Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford F 150

Heb je weleens gedacht aan een tweedehands auto met een 8 cilinder, 6,2 litermotor, die meer dan 360 pk kan realiseren en die ook nog een laadruimte heeft? Dan wordt het tijd om eens naar de F 150 te kijken, want die maakt dit allemaal waar. Truck In principe maakte Ford zijn F 150 ooit voor boeren en kleine bedrijven. Makkelijk te laden, relatief groot laadvermogen en sterk genoeg om door de modder te ploeteren. Dit totdat iemand de auto aanpaste en er een ware attractie van maakte, zoals dat met een van de voorgangers van de F 150 Ford gebeurde. Lees meer

Alternatieve modellen

Ford F 150, een super truck

Die werd in 1965 voor de Batman film in de Batmobiel veranderd en is op een gegeven moment voor meer dan 2 miljoen dollar verkocht.

Tegenwoordig is de F 150 ook te verkrijgen met een Ecoboostmotor, de Ford uitvinding die zonder krachtverlies het verbruik vermindert en beter is voor het milieu. Voor de fanaten is er uiteraard altijd een ontsnapping mogelijk. Op de tweedehands markt zijn heel wat F 150 te koop, zowel als opknapper of geheel origineel. De F 150 is daarnaast eventueel ook als 4-wheel drive te krijgen.

Opvallend

De Ford F 150 is een auto voor iemand die niet met de stroom mee wil, maar die ook niet uitgesproken op wil vallen. Iemand met smaak voor mooie dingen die dat ook wil laten zien. Een mooie F 150 is iets waar je je mee kunt laten zien, ook in ons land.

Wat naast de elegante vorm meteen opvalt is het comfortabele interieur en het lage geluidsniveau tijdens het rijden. Er kunnen in principe 3 tot 6 personen in de auto plaatsnemen, afhankelijk van de uitvoering. Hij is bovendien in allerlei uitvoeringen te verkrijgen, waarbij er keuze is van een 6 cilinder 3,2 liter motor tot de reeds eerder genoemde 8 cilinder. Hij is als handschakelaar, maar ook met een 6-trapsautomaat gebouwd.

Stijlvol

De meest opvallende kenmerken van de F 150 zijn het feit dat het een truck is die als personenwagen gebruikt wordt en de zeer stijlvolle, elegante lijngeving. De auto is met zorg gemaakt en aan de lijnen is te zien dat men bij Ford begrepen heeft dat meer mensen de F 150 kopen voor regulier gebruik dan voor vrachtvervoer.

De F 150 wordt al decennia lang gemaakt en is inmiddels aan de veertiende generatie toe. Het is nog steeds de meest populaire truck in de VS en wordt nog steeds massaal gekocht. Gezien het feit dat er uit alle generaties nog steeds auto's rondrijden, kan worden geconcludeerd dat het een goed gebouwde auto is die tegen heel wat stootjes kan.

Voor hem of haar die ietwat uit de band wil springen is er overigens de F 150 Raptor SVT. De naam zegt het al: een monster truck. Maar dan wel met prachtige lijnen en een geweldige technologie.

Beoordelingen voor Ford F 150

2 Beoordelingen

5,0