Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-kuga-l-04.jpg

Ford SUV

Met een SUV van Ford verzekert de koper zich steevast van een zeer waardige tweedehands auto. Ford heeft op zich al een reputatie hoog te houden als voorvechter van wagenveiligheid en rijcomfort. Nergens toont deze precisie zich beter dan bij hun SUV's. Door de jaren onderhield Ford dan ook een innige band met het Sports Utility Vehicle. Hieronder volgt een greep uit die modellen die vandaag de dag nog steeds op de markt zijn.

Ford Explorer (1990)

De Ford Explorer wordt geproduceerd sinds 1990 en is al lange tijd een van de populairste SUV's op de weg. Het was aanvankelijk een traditionele (body-on-frame), middelgrote SUV. In 2011 werd hij wel gemoderniseerd via een unibody, zoals de Ford Flex en de Taurus. Hierdoor werd hij ook meteen omgetoverd tot een full-size cross-over. Zo functioneert hij prima tussen de body-on-frame, full-size Ford Expedition en de middelgrote Ford Edge.

Ford Expedition (1996)

De Expedition werd gepresenteerd in 1996. Het is een full-size SUV die in het leven werd geroepen als vervanger van de legendarische Ford Bronco. Zo kwam hij terecht tussen de kleinere Ford Explorer (zie hierboven) en de grotere Ford Excursion. Sinds 2005 is de Expedition echter Fords grootste model en zijn laatste (enige) trekker gebaseerd op een truck en met off-road capaciteiten. De Expedition is dan ook gebaseerd op de Ford F-150 pick-up truck. Naast het standaardmodel biedt de fabrikant sinds 2007 ook de langere Expedition EL/Max aan, de opvolger van de Ford Excursion, die werd stopgezet in 2005.

Ford Edge (2000)

De Ford Edge is een middelgrote cross-over SUV (CUV). De eerste generatie van deze wagen werd gebaseerd op het Ford CD3 platform, waar ook de Ford Fusion (Amerika), de Mazda CX-0 en de eerste generaties Mazda 6 en Lincoln MKX op werden gebouwd.

Ford Escape (2000)

De Ford Escape is een compacte CUV die alweer drie generaties meegaat. Voor de presentatie van het originele model werd samengewerkt met Mazda, die ook de Escape uitgaf, zij het als de Mazda Tribute. Mazda nam met name de leiding van het ingenieursteam op zich. Hoewel de Tribute en de Escape dezelfde onderbouw hebben (Ford CD2, gebaseerd op de Mazda GF) zijn eigenlijk alleen de vloer en het dak identiek.

Ford Territory (2004)

De Territory is een CUV gebouwd door Ford Australië. Hij werd geïntroduceerd in april 2004. Deze CUV is gebaseerd op het EA169 platform, dat voor het eerst gebruikt werd in 2002, tijdens de productie van de Ford Falcon. De Territory heeft verschillende prijzen gewonnen. Zo was het onder andere de eerste SUV die in 2004 de begeerde Australische titel Wheels Car of the Year mocht ontvangen. Daarbij werd vooral zijn rijcomfort en gebruiksvriendelijkheid geprezen.

Ford Flex (2008)

De Ford Flex is een full-size cross-over SUV gebaseerd op het Ford Fairlane concept. Deze laatste conceptwagen werd voorgesteld in Detroit, op de North American International Auto Show van 2005. De Flex maakte zijn uiteindelijke debuut op de New York International Auto Show van 2007. Hij bereikte de markt in 2008.