Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Hyundai Kona

Sterke punten
 • Zeer goed vakmanschap
 • Vijf jaar garantie
 • Zeer goed uitrustingsniveau
Zwakke punten
 • Diverse terugroepacties
 • Slechte isolatie
 • Prijs eerder aan de hoge kant

Hyundai Kona: SUV met diverse aandrijflijnen

De Hyundai Kona is een hypermoderne compacte SUV en is verkrijgbaar als benzine, hybride of elektrische auto. Het dynamische design, de goede uitrusting en ook de fabrieksgarantie van vijf jaar maken van de Kona een populair model bij de Hyundai-dealers. Lees meer

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Technisch helemaal up-to-date
 • Modern design
 • Zeer hoge veiligheidsstandaards
 • N-versie als een sportief model

Gegevens

Motor

De Hyundai Kona is verkrijgbaar met verschillende motoren waaronder benzinemotoren, hybride en elektrische aandrijflijnen. De Kona is niet meer verkrijgbaar als diesel.

De benzinemotoren van de Hyundai Kona-serie worden gekenmerkt door hoge prestaties, een laag verbruik en een hoog niveau van rijcomfort. De instapvariant is een 120 pk benzinemotor, die een koppel heeft van 172 Nm. De motor beschikt standaard over voorwielaandrijving. Daarboven zat de 1.6 liter grote T-GD (ook een benzinemotor) met 177 pk, optioneel beschikbaar met vierwielaandrijving. Deze motor verviel tijdens de facelift in 2020. De Hyundai Kona N, het sportmodel van Hyundai, heeft met zijn turbobenzinemotor een maximaal vermogen van 280 pk. Daarmee sprint de Kona in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 240 km/u.

De alternatieve aandrijflijnen van de Hyundai Kona behoren tot zijn grootste troeven: met de hybride motor van 141 pk en elektrische aandrijving van 204 pk of 136 pk zijn de toekomstgerichte voertuigen over de hele lijn overtuigend.

Afmetingen

De Hyundai Kona behoort tot de klasse van de compacte SUV, en dat wordt meteen duidelijk bij zijn afmetingen. Met een lengte van 4,2 meter en breedte van 1,8 meter is het model verhoudingsgewijs klein en ook erg geschikt voor het stadsverkeer. De kleine draaicirkel en het goede zicht in de cabine dragen daar ook in grote mate toe bij.

De bagageruimte blijkt noch bijzonder klein, noch bijzonder groot te zijn, maar is bij elke aandrijflijn verschillend. De benzine- en hybridemodellen bieden de meeste ruimte met minstens 374 liter laadvolume, maar ook de Kona Electric biedt met zijn bagageruimte van 332 liter zeker voldoende plaats. Er past bovendien meer dan 1.100 liter in de Hyundai Kona wanneer de stoelen op de tweede rij worden neergeklapt.

In de Kona passen vijf inzittenden, het valt wel op dat de inzittenden op de eerste rij comfortabeler zitten in vergelijking met de passagiers op de achterbank.

De Kona is bovendien met een optionele aanhangwagenkoppeling verkrijgbaar. Hij heeft een trekvermogen van maximaal 1.600 kilogram. Zelfs zware aanhangwagens kunnen dus met gemak worden verplaatst.

Verdere relevante technische gegevens van de Hyundai Kona vind je in de volgende tabel.

Productie sinds 2017
lengte, breedte, hoogte 4,1 - 4,2 / 1,8 / 1,6 m
Wielbasis 2,6 m
Inhoud bagageruimte 332 - 1.156 l (inclusief neergeklapte achterbank)
Ledig gewicht 1.312 - 1.760 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.770 - 2.170 kg
Cilinderinhoud 998 -1.998 cc (benzine) / 1.580 cc (hybride)
Koppel 172 - 392 Nm (benzine) / 265 Nm (hybride) / 395 Nm (elektrisch)
Topsnelheid 180 - 240 km/u (benzine) / 161 km/u (hybride) / 155 - 167 km/u (elektrisch)
Acceleratie 0-100 km/h in s 5,5 - 11,9 seconden (benzine) / 11,3 - 11,6 (hybride) / 7,9 - 9,9 (elektrisch)
Tankinhoud 38 - 50 l
Verbruik 5,2 - 8,5 liter (benzine) / 4,3 liter (hybride) / 14,3 - 14,7 kWh (elektrisch)
CO2-uitstoot 119 - 194 g/km (benzine) / 99 g/km (hybride) / 0 g/km (elektrisch)

Varianten

De Kona is in de volgende zeven verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

 • Hyundai Kona Comfort
 • Hyundai Kona Comfort Smart
 • Hyundai Kona Fashion
 • Hyundai Kona Fashion Sky
 • Hyundai Kona Premium
 • Hyundai Kona N-Line
 • Hyundai Kona Premium Line

De goedkoopste uitvoering is de Hyundai Kona Comfort. Ook deze uitvoering biedt al een goede standaarduitrusting en beschikt o.a. over volgende features: bluetooth met spraakherkenning, een 8-inch multimediascherm, een bandenspanningcontrolesysteem (TPMS) en manuele airconditioning.

