Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hyundai-i10-front

Hyundai i10

1 / 3
hyundai-i10-front
hyundai-i10-side
hyundai-i10-back

Sterke punten

  • Goede styling
  • Uitgebreide uitrusting
  • Veiligheidsitems

Zwakke punten

  • Imago
  • Afwerkingsdetails
  • Beperkt aanbod motoren

Hyundai i10 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Hyundai i10, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 10.500,-*
Occasions vanaf:€ 850,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Hyundai i10: Hippe kleine auto met high-tech uitrusting

In 2019 lanceerde Hyundai de derde generatie van hun allerkleinste, de i10. Deze kreeg opnieuw een hoop scherpe lijnen mee, meer nog dan zijn voorganger. Lees meer

Interesse in een Hyundai i10

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De derde generatie Hyundai i10 neemt de vormen van de i20 over wat zich vooral uit in een futuristisch ogend front.
  • De driecilinder benzine voorin is een zuinig motorblok dat het nodige rijplezier weet te bezorgen mits je de handgeschakelde versnellingsbak erbij kiest.
  • Hyundai geeft standaard 5 jaar garantie op haar modellen, zonder een limiet op het aantal gereden kilometers.
  • Het interieur pakt (optioneel) uit met een high-tech uitrusting en veiligheidsitems die je eerder zou verwachten in een hoger segment.

Belangrijke gegevens

Motoren

Het motorenaanbod van de i10 is bewust klein gehouden. Er is enkel keuze tussen een één liter driecilinder mét of zonder turbo. Er is dan ook geen plug-in hybride motorisatie beschikbaar omdat het A-segment daarvoor niet rendabel genoeg is.

De atmosferische 1.0 driecilinder krijgt 67 pk en 96 Nm onder de kap. Deze zorgen niet voor flitsende prestaties maar houden wel het verbruik beperkt, met een normverbruik van 4,1 l/100 km.

De turbo 1.0 T-GDi is dan weer goed voor 100 pk en 172 Nm. Daarmee is de turbo versie een stuk flitsender dan zijn minder snelle broer.

Afmetingen

Een Hyundai i10 van de derde generatie meet altijd 3,67 meter lang. Hij is ook 1,68 meter breed en 1,48 meter hoog. Dat zo’n kleine stadsmus geen gigantische koffer heeft is niet verwonderlijk. Toch biedt de Hyundai i10 252 liter aan, uit te breiden tot 1.010 liter wanneer de achterbank neergeklapt wordt.

Uitvoeringen

De Hyundai i10 is te verkrijgen in 5 verschillende uitvoeringen. Ten eerste zijn er de Air, Twist en Sky. Vanaf de Air is er al een handgeschakelde airco beschikbaar, de Twist krijgt onder andere nog elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, terwijl de Sky ook verwarmde stoelen voorin en een verwarmd stuurwiel aan de uitrusting van de Twist toevoegt.

Daarnaast zijn de Twist-versie en Sky-versies zijn ook te verkrijgen als N-Line, waarbij 16 inch N-line velgen standaard zijn en een exclusieve bumper en radiatorrooster de neus verfraaien. Binnenin vinden een N-Line sportstuur en rode ringen rond de radiatorroosters een plekje.

Prijzen

De basisprijs van de i10 begint op 14.870 euro voor de i10 Air, enkel beschikbaar met de 1.0 67 pk motor. De duurste versie is dan weer de i10 Sky N-Line met 1.0 T-GDi en 100 pk, deze kost minimaal 21.899 euro.

Occasionprijzen van de i10 beginnen bij een goede 11.000 euro voor een exemplaar uit 2020 en natuurlijk betaal je ook hier meer voor een van de hogere uitrustingsversies.

Design

Exterieur

De Hyundai i10 wil graag een hippe auto zijn en daarmee kopers aantrekken tot het A-segment. Dat doet hij door het design van de i20 over te nemen. Zo is er de kenmerkende grille en krijgen de mistlampen een plaats in de grille in plaats van er onder.

Interieur

Ook binnenin is het niet langer kommer en kwel. De designers deden hun best om het interieur fleuriger te maken, door bijvoorbeeld een patroon aan te brengen in de zetels en de deurpanelen. Op de optionele N-Line worden zelfs rode accenten toegevoegd.

hyundai-i10-interior

hyundai-i10-seats hyundai-i10-trunk

Veiligheid

De i10 is standaard uitgerust met allerlei veiligheidshulpmiddelen die je niet zou verwachten in deze klasse. Dan hebben we het bijvoorbeeld over het autonoom remsysteem en de rijstrookhulp. Toch kreeg de i10 slechts drie van de vijf haalbare sterren bij de Euro NCAP crashtests, deels te wijten aan het slechte resultaat van de voetgangersdetectie.

Alternatieven

Wie niet voor de Hyundai i10 kiest, kan bij zustermerk Kia eens naar de Picanto kijken. Daarnaast zijn er ook nog de Toyota Aygo X en de Volkswagen Up als mogelijk alternatief.

FAQ

Is de i10 een zuinige auto?
Met een verbruik van 4 l/100 kilometer volgens de WLTP-normen is de i10 een erg zuinige stadswagen.
Hoe hoog is de instap van de Hyundai i10?
Met een instaphoogte van 60,8 cm heeft de Hyundai i10 een hoge instap.
Bestaat er een sportieve versie van de i10?
Er is een 1.0 T-GDi motor die 100 pk voortbrengt maar wilder wordt het niet. Qua uitstraling is er de N-Line optie die het geheel wat sportiever maakt. Die heeft een andere bumper en rode accenten in het interieur.

Beoordelingen voor Hyundai i10

76 Beoordelingen

4,5