Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-captiva-front

Chevrolet Captiva

1 / 3
chevrolet-captiva-front
Chevrolet Captiva Side
Chevrolet Captiva Back

Sterke punten

  • Veel ruimte in het interieur
  • Modern design
  • Voldoende vermogen

Zwakke punten

  • Vaak technische problemen
  • slechte betrouwbaarheid
  • Productie stopgezet

Chevrolet Captiva : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Chevrolet Captiva, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 5.900,-*
Occasions vanaf:€ 1.490,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Chevrolet Captiva: grote SUV met veel comfort

Van 2006 tot 2014 was de Chevrolet Captiva een krachtige SUV met een modern design. Gunstige instapprijzen en een goede standaarduitrusting hebben veel klanten overtuigd. Vandaag de dag is het voertuig alleen verkrijgbaar als occasion. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Captiva

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Chevrolet Captiva wordt gekenmerkt door hoge dagelijkse bruikbaarheid en veel ruimte in het interieur.
  • Het voertuig heeft krachtige motoren.
  • Dankzij de zeven zitplaatsen is de Chevrolet Captiva ook geschikt voor grote gezinnen.
  • De auto maakt indruk met zowel zijn aantrekkelijke design als zijn hoge veiligheidsniveau.

Data

Motorisering

Voor de Chevrolet Captiva waren er verschillende motoren op de Europese markt tot het einde, die werden aangeboden als diesel of benzine. Meerdere vermogensniveaus bieden een ruime keuze. Ze bieden een ideale keuze voor zowel potentiële kopers met een verlangen naar lage onderhoudskosten als voor degenen met een verlangen naar een sportieve rijstijl.

Mocht het een benzinemotor zijn, dan zijn er varianten met een vermogen tussen 136 pk en 258 pk beschikbaar. De instapmotor maakt al indruk met goede prestaties, maar de twee V6-motoren brengen aanzienlijk meer rijplezier in het dagelijks leven. De Chevrolet Captiva met zijn 258 pk motor accelereert naar 100 km/u in 8,6 seconden. De maximale snelheid is 198 km/u.

Ook de dieselmotoren van de Chevrolet Captiva zijn sportief en wendbaar. 150 pk tot 184 pk bieden de juiste versie voor elke behoefte. Wie het voertuig vooral voor het zware dagelijkse werk wil gebruiken, profiteert van het zeer hoge koppel van de 184 pk sterke dieselmotor, dat oploopt tot 400 Nm. De sprint naar 100 km/u duurt in dit geval 9,6 seconden. De maximale snelheid is 200 km/u.

In alle gevallen is all-wheel drive beschikbaar voor de Chevrolet Captiva, maar het is niet altijd standaard. Alleen de twee beste benzinemotoren en de krachtigste diesel hebben standaard vierwielaandrijving. Voor alle andere varianten kost dit aanzienlijk meer.

Afmetingen

De Chevrolet Captiva ziet er op het eerste gezicht al erg groot uit. Een lengte van 4,7 meter en een breedte van 1,9 meter bevestigen deze indruk. Tegelijkertijd is het leeggewicht ook zeer hoog.

Ook in het interieur profiteren alle inzittenden van zeer goede ruimte; de grote carrosserie en de wielbasis van 2,7 meter zijn hier duidelijk merkbaar. De bagageruimte biedt 465 liter laadvolume, waar met gemak bagage of grote aankopen in passen. Desgewenst kunnen de stoelen op de tweede rij worden neergeklapt om de capaciteit te vergroten. Deze klassieke SUV biedt ook een aanhangwagenkoppeling. Hiermee ondersteunt de Chevrolet Captiva een maximaal trekvermogen van 1.500 kilogram.

Gegevens en afmetingen Chevrolet Captiva Benzine Chevrolet Captiva Diesel
Bouwperiode 2006 – 2014 2006 – 2014
Lengte, breedte, hoogte 4,6 m x 1,85 m x 1,7 m 4,6 m x 1,85 m x 1,7 m
Wielbasis 2,7 m 2,7 m
Inhoud bagageruimte 465 - 477 l 465 - 477 l
Leeggewicht 1.685 - 1.890 kg 1.820 - 1.953 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.229 - 2.440 kg 2.505 kg
Cilinderinhoud 2,384 - 3,195 cm³ 1,991 - 3,195 cm³
Koppel 220 - 297 Nm 295 - 400 Nm
Topsnelheid 183 - 204 km/u 178 - 200 km/u
Acceleratie 0-100 km/u in 8,6 - 11,5 s 9,6 - 12,2 s
Tankinhoud 65 l 65 l
Verbruik 8,9 - 11,5 l/100 km 6,6 l - 8,7 l/100 km
CO²-uitstoot 210 - 275 g/km 174 - 233 g/km

Varianten

De Chevrolet Captiva was verkrijgbaar in verschillende uitrustingslijnen. Tot de grote voordelen van het voertuig behoort een complete standaarduitrusting met vele mogelijkheden en functies in alle modellen. Hier vind je onder andere een RDS CD radio, een elektrische parkeerrem en een niveauregelsysteem op de achteras. Dit is vooral bedoeld om het rijcomfort aanzienlijk te verhogen.

