 benzinemotor. Die heeft een maximale output tussen 8084 pk of 6063 kW. Andere benzinemotors zijn een 1.6 van 97 pk (72 kW) en een 1.8 van 112 pk (84 kW). Er bestaat verder ook nog een model met een 1.8 GDI van 121 pk (90 kW, tot 2002). Dieselmotoren zijn een 1.9 DI-D van 101 pk (75 kW, vanaf 2002) en een 1.9 DI-D S van 115 pk (86 kW, vanaf 2003).

De nieuwe generatie Mitsubishi Space Star

Vanaf 2012 verschijnt de nieuwste Mitsubishi Space Star, die eigenlijk de zesde generatie Mirage is. De auto verschijnt nu als hatchback met 5 deuren of als sedan met 4 deuren. De eerste generaties Mirage worden daarbij geproduceerd tussen 1978 en 2003. Dit voertuig verschijnt ook nog als stationwagon. De hatchback wordt geclassificeerd als mini. De sedan en stationwagon zijn compacte voertuigen (en worden meestal aangeduid als Mitsubishi Lancer). In 1988 wordt er ook nog een (compacte) liftback geïntroduceerd en in 1991 een (mini) coupé.

De huidige Mirage/Space Star verschijnt dus als mini hatchback of als sedan. Het is de opvolger van de Mitsubishi Colt (200212). De conceptauto verschijnt in 2011, op de Auto Show van Genève. Deze Space Star wordt gebouwd in de fabrieken van Laem Chabang, in Thailand. Tot de voornaamste aandachtspunten voor de ontwikkeling behoren betaalbaarheid, zuinigheid en efficiëntie. Hiervoor wordt het gewicht van het voertuig zo laag mogelijk gehouden, voornamelijk via het veelvuldig gebruik van staal met hoge treksterkte. De Space Star is zo het lichtste voertuig in zijn segment. In de USA is het in het algemeen de lichtste vierdeur en doet alleen de Smart ForTwo, een tweezitter, beter. Een ander aandachtspunt is het reduceren van de aerodynamische weerstand. Ook deze inspanning resulteert in het beste weerstandscoëfficiënt van zijn klasse. Afhankelijk van het model varieert dit getal aanvankelijk tussen 0.27 en 0.31 cd.

Op de Auto Show van Los Angeles wordt in 2015 een facelift van de Space Star voorgesteld (voor het modeljaar 2017). De auto heeft nu een nieuwe voorkant, projectiekoplampen met led DRL en led achterlichten. Alle modellen hebben een weerstandscoëfficiënt van 0.27 cd. De ophanging is sterk verbeterd via nieuwe schokdempers, herziene veerratio’s en geüpgraded remmen (schijven vooraan en trommelremmen achteraan). Ook aan het interieur wordt grondig gesleuteld. Het biedt tal van esthetische wijzigingen, waaronder het stuur, het HVAC systeem en een optioneel infotainment module met touchscreen, Apple CarPlay interface en een Rockford Fosgate audiosysteem van 300 Watt.

De sedan versie wordt ondertussen gebouwd vanaf juni 2013, in dezelfde fabriek als de hatchback. Hij verschijnt datzelfde jaar voor het eerst op de Auto Show van Bangkok, als Concept G4 sedan. Dit voertuig wordt meestal verkocht als Mitsubishi Attrage of Mitsubishi Mirage G4. Het is gebaseerd op de hatchback, maar uniek vanaf de achterdeuren tot aan de kofferruimte. Vooraan wordt de stilering ook anders aangepakt.

Mitsubishi Space Star modellen en prijsklassen

De Mitsubishi Space Star verschijnt als hatchback met 5 deuren (Mirage) of als sedan met 4 deuren (Mirage 4G). Hij is verwant aan de Dodge Attitude, een sedan die rondrijdt in Mexico. Van laag naar hoog zijn de hatchback modellen GL, GLX, GLS, GLS Ltd, E, M en G. De eerste 4 modellen zijn voorzien van de 1.2 DOHC MIVEC 3A92, een I3 motor van 1193 cc en 78 PS (57 kW en 77 pk tegen 6000 rpm). De E, M en G worden aangedreven door de 1.0 DOHC MIVEC 3A90, een I3 van 69 PS (51 kW en 68 pk tegen 6000 rpm). De sedan heeft 2 uitrustingen, ES en SE. Hij heeft dezelfde 1.2 motor als de eerste 4 hatchback modellen.

Beoordelingen voor Mitsubishi Space Star

41 Beoordelingen

4,3