Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Chevrolet Silverado

De Chevrolet Silverado is een grote imposante pick-up truck van het Amerikaanse Chevrolet. Chevrolet, eigendom van General Motors, is tegenwoordig het best verkopende automerk in de Verenigde Staten en heeft ook een goede reputatie in de overige windstreken. De productie van de Silverado begon in 1998 en ook in 2014 rollen deze Chevy's nog steeds van de band. Lees meer

Alternatieve modellen

Chevrolet Silverado, Amerikaan in hart en nieren

De voertuigen zijn vandaag de dag nog altijd mateloos populair, en ze worden nog steeds voor een redelijke prijs verkocht. Als tweedehands auto is de Silverado bovendien een stuk goedkoper.

Amerikaanse stijl

De uitstraling van de Silverado Chevrolet is typisch Amerikaans: ietwat patserig en zeer groot, immers "the bigger, the better". De auto beschikt over een grote carrosserie met grote koplampen en een laadbak. Ruimte zal men niet tekort komen in deze wagen. Regelmatig zijn er nieuwe versies van de Silverado verkrijgbaar, steeds iets luxer en mooier. Wat uiterlijk vertoon is de Amerikanen niet bepaald vreemd.

Stevige motor

Onder de motorkap bevindt zich een krachtige 6,0 liter Vortec 6000 V8 motor. Dat is ook wel nodig voor deze zware jongen, en als liefhebber zal men de hoge benzinekosten voor lief moeten nemen. Pick-up trucks staan immers niet bepaald bekend om hun zuinigheid. Verder beschikt de Silverado Chevrolet over vierwielaandrijving, voldoende airbags en alle luxe aan boord.

Eerste generatie

De eerste generatie Silverado's werd geproduceerd van 1998 tot 2007. Er waren twee varianten verkrijgbaar, de Light Duty en de Heavy Duty. Van deze twee varianten bestaan weer een Super Sport en een Hybrid variant. Deze Hybrid was de eerste hybride auto van General Motors.

Tweede generatie

De tweede generatie, geproduceerd vanaf 2007 tot en met het heden, was eveneens verdeeld in Light en Heavy Duty, en bovendien goed betaalbaar. Tweedehands is de Silverado sowieso zeer voordelig verkrijgbaar. In opdracht van het Canadese Leger produceerde Chevrolet in 2003 ook nog de Milverado, een militaire versie van de Silverado. Deze is niet te verkrijgen op de markt.

v