Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kia Sorento

Kia Sorento: SUV met stoer en stijlvol design

Kia Sorento is als SUV gelanceerd in 2002. De eerste generatie is zowel uitgebracht met een benzinemotor en een dieselmotor met keuze uit vier verschillende uitvoeringen. Het instapmodel betrof de LX, gevolgd door EX, EX Custom en EX luxe. De benamingen zijn in 2005 veranderd van LX naar Comfort en van EX naar Adventure. De EX is M-Bition geworden en de EX luxe kreeg de naam X-Clusive. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Kia Sorento

In 2006 heeft de Kia Sorento een facelift ondergaan en dit design kreeg vorm tot 2009. In dat jaar werd een compleet nieuwe generatie gepresenteerd met een extra zuinige motor. De derde generatie is ontstaan in 2014 met de keuze uit een auto met vijf zitplaatsen of zeven zitplaatsen. Een ander uniek kenmerk van deze derde generatie is dat de Kia Sorento 95 mm langer is dan de voorgaande modellen.

Technische specificaties Kia Sorento

De Kia Sorento is een auto met een stoer en robuust ontwerp dat gecombineerd wordt met een verfijnde elegantie. Het design wordt aan de voorzijde gekenmerkt door het typische Kia-radiatorrooster dat over een nieuw driedimensionaal patroon in diamantvorm beschikt. Er is sprake van led koplampen. De motorkap is lang en de daklijn is laag, zodat een dynamisch karakter ontstaat De led remlichten bevinden zich in de achterlichten. De auto is beschikbaar met vijf zitplaatsen en zeven zitplaatsen. In het interieur is er sprake van veel ruimte, en het materiaal van de bekleding bestaat uit een combinatie van stof en leer. Op het gebied van entertainment is er sprake van een 8 inch lcd touchscreen dat uitgevoerd is met HD-kwaliteit. De Kia Sorento is voorzien van een dakantenne in de vorm van een haaienvin en is uitgerust met een achteruitrijcamera. De ventilatievoorziening is geoptimaliseerd en hierdoor hebben passagiers op de achterbank de gelegenheid zelf de ventilatie te regelen. Op de achterkant van de vloerconsole bevinden zich de ventilatiefuncties en tevens is er een USB-oplaadpunt beschikbaar. De Kia Sorento is met een 2.4 16V benzinemotor en in de vorm van een 2.2 CRDI dieselmotor verkrijgbaar.

Vergelijking met voorgaande en overige modellen van Kia

De Kia Sorento is het grootste model van Kia en is in dat opzicht qua ruimte en design opvallend anders vormgegeven dan de overige auto’s. Als er gekeken wordt naar de Kia Sorento en voorgaande generaties zijn er een aantal verschillen. De nieuwste generatie is zo uitgevoerd dat er sprake is van een verregaande esthetische verfijning. Er hebben namelijk verschillende designvernieuwingen plaatsgevonden. De SUV biedt enorm veel ruimte en het is iedere keer weer mogelijk om deze ruimte, die geen enkel ander model biedt, optimaal te benutten. De zitplaatsen kennen zowel bij de vijfzitter als bij de zevenzitter flexibele indelingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de tweede of derde rij deels of helemaal in te klappen. De ruimte is op uiteenlopende manieren te benutten, maar er is nog meer ruimte. Onder de vloer van de vijfzitter is er namelijk ook nog sprake van bergruimte. Grote en kleine ladingen zijn gemakkelijk te vervoeren en indien gewenst is er nog ruimte op het dak beschikbaar. Optioneel bestaat de mogelijkheid om op het dak van Kia Sorento twee dakrails te bevestigen. Een ander onderscheid dat gemaakt wordt, betreft de AWD-technologie. Die komt van pas tijdens ritten over ruig terrein of juist op vlakke wegen. Er is sprake van een innovatieve vierwielaandrijving waardoor er sprake is van een perfecte grip op allerlei soorten ondergronden die oneffenheden vertonen. De stabiliteit blijft daarbij bewaard, ook in de bochten. Met het intelligente AWD-systeem (all wheel drive) wordt tevens bespaard op brandstof. Er is bij de nieuwste Kia Sorento in vele opzichten sprake van vernieuwing en verbetering. De hoogwaardige upgrade van design, comfort en technologische toepassingen spreken voor zich.

Prijsvergelijking Sorento en overige auto’s van Kia

De Kia Sorento is als SUV uitgevoerd en bevindt zich in het high end segment, waar we tevens nog een andere auto van Kia aantreffen. Het gaat hier om het model Stinger. Kia presenteert een uitgebreid aanbod van auto’s voor verschillende doeleinden. De stadsauto’s voor dagelijks gebruik zijn bijvoorbeeld in de laagste prijscategorie. Uiteraard zijn de stadsauto’s van Kia in uiteenlopende versies bereikbaar en is het mogelijk om een stadsauto aan te schaffen met een prijs in het middensegment. Dat geldt overigens ook voor de gezinsauto’s. De Kia Sorento is in elk geval een van de duurste auto’s van Kia, en is leverbaar in verschillende uitvoeringen die in prijs variëren. Het model Dynamic Line is het voordeligst en de uitvoering als Executive Line en GT line zijn duurder.

Beoordelingen voor Kia Sorento

58 Beoordelingen

4,4