Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mitsubishi Outlander te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

Een hybride bestseller

De Mitsubishi Outlander is een compacte cross-over sport utility vehicle (SUV). De auto wordt gebouwd door Mitsubishi en staat oorspronkelijk bekend als Mitsubishi Airtrek. Hij wordt geïntroduceerd in Japan in 2001. Dat gebeurt als active sports cross-over of ASX. Met deze creatie speelt Mitsubishi in op de aangaande groei van het SUV-segment. De ASX combineert de capaciteiten van een terreinvoertuig (4x4 met hoge grondklaring) met die van een familievoertuig (zuinig, milieuvriendelijk en passende grootte). Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Mitsubishi Outlander

Vanaf de tweede generatie (2006) wordt de naam Outlander in alle markten gebruikt, inclusief Japan. De derde generatie verschijnt vanaf 2012. In oktober 2016, 15 jaar na de lancering, wordt de mijlpaal van 1,5 miljoen verkopen gehaald.

De Mitsubishi Outlander technisch bekeken

De oorspronkelijke Mitsubishi Outlander, de Airtrek, krijgt zijn naam omdat hij bedoeld is om zijn passagiers zo vrij als een vogel te vervoeren op avontuurlijke reizen. Ook de naam Outlander wordt soortgelijk verklaard. Deze versie moet zijn passagiers naar verre onontdekte landen voeren, waar het avontuur lonkt om elke hoek. De auto zelf wordt gebaseerd op de Mitsubishi ASX conceptauto, gepresenteerd op de Noord-Amerikaanse Internationale Auto Show van 2001. Het productiemodel verschijnt op 20 juni 2001 op de Japanse markt. Men kan kiezen tussen een 2.0 versie van 93 of 2.4 GDI van 102 kW. De motoren worden standaard gekoppeld aan de INVECS-II, een semi-automatische transmissie met vier snelheden. Er zijn daarbij zowel modellen met voor- als met vierwielaandrijving. Versies met 4x4 gebruiken open differentialen op de voor- en achterassen. In 2002 wordt de reeks aangevuld met de Turbo R, een prestatieversie met een variant van de 2.0 I4 turbo uit de Mitsubishi Lancer Evolution. In Japan heeft deze motor een output van 180 kW, teruggebracht naar 149 kW in exportmodellen.

De nieuwe generatie Mitsubishi Outlander

De tweede generatie Mitsubishi Outlander, zogezegd de eerste wereldwijde Outlander, wordt gebouwd op het Mitsubishi GS platform. De motoren worden ontwikkeld door verschillende bouwers, waaronder Mitsubishi, Volkswagen en PSA Peugeot Citroën. Ondertussen worden ook de Citroën C-Crosser en de Peugeot 4007 gebouwd door Mitsubishi, in Japan. Het zijn eigenlijk ook Outlanders, maar met een andere naam. Het is deze Outlander II die in 2012 een nieuwe generatie krijgt. Het debuut vindt plaats op de Motor Show van Genève. Het productiemodel wordt gepresenteerd in Rusland, in juli van hetzