Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-niro-front

Kia Niro

1 / 3
kia-niro-front
kia-niro-back
kia-niro-front

Sterke punten

 • voldoende ruimte
 • interessant ontwerp
 • laag verbruik

Zwakke punten

 • weinig bevestigingsopties in de bagageruimte
 • het sluiten van de deuren is nogal omslachtig
 • interieur slechts matig geïsoleerd

Kia Niro : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Kia Niro, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 23.500,-*
Occasions vanaf:€ 4.900,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Kia Niro: Hoekige SUV met veel ruimte

De tweede generatie van de Kia Niro vervangt na zes jaar de vorige generatie en wordt nu ook gebouwd met hybride motoren en er is een elektrische variant. Het ontwerp van de Kia Niro II is grotendeels gebaseerd op de studie van de Kia Habaniro, die in 2019 als concept car op de New York Auto Show werd gepresenteerd. Lees meer

Interesse in een Kia Niro

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • uiterst eenvoudig in- en uitstappen
 • goede verbruikswaarden
 • opvallende vormgeving
 • uitgebreide standaarduitrusting
 • veel ruimte in het interieur

Data

Motorisering

Net als het vorige model beschikt ook de nieuwe generatie over hybride motoren en, in de E-variant, een volledig-elektrische motor. De hybride motoren bestaan hier uit een 1,6 liter benzinemotor met een vermogen van 105 pk en een elektromotor met een vermogen van respectievelijk 44 pk en 84 pk.

De hybride heeft een vermogen van 141 pk en een maximumkoppel van 265 Newtonmeter, waarvan 170 Newtonmeter direct bij de start beschikbaar is dankzij de elektromotor. Bij deze hybride variant draait de benzinemotor meestal ook mee, wat resulteert in een benzineverbruik volgens WLTP van 4,2 liter.

De plug-in hybride is krachtiger, met een totaal vermogen van 183 pk en een maximumkoppel van 265 Newtonmeter. Dankzij de elektromotor zijn er zelfs meteen 203 Newtonmeters beschikbaar. De zuiver elektrische actieradius bedraagt 65 kilometer** volgens WLTP. Als de accu leeg is, wordt de verbrandingsmotor automatisch ingeschakeld. De versnellingspook werkt in beide versies via een zesversnellingen transmissie met dubbele koppeling.

De sterkste versie van het model is de Kia Niro EV - ook bekend als de Kia e-Niro - die een puur elektrische aandrijving heeft, die op zijn beurt een totaal vermogen heeft van 218 pk en 254 Newtonmeter koppel. De motor versnelt de Kia in 7,8 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid van dit model bedraagt 167 km/u. De maximale actieradius volgens WLTP is 463 kilometer.

Afmetingen

In vergelijking met de vorige versie is de nieuwe Kia Niro in proporties gegroeid. In totaal is de SUV 4,42 meter lang, 1,83 meter breed en 1,55 meter hoog, wat betekent dat zelfs lange personen zowel voor als achter voldoende ruimte hebben. Wanneer de Kia vol beladen is, is er nog ruimte voor in totaal 451 liter bagage, waarbij het bagagevolume kan worden uitgebreid tot een indrukwekkende 1449 liter door de achterbank neer te klappen.

Bovendien is het mogelijk om met de Kia een aanhangwagen te trekken, die ongeremd 600 kilogram en geremd 1300 kilogram weegt.

Varianten

Naast verschillende aandrijfconcepten kent de Kia Niro ook verschillende uitrustingslijnen. De "ComfortLine" is het uitgangspunt. Deze heeft al aantrekkelijke comfortvoorzieningen zoals automatische airconditioning, een start-stopsysteem, parkeersensoren achter, een met leer bekleed stuurwiel, een boordcomputer, een audiosysteem en Bluetooth. Andere uitrustingslijnen dragen de namen "DynamicLine", "DynamicPlusLine" en "Launch Edition".

Prijs

Afhankelijk van de keuze van de aandrijving en de uitrustingslijn bedraagt de nieuwprijs minimaal 31.080 euro, voor de plug-in varianten minimaal 38.760 euro. De prijzen voor de elektrische variant beginnen bij 40.850 euro. Beter verkrijgbaar zijn de tweedehands aanbiedingen van de Kia Niro. Met een beetje geluk vinden klanten modellen van de eerste generatie vanaf ongeveer 17.000 euro. - maar wel met een lange looptijd.

Daarbij komen echter de soms hoge onderhoudskosten van de Kia Niro. De jaarlijkse kosten bedragen ongeveer 744 euro aan motorrijtuigenbelasting, 716 euro aan verzekering en 866 euro aan onderhoud.

Design

Exterieur

De nieuwe generatie Kia Niro is niet alleen groter geworden, maar ook hoekiger qua design, waarbij de voorkant een echte blikvanger is. In de nieuwe generatie is het led-dagrijlicht niet ontworpen als een verticale of horizontale kolom, maar in het ontwerp van een hartslag, die als een lijn is opgenomen.

De koplampen van de Kia Niro omlijsten optisch het radiatorrooster en zijn afhankelijk van de uitrustingslijn zelfs voorzien van led-technologie. Voor een betere ventilatie van het interieur heeft de Kia actieve luchtkleppen in het radiatorrooster. De kleurkeuze is ook behoorlijk uitgebreid en bestaat uit verschillende witte en zwarte tinten en de kleuren blauw, oranje en rood.

Interieur

Het interieur van de Kia Niro biedt veel ruimte voor de inzittenden en geeft bovendien een hoogwaardige materiaalindruk. Het dashboard kan tegen meerprijs worden voorzien van sfeerverlichting en de automatische klimaatregeling van de auto is eenvoudig te bedienen via de schakelaars.

Het hart van de auto is de acht-inch boordcomputer, die niet alleen een navigatiesysteem heeft, maar ook Apple CarPlay en Android Auto. Dit betekent dat de smartphone eenvoudig kan worden gekoppeld en voor een extra oplading, kan worden opgeladen via het inductieve laadstation. De stoelen bieden zeer goede zijdelingse steun en zijn verkrijgbaar in zwart, grijs, zilver en wit.

kia-niro-interior

kia-niro-trunk

Veiligheid

De Kia Niro heeft een uitgebreide veiligheidsuitrusting, met standaard al meerdere airbags voor bestuurder en voorpassagier. Er is ook een actief waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook dat in noodgevallen ingrijpt in de besturing. Op het gebied van veiligheid behoren ook een remassistent en ABS tot de standaarduitrusting. Tegen meerprijs is er ook een waarschuwing voor kruisend verkeer en een verkeersbordherkenningssysteem als extra uitrusting verkrijgbaar.

Alternatieven

De Kia Niro is een compacte SUV die zowel als hybride en als puur elektrische versie verkrijgbaar is. Een alternatief is de Hyundai Kona, die ook als elektrische versie verkrijgbaar is. Bovendien heeft de Hyundai Kona, in tegenstelling tot de Kia Niro, ook pure benzinemotoren. De motoren hier hebben een vermogen tussen 120 pk en 204 pk, met een topsnelheid van maximaal 180 km/u. Gebruikt kost een Hyundai Kona ongeveer 18.000 euro.

Een ander alternatief is de Mazda CX 3, die sinds 2015 op de markt is. In vergelijking met de Kia Niro is de Mazda niet leverbaar in elektrische of hybride versies, maar alleen met benzine- en dieselmotoren. De benzinemotoren beschikken echter over Skyactive-technologie, waarbij de uitlaatgassen worden teruggevoerd in het verbrandingsproces. Met behulp van deze technologie wordt ook het verbruik aanzienlijk verminderd. De motoren leveren tussen 115 en 150 pk. Op de tweedehandsmarkt kost een Mazda CX 3 ongeveer 17.000 euro.

KIA Niro

Wat is de actieradius van de accu van de Kia Niro?
De krachtigste versie van de Kia Niro, de Kia Niro EV, heeft een bereik van 463 kilometer.
Hoeveel kost een Kia Niro?
Een Kia Niro van de tweede generatie kost nieuw minstens 31.080 euro.
Heeft Kia voertuigen die vergelijkbaar zijn met de Kia Niro?
Een soortgelijke auto als de Kia Niro zou de Kia EV6 zijn, die ook als elektrische versie verkrijgbaar is.
Hoe lang duurt het om een Kia Niro op te laden?
Bij een snellaadstation kan de krachtigste versie, de Kia Niro EV, in 51 minuten volledig worden opgeladen.