Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford Kuga

Sterke punten
  • Hoge mate van veiligheid
  • Volwassen technologie
  • Veel comfort
Zwakke punten
  • Trage infotainmentsystemen
  • Storende geluiden in het interieur
  • Benzinemotor met gemiddelde prestaties

Ford Kuga: een dynamische SUV uit de middenklasse

De krachtige, dynamische en stijlvolle Ford Kuga is een compacte middenklasse SUV, die de aandacht trekt. Met zijn gedurfde design en geavanceerde technologieën is de Kuga de perfecte auto voor gezinnen, zakenmensen en forenzen. Lees meer

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Van terreinritten tot wekelijkse boodschappen en gezinsvakanties, de Ford Kuga biedt diverse gebruiksmogelijkheden.
  • Efficiënt in brandstofverbruik dankzij een evenwichtige verhouding tussen prestaties en verbruik.
  • Comfort in het interieur geldt als topprioriteit bij de Ford Kuga.
  • Het brede spectrum aan motoren biedt een ruime keuze.

Data

Motorisering

De Ford Kuga is sinds 2008 in productie en is nu aan zijn derde generatie toe. Consumenten kunnen kiezen uit een groot aantal verschillende motoren voor de modellen van de tweede generatie. Van kleinere benzine- en dieselmotoren met voorwielaandrijving tot krachtige benzine- en dieselmotoren met vierwielaandrijving, het aanbod van motoren is overtuigend.

Naast de traditionele benzinemotoren biedt het aanbod aan motoren van de derde generatie Ford Kuga, waaronder vanaf 2019 ook modellen met plug-in hybride aandrijving. De EcoBoost aanduiding kenmerkt de benzinemotor. Met een vermogen van 120 en 150 pk zijn de modellen gemiddeld. Ze krijgen allemaal de emissieklasse Euro 6d, dankzij hun lage brandstofverbruik en lage CO²-uitstoot. De benzinemotoren zijn uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Bijzonder opmerkelijk zijn de innovatieve en milieuvriendelijke elektrische modellen. De Ford Kuga is verkrijgbaar als Plug-in Hybrid. Deze kan worden opgeladen zowel via een externe energiebron als door de verbrandingsmotor. De Duratec Kuga modellen dragen de PHEV aanduiding voor Plug-in Hybrid Drive en zijn uitgerust met een continu variabele CVT automatische transmissie.

Afmetingen

De Ford Kuga is een compacte middenklasse SUV die in 2008 als eerste generatie verscheen. De tweede generatie volgde in 2013 en Ford lanceerde de derde generatie in 2019. De basismodellen van de derde generatie Ford Kuga zijn 4,61 meter lang en 1,88 meter breed, met een hoogte van 1,66 meter. Dat betekent dat de SUV niet alleen voldoende ruimte biedt voor vijf personen, maar ook voor hun bagage. Met een bodemvrijheid van 19 centimeter is de Kuga bij uitstek geschikt voor zowel onverharde wegen als stadsverkeer. Zelfs met vijf zitplaatsen biedt de bagageruimte een volume van 405 liter, dat kan worden uitgebreid tot een flinke 1481 liter door de achterbank neer te klappen.

In de volgende tabel staan de belangrijkste gegevens van de derde generatie Ford Kuga modellen:

Bouwperiode sinds 2008
Lengte, breedte, hoogte 4,61 m x 1,88 m x 1,66 m
Wielbasis 2,71 m
Inhoud bagageruimte 405 - 1481 l
Leeggewicht 1464 - 1744 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2075 - 2320 kg
Cilinderinhoud 1497 - 2488 cm³
Torsie 200 - 240 Nm
Topsnelheid 184 - 200 km/u
Acceleratie 0-100 km/u in 9,2 - 12,5 s
Tankinhoud 54 l / 45 l (hybride)
Verbruik 5,6 l/100 km / 1,2 l/100 km (hybride)
CO²-uitstoot 128 g/km / 26 g/km (hybride)

Varianten

De tweede generatie van de compacte SUV is verkrijgbaar in vier uitrustingsvarianten: Trend, Titanium, ST-Line en Vignale. De varianten ST-Line en Vignale breidden de uitrustingsmogelijkheden uit tijdens een seriële modelupdate.

De derde generatie Ford Kuga is leverbaar in de standaarduitrusting Trend, evenals de uitrustingsniveaus Titanium, Titanium X, Vignale en ST-Line.

Prijs

De prijs voor een nieuwe Ford Kuga met 1,5 liter EcoBoost benzinemotor, incl. basisuitrusting bedraagt 35.795 euro. Nieuwe auto’s van een plug-in hybride zijn verkrijgbaar vanaf de Trend-uitvoering. De prijzen zijn vanaf 35.150 euro. Het duurste model van de serie is de 2,5 liter Duratec (plug-in hybride) met een prijs van 45.260 euro voor een nieuwe auto in de ST-Line uitrustingsvariant.