Wie niet alleen veel waarde hecht aan een hoog comfort, maar ook aan hoge performance en een sportieve look, doet er goed aan de Hyundai Kona N-Line te kiezen. Zo beschikt het model over 18-inch lichtmetalen N-Line velgen, privacy glas en bovendien is de verlichting voor- en achteraan volledig LED. Ook de voertuigen met hybride en elektrische aandrijflijn overtuigen met hun zeer uitgebreide uitrusting en zijn technisch helemaal up-to-date.

Prijs

De Hyundai Kona is geen koopje, zelfs de standaarduitvoering is relatief duur. Toch is er een goede prijs-kwaliteitsverhouding, gezien de hoogwaardige en uitgebreide uitrusting. Een nieuwe Kona Comfort is vanaf 27.995 euro verkrijgbaar. De uitvoeringen met nog meer comfort zijn aanzienlijk duurder, zo is de Hyundai Kona Premium Sky pas leverbaar vanaf 34.795 euro. Nog duurder is de Hyundai Kona met elektrische aandrijflijn, die vanaf 45.000 euro verkrijgbaar is. Klanten besparen door de lage onderhoudskosten en de duurzame aandrijving echter geld op lange termijn.

Bovendien zijn er aantrekkelijke lease- en financieringsaanbiedingen te vinden voor de Hyundai Kona. Zo is de Kona beschikbaar in private lease vanaf 474 euro per maand (48 maanden/10.000 km).

De Hyundai Kona wordt pas sinds 2017 gebouwd, en dat merk je ook bij de prijzen. Doordat de Kona nog niet lang op de markt is, zijn occasions relatief duur. Aanbiedingen van occasions-modellen onder de 20.000 euro zijn amper te vinden.

Design

Exterieur

De ontwerpers hebben de nieuwe Hyundai Kona een moderne look gegeven met een hoge herkenningswaarde. Zo springen het grote radiatorrooster en de tweedelige koplampen aan de voorzijde direct in het oog. Aan de achterzijde vallen vooral de lichten op: langwerpige achterlichten die doorlopen tot in het achterportier.

Geen enkele compacte SUV mag het zonder enkele typische offroad-kenmerken stellen - in het geval van de Hyundai Kona zijn die te vinden in de vorm van de designelementen aan de zijkant, de lichtjes verhoogde carrosserie en de opvallend vormgegeven nieuwe voorbumper die aan weerszijden soepel over in de spatbordrand vloeit. De SUV ziet er bijzonder goed uit in heldere, opvallende kleuren, waaronder “Dive in Jeju” en “Ignite Flame” - een rijke schakering van turkoois en rood. De optie van een kleurcontrasterend dak is een andere speciale uiterlijke eigenschap.

Interieur

Ook het interieur van de Hyundai Kona is modern en maakt indruk met zijn logische en intuïtieve bediening en zeer goede afwerking. De voertuigen van de Zuid-Koreaanse autofabrikant hebben de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt op dit gebied. Het grote display met felle kleuren in de cockpit ziet er elegant uit en bevindt zich altijd goed binnen het gezichtsveld. De comfortabele stoelen bieden niet alleen veel ruimte en zijdelingse steun voor alledaagse ritten, maar zijn ook uitstekend geschikt voor lange ritten. Het lage geluidsniveau en de goede vering verhogen nogmaals aanzienlijk het comfort voor de inzittenden van het voertuig.

Hyundai-Kona-interior

Hyundai-Kona-trunk

Veiligheid

De Hyundai Kona is een absoluut rolmodel op het gebied van veiligheid, dat blijkt onder meer blijkt uit de score van de Euro NCAP crash test. Hier behaalde de Zuid-Koreaanse SUV 5 van de 5 sterren. De veilige constructie en de vele moderne technologieën bieden bescherming aan zowel de inzittenden als aan andere weggebruikers. Een voorbeeld is de efficiënte Lane Following Assistant. Ook de actieve dodehoekassistent detecteert obstakels en vermijdt botsingen op zeer doeltreffende wijze. Bovendien beschikt de Hyundai Kona over adaptieve cruise control met afstandsregeling en stopfunctie.

FAQ

Waar wordt de Hyundai Kona gebouwd?

De huidige generatie van de Hyundai Kona wordt gebouwd in Tsjechië. De fabriek ligt in de stad Nošovice.

Hoeveel actieradius biedt de Hyundai Kona Electric?

De Hyundai Kona Electric kan tot 484 kilometer afleggen in zuiver elektrische modus. Dit wordt mogelijk gemaakt door de krachtige batterijen, die een grote capaciteit hebben.

Alternatieven

De Hyundai Kona behoort tot de klasse van de compacte SUV en heeft dus vele concurrenten. Een relevant alternatief voor de Hyundai Kona is de Renault Captur. De twee modellen lijken in bijna alle opzichten op elkaar, en verschillen slechts in geringe mate wat afmetingen, gewicht en tankinhoud betreft. Het is echter belangrijk te weten dat naast voorwielaandrijving ook all-wheel drive beschikbaar is voor de Hyundai Kona – dit geldt niet voor de Renault Captur. Hij is ook iets duurder dan de Hyundai Kona.

Bovendien biedt de Audi Q2 zich aan als alternatief voor de Hyundai Kona. De Q2 scoort met de nieuwste technische snufjes. Hij is, net als de Renault, duurder dan de Kona. De prijs van een nieuw instapmodel van de Audi-serie begint bij de 26.700 euro (stand: 2022).