Prijs

Aangezien de productie van de Chevrolet Captiva is stopgezet, zijn er geen nieuwe auto's beschikbaar. Tijdens de productieperiode genoot het model echter een zeer grote vraag vanwege de goedkope instapprijzen. De fabrikant noemde de instapprijs 33.773 euro. Wie echter meer vermogen of een automatische transmissie wilde, moest tot 63.495 euro uitgeven voor een nieuwe auto.

De Chevrolet Captiva is ook als occasion zeer gewild vanwege zijn grote geschiktheid voor dagelijks gebruik. Een dergelijk model moet echter een lage kilometerstand hebben, want veel oudere modellen vertonen na verloop van tijd aanzienlijke motorproblemen. Bij de aankoop van een Chevrolet Captiva occasion is het raadzaam goed te kijken en te vragen naar bewijzen van regelmatig onderhoud. Dit is de enige manier om dure reparaties of onaangename verrassingen te vermijden en een het voertuig zonder risico te kopen. Voor een Chevrolet Captiva occasion moet je rekenen op een prijs tussen 5.000 en 7.000 euro.

Design

Exterieur

Het exterieur van de Chevrolet Captiva wordt beïnvloed door de massieve carrosserie. Grote koplampen met aparte mistlampen, fijne lijnen en inkepingen op de flanken en een opvallende achterkant maken het model even modern als elegant. Een afgeronde, naar achteren aflopende daklijn maakt een behendige indruk. Zwarte randen op de wielkasten, grote lichtmetalen wielen en een voorgestelde onderrijbeveiliging aan de voor- en achterzijde maken ook een zeer robuuste indruk op het eerste gezicht en geven het voertuig de populaire off-road look.

Interieur

Het interieur is netjes en zeer eenvoudig te bedienen. Alle kenmerken en functies kunnen vanaf de eerste rit intuïtief worden gebruikt. De verwerking is gemiddeld en de materiaalkeuze is nog voor verbetering vatbaar. Het comfort blijkt echter relatief goed te zijn. Zelfs langere ritten zijn goed te doen op de comfortabele stoelen. De verhoogde zitpositie en het rustige rijgedrag van het voertuig zorgen voor een zekere vertraging. Het geluidsniveau is goed. Het zicht rondom lijdt onder de sterk aflopende daklijn naar achteren toe.

Chevrolet Captiva Interieur

Chevrolet Captiva Seats

Veiligheid

Dankzij het zeer hoge veiligheidsniveau is de Chevrolet Captiva een geschikte keuze voor dagelijks gezinsgebruik. De standaarduitrusting van de auto omvat bijvoorbeeld voor- en zijairbags en driepuntsgordels met extra gordelspanning. Het ABS- en ESP-systeem behoren tot de standaarduitrusting van het voertuig. Met mistlampen blijft het zicht ook bij slecht weer maximaal. In de Euro NCAP crashtest kreeg het grote voertuig een topscore van vijf sterren.

Alternatieven

De Mitsubishi Outlander is een aantrekkelijk alternatief voor de Chevrolet Captiva. Het model is nog steeds leverbaar als nieuwe auto en biedt een modern design, veel comfort en, niet te vergeten, up-to-date technologie. De instapprijs ligt rond de 25.300 euro. Gebruikte modellen zijn verkrijgbaar tegen aanzienlijk lagere prijzen. De zeer betrouwbare technologie en robuuste motoren maken het de moeite waard om een occasion te kopen.

FAQ

Hoe gezinsvriendelijk is de Chevrolet Captiva?
De Chevrolet Captiva is een van die auto's die ideaal zijn voor gezinnen. Het model biedt onder meer veel binnenruimte en tot zeven zitplaatsen.
Hoe betrouwbaar is de Chevrolet Captiva?
Vooral bij gebruikte Chevrolet Captiva-modellen is het raadzaam rekening te houden met de kilometerstand van het betreffende voertuig. Veel oudere modellen zijn gevoelig voor motorproblemen.

Beoordelingen voor Chevrolet Captiva

37 Beoordelingen

4,5