Geïnteresseerden kunnen tweedehands modellen van de Ford Kuga vinden vanaf ongeveer 7500 euro. Bij een lage kilometerstand lopen de prijzen echter ook op tot boven de 18.000 euro.

De jaarlijkse belasting voor de Ford Kuga varieert, afhankelijk van de motor. Als de keuze valt op een benzinemotor, is er jaarlijks 832 euro aan motorrijtuigenbelasting verschuldigd. De kosten van een uitgebreide verzekering voor een Ford Kuga 1.5 EcoBoost voor een 30-jarige bestuurder, met een jaarlijks kilometrage van 20.000 kilometer bedragen ongeveer 806 euro per jaar.

Design

Exterieur

De Kuga is een crossover SUV met voor- of vierwielaandrijving en een atletische uitstraling. Korte uitsteeksels en gespierde wielkasten geven hem een robuuste uitstraling. Ook de aflopende daklijn draagt bij aan zijn dynamische uitstraling. De bumpers lijken te zweven en zijn ontworpen om een geconsolideerde indruk te bieden met hun scherpe randen.

De Ford Kuga is leverbaar in de volgende kleuren: Blazer Blue, Frozen White, Chrome Blue Metallic, Solar Silver Metallic, Agate Black Metallic, Magnetic Metallic, Lucid Red Metallic en White Platinum Metallic. Voor sommige kleuren moet, afhankelijk van het model, een toeslag worden betaald.

Interieur

De Ford Kuga is een vijfdeurs SUV en biedt plaats aan maximaal vijf inzittenden. Het interieur is modern vormgegeven en biedt veel bergruimte, met onder meer een handschoenenkastje en een bekerhouder. Bovendien kunnen de stoelen indien nodig worden neergeklapt, om meer ruimte te creëren.

Qua technische uitrusting biedt de Ford Kuga een modern entertainmentsysteem met een opklapbaar display en een achteruitrijcamera, om de bestuurder te helpen bij het achteruitrijden. De airconditioning zorgt voor een algemeen gevoel van welzijn, vooral op warme zomerdagen.

Sportieve weefsels en lederen stoelen met hoogwaardige bekleding verhogen het comfort van de bestuurder en de passagier voorin in het interieur. Dit wordt nog versterkt door de hoge zitpositie en de individueel verstelbare bestuurdersstoel. De beenruimte achterin is ondanks de zithoogte ruim bemeten. Verchroomde accenten, die deel uitmaken van hogere uitrustingsniveaus, versterken de sportieve, luxueuze uitstraling van het interieur.

Veiligheid

Een groot aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder een achteruitrijcamera met sensoren, bieden extra gemoedsrust. De Kuga is uitgerust met **Tractiecontrole en rolstabilisatie **om het rijgedrag onder alle weersomstandigheden te verbeteren. Bovendien verbeteren in totaal zes airbags de bescherming van alle inzittenden.

De adaptieve cruise-control helpt de bestuurder een veilige afstand tot de voorligger te bewaren, door de snelheid automatisch aan te passen. Als de voorligger zijn snelheid vermindert, vermindert ACC de snelheid van de Ford Kuga dienovereenkomstig. Bovendien versnelt het systeem automatisch tot de ingestelde snelheid, als er voldoende afstand is.

Het Dode hoek informatiesysteem helpt bij het vermijden van onzichtbare gevaren, die vanuit de bestuurderszitting niet zichtbaar zijn. Het gebruikt radarsensoren om het bereik rond het voertuig in de gaten te houden en waarschuwt de bestuurder, als een ander voertuig zich in de dode hoek bevindt.

ford-kuga-interior ford-kuga-seats

Alternatieven

Buiten de Ford-productserie biedt de Honda CR-V een vergelijkbaar niveau van comfort en prestaties als de Ford Kuga. De vijfde generatie van de Japanse compacte SUV is beschikbaar als benzine en hybride met voorwiel- of vierwielaandrijving. Dankzij innovatieve technologie laadt de accu van de huidige hybrides zichzelf op door remenergie terug te winnen. Een praktisch alternatief voor hybridefans.

De Amerikaanse FordEdge biedt eveneens een alternatief voor de krachtige Ford Kuga. Deze SUV is in Nederland alleen als diesel leverbaar. In vergelijking met de Ford Kuga hebben de dieselmodellen krachtigere motoren, maar wel tegen een hogere prijs.

FAQ

Het brandstofverbruik bedraagt 5,6 liter per 100 kilometer voor de benzinemotor en 1,2 liter per 100 kilometer voor de plug-in hybride.

De CO²-uitstoot van de Ford Kuga is relatief laag. De waarden zijn 128 gram per kilometer voor de benzinemotor en 26 gram per kilometer voor de plug-in hybride.

De auto heeft elektrische ramen en sloten, cruise-control, Bluetooth- en usb-connectiviteit, satellietradio, een audiosysteem met zes luidsprekers en stuurwielbediening voor het audiosysteem.

Beoordelingen voor Ford Kuga

97 Beoordelingen

4,7