Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-sportage-2022-front

Kia Sportage

1 / 3
kia-sportage-2022-front
kia-sportage-2022-side
kia-sportage-2022-back

Sterke punten

 • Modern design
 • Ruimte en comfort aan boord
 • Ook als plug-in hybride

Zwakke punten

 • Niet goedkoop
 • Opdringerige rijhulpmiddelen
 • Verbruik benzineversie (of hybride met lege batterij)

Kia Sportage : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Kia Sportage, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 22.990,-*
Occasions vanaf:€ 999,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Kia en zijn Sportage van de toekomst

Net als zijn technisch quasi identieke neef Hyundai Tucson, kreeg deze vijfde generatie Kia Sportage een futuristisch, maar erg geslaagd design. Hij ging er ook op quasi elk vlak vooruit ten opzichte van zijn voorganger, zowel qua afwerking, uitrusting, rijgedrag en binnenruimte. Helaas ging ook de prijs mee omhoog, al is er nu wel een fiscaal interessante plug-in hybride. Lees meer

Interesse in een Kia Sportage

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Zet deze nieuwe Kia Sportage tegenover zijn voorganger en die laatste ziet er opeens haast antiek uit. Zelfs in de basisversie blijven zijn strakke neus en kont overeind, waarbij er inspiratie werd gehaald bij de elektrische EV6.
 • Omdat de Sportage een beetje is gegroeid, is er nu ook meer ruimte aan boord én is de koffer bijna 70 liter groter geworden.
 • Maar het grootste verschil is wel de kwaliteitsindruk aan boord, met mooie materialen, heel wat uitrusting als je kiest voor een duurdere uitvoering en de nieuwste technologie, waarbij er toch nog aandacht is voor de ergonomie dankzij fysieke knoppen.
 • De Kia Sportage is nu enkel nieuw verkrijgbaar als plug-in hybrid, mild hybrid en full hybrid en kiest dus helemaal voor de toekomst.

Alle belangrijke gegevens over de Kia Sportage

Motoren

De nieuwste Kia Sportage is momenteel in Nederland verkrijgbaar als plug-in hybrid, full hybrid en mild hybrid, dus als drie hybrideversies.

De drie hybrideversies zijn allemaal gebaseerd op de 1.6 T-GDi-benzinemotor. De full hybrid en plug-in hybrid worden standaard geleverd met een zestrapsautomaat, de mild hybrid is naar wens ook verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak.

De plug-in hybrid heeft een vermogen van 265 pk, met een maximumkoppel van 350 Nm. Het brandstofverbruik bedraagt slechts 1,1 l per 100 km, met een CO2-uitstoot van 25 g/km. De full hybrid levert 230 pk, het maximumkoppel ligt bij 350 Nm, de CO2-uitstoot ligt tussen de 126 en 132 g/km met een verbruik tussen de 5,6 en 5,8 l per 100 km. De mild-hybrid tenslotte levert 150 pk, het maximumkoppel bedraagt 250 Nm. de CO2-uitstoot ligt tussen de 146 en 148 g/km met een verbruik tussen de 6,5 en 6,6 l per 100 km.

Afmetingen

De Kia Sportage is 3,5 cm langer, 1 cm breder en 1 cm hoger geworden dan zijn voorganger, waardoor hij nu 4,52 meter lang, 1,87 meter breed en 1,65 meter hoog is geworden. Aan boord is er plaats voor 5 en ook op de achterbank is er voldoende beenruimte en zelfs een instelbare rugleuning. De koffer groeide zelfs met bijna 70 liter en is nu minstens 540 tot 1.715 liter groot, zo heeft de hybride een koffer van 587 tot wel 1.776 liter.

Het leeggewicht van de Sportage schommelt tussen de 1.549 kilo en 1.805 kilo. Hij heeft een maximaal trekgewicht van 1.650 kilo (geremd) en 750 kilo ongeremd.

