Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-focus-c-max-l-01.jpg

Ford Focus C-Max

1 / 4
ford-focus-c-max-l-01.jpg
ford-focus-c-max-l-02.jpg
ford-focus-c-max-l-03.jpg
ford-focus-c-max-l-04.jpg

Ford Focus C-Max : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Ford Focus C-Max, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Slimme details en veel ruimte in de Ford Focus C-Max

In 2003 rolde in de Ford-fabriek in Saarlouis de eerste compacte MPV van de Amerikaanse autofabrikant voor de Europese markten van de band: de Ford Focus C-Max. De vijfdeurs gezinsauto presenteerde zich in de dieselversie als één van de zuinigste voertuigen uit zijn klasse. Lees meer

Interesse in een Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max occasions
Ford Focus C-Max dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Bij de facelift in 2007 verdween de seriebenaming Focus, waar de C-Max technisch op gebaseerd was, en de fabrikant bood de kleine MPV voortaan onder de verkoopbenaming Ford C-Max aan. De kenmerken van de compacte MPV waren de dankzij de grote achterklep en lage laadhoogte makkelijk toegankelijke kofferruimte met een inhoud van 550 liter, de flexibele stoelconstructie die van drie naar twee zitplaatsen teruggebracht kon worden en slimme details zoals de uitklapbare vakken in het dashboard aan de kant van de bijrijder.

De Ford Focus C-Max is één van de zuinigste compacte MPV’s

De Ford Focus C-Max werd geproduceerd in de vier uitrustingsvarianten Ambiente, Style, Ghia en Titanium met drie benzine- en vier dieselmotoren. Bovendien bood de fabrikant vanaf 2008 vanaf de fabriek ingebouwde gasaandrijvingen en motorversies voor biobrandstoffen aan. Naast de modellen met een vijfversnellingsbak was er voor de grote motoren met een cilinderinhoud van 2,0 liter optioneel ook een automatische vierversnellingsbak voor de Ford C-Max verkrijgbaar. De 2,0 liter dieselversies beschikten over een automatische of handmatige zesversnellingsbak. De 1,6 liter dieselmodellen hoorden met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,7 liter en een CO2-uitstoot van 124 g/km tot de zuinigste en schoonste voertuigen die er op de markt voor compacte MPV’s verkrijgbaar waren. Bij de nieuwere modellen hoorde vanaf de 80 kW-versie een roetfilter tot de standaarduitrusting.

De benzinemotoren van de Ford Focus C-Max

• Motor met een cilinderinhoud van 1,6 liter en 74 kW (100 pk). Het gemiddelde brandstofverbruik bedroeg 6,9 liter per honderd kilometer bij een CO2-uitstoot van 164 g/km.

• Motor met een cilinderinhoud van 1,8 liter en 92 kW (125 pk). Het gemiddelde brandstofverbruik lag op 7,1 liter per honderd kilometer. De CO2-uitstoot bedroeg 169 g/km.

• Motor met een cilinderinhoud van 2,0 liter en 107 kW (145 pk). Afhankelijk van de aandrijving lag het gemiddelde brandstofverbruik volgens de fabrikant tussen 7,2 en 8,0 liter (een CO2-uitstoot van 171 g/km tot 189 g/km).

De dieselmotoren van de Ford Focus C-MAX

• Turbodiesel met een cilinderinhoud van 1,6 liter, 66 kW (90 pk) en een brandstofverbruik van 4,7 liter per honderd kilometer. CO2-uitstoot: 124 g/km.

• Turbodiesel met een cilinderinhoud van 1,6 liter, 80 kW (109 pk) en een brandstofverbruik van 4,8 liter per honderd kilometer. CO2-uitstoot: 126 g/km.

• Turbodiesel met een cilinderinhoud van 2,0 liter, 81 kW (110 pk) en een brandstofverbruik van 5,9 liter per honderd kilometer. CO2-uitstoot: 159 g/km.

• Turbodiesel met een cilinderinhoud van 2,0 liter en 100 kW (136 pk). Het brandstofverbruik schommelde afhankelijk van de aandrijving tussen 7,3 en 8,0 liter per honderd kilometer. De CO2-uitstoot lag tussen 149 g/km en 159 g/km.

Beoordelingen voor Ford Focus C-Max

56 Beoordelingen

4,1