Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Ford Puma te koop: tweedehands en nieuw

Ford Puma

Informatie over Ford Puma

De sport coupé Ford Puma werd in 1997 geproduceerd in de Fordfabriek in Keulen. Basis voor dit model was de Ford Fiesta. Tot het jaar 2000 werd de Puma gebouwd met een 1,4 liter-viercilindermotor met 90 pk, later voorzag men de sport coupé van een 1,6 liter-motor met 103 pk, terwijl gedurende de hele productieperiode ook een uitvoering met een 1,7 liter-motor met 125 pk verkrijgbaar was.

De motor en de transmissie met vijf versnellingen werd geproduceerd in samenwerking met Yamaha. De Puma verbruikte gemiddeld ca. 8,2 liter superbenzine per 100 km. De Puma accelereert van 0 tot 100 km/h in een tijd van 9,2 seconden en bereikt een topsnelheid van 203 km/h. De Puma was verkrijgbaar met dubbele airbag, ABS, airconditioning en luxepakket. De naam Puma stamt overigens van een Braziliaanse onderneming die Ford rechten aan deze naam verleende. Tot het stopzetten van de productie in 2002 werd ook een Puma-Cup gereden waaraan de Ford Puma's deelnamen met aangepaste 1,7 liter-motoren.

Beoordelingen voor Ford Puma

10 Beoordelingen

3,9