Uitvoeringen

De Kia Sportage wordt in ons land geleverd in vijf uitrustingsniveaus: ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine, GT Line en GT-PlusLine. De standaarduitvoering (ComfortLine) is onder andere al uitgerust met de volgende features:

 • Multi-collision remassistentie (MCB)
 • Autonome rijbaanvolgassistentie (LFA)
 • Actieve rijbaanassistentie (LKAS)
 • Achteruitrijcamera
 • Voorbereid voor Apple CarPlay & Android Auto
 • Bluetooth-connectiviteit met spraakherkenning

De GT-PlusLine-uitvoering en is de duurste uitvoering en beschikt over o.a.:

 • 360°-camera (AVM)
 • Intelligente parkeerassistentie achter (PCA)
 • Dodehoekcamera (BVM)
 • Meervoudig elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie voor bestuurdersstoel
 • Op afstand bedienbare slimme parkeerassistentie (RSPA)

Prijzen

De Kia Sportage is nieuw te bestellen in Nederland vanaf 37.495 euro. Hier krijg je een mild hybride voor in de ComfortLine. De duurste Sportage is de plug-inhybride in de GT-PlusLine-uitvoering, die is pas vanaf 51.495 euro verkrijgbaar.

De nieuwste Kia Sportage is nog maar sinds 2022 op de markt, maar er is wel al een redelijk groot aanbod. De prijzen beginnen bij 31.000 euro.

Design

Exterieur

Ondanks hun technische gelijkenissen, lijkt de nieuwe Kia Sportage in de verste verte niet van zijn neef Hyundai Tucson. Enkel hun voorruit en het optionele panoramadak zijn identiek, verder heeft Kia voor een zeer uitgesproken design gekozen dat elementen haalt bij de elektrische EV6: de V-vormige lichtblokken, scherpe lijnen en vouwen en het ‘zwevende’ dak. Zelfs in zijn basisversie krijgt je het moderne design en redelijk knappe velgen mee.

Interieur

Ook in het interieur is er een grote stap gezet. Nu niet dat de vorige Sportage een stakker was qua design of afwerking, maar de nieuwe moderniseert grondig en kiest voor een volledig digitale tellerpartij, dat (optioneel) in een groot, gebogen schermpaneel zit geïntegreerd met het centrale infotainmentdisplay. Gelukkig kiest Kia er wel nog voor om fysieke knoppen te geven aan de belangrijkste bedieningen, al zit er wel een gimmick achter: de draaiknop wisselt tussen het volume en de temperatuur, afhankelijk van welke functie je op het grote scherm hebt staan.

kia-sportage-2022-interieur

Rijhulp en veiligheid

De Kia Sportage kreeg in 2022 de maximale veiligheidsscore van 5 sterren van Euro NCAP, met mooie scores voor de bescherming van inzittenden, al was de bescherming van zwakke weggebruikers iets minder. De standaard veiligheidsuitrusting omvat onder meer een noodremhulp, rijstrookassistent en een achteruitrijcamera, voor de andere systemen moet je naar een hoger uitrustingsniveau gaan.

Alternatieven

Het meest rechtstreekse alternatief voor de Kia Sportage is de Hyundai Tucson, die op dezelfde technische basis staat en quasi exact hetzelfde motorengamma heeft. Verder zit hij in het gamma van de Volkswagen Tiguan, Skoda Karoq, Alfa Romeo Tonale, Peugeot 3008, Opel Grandland, Toyota RAV4, Ford Kuga en meer.

Kia Sportage

Hoeveel kost de Kia Sportage?
De Kia Sportage is nieuw te bestellen in Nederland **vanaf 37.495 euro**. Hier krijg je een mild hybride voor in de ComfortLine.
Waar wordt de Kia Sportage gebouwd?
De nieuwe Kia wordt gebouwd in de ultramoderne fabriek in Žilina, Slowakije.

Beoordelingen voor Kia Sportage

74 Beoordelingen

4,6