Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kia Soul

In 2009 komt de Kia Soul op de Europese markten

Sinds de Zuid-Koreaanse autoproducent Kia begin jaren '90 de basis voor zijn expansie op de Europese markten had gelegd, breidde het in 1998 met concurrent Hyundai gefusioneerde bedrijf zijn modelpalet ononderbroken uit. Auto's uit de economyklasse en compacte auto's, sedans uit de middenklasse zoals de Kia Magentis en reeds tot klassieker verworden series zoals de Kia Sorento of Sportage in het segment van de Sport Utility Vehicles toonden de wil van de Koreanen om op de mondiale markt vertegenwoordigd te zijn met een complete voertuigcollectie. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Kia Soul

De strategie om auto’s op de als veeleisend bekendstaande markten voornamelijk door middel van de prijs aantrekkelijk te maken voor nieuwe klanten werd in de loop der tijd vervangen door een nieuw zelfbewustzijn, gecombineerd met de wens om het merk Kia individueler waarneembaar te maken. De door een Duitse designer voor de modellen na bouwjaar 2005 ontworpen tiger-nose grille en een meer op emoties inspelende typebenaming kenmerkten deze pogingen. In dit nieuw bedachte concept paste de Kia Soul. Deze rolde in 2008 voor het eerst in Zuid-Korea van de band en werd aan het begin van het daaropvolgende jaar ook in de Europese landen in de collectie opgenomen.

De Kia Soul heeft het ruimteconcept van een mini-MPV

Technisch gezien deelde de Kia Soul componenten met de kleine sedans van de bijna gelijktijdig geïntroduceerde bouwserie Hyundai i20 en de in 2009 geïntroduceerde Kia Venga. Anders als deze kreeg de ongeveer even grote Kia Soul met een lengte van 4,10 meter en een breedte van 1,78 meter echter een hoge carrosserie met hoekige dakvormen, waarbij met een hoogte van meer dan 1,60 meter het interieur van de Kia Soul optimaal gebruikt kon worden. Als vijfdeurs mini-MPV bood de Kia Soul met zijn forse uitstaande spatborden zo’n 340 liter laadvolume en plaats voor maximaal vijf passagiers.

De motorversies van de Kia Soul

Als motoren voor de Kia Soul koos de producent in Europa voor een benzinemotor en een dieselmotor met viercilinders, deze werden reeds sinds 2006 in de Kia cee´d ingezet. De ottomotor had in de Kia Soul een prestatievermogen tot 91 kW (122 pk), terwijl het benzinemodel over maximaal 95 kW (128 pk) beschikte. Beide motoren werden gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Het gemiddelde brandstofverbruik lag bij het benzinemodel op circa 6,5 liter, dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 155 g/km. De diesel had een gecombineerd brandstofverbruik zo’n 5,2 liter en kwam daarmee op een CO2-uitstoot van 137 g/km.

Beoordelingen voor Kia Soul

6 Beoordelingen

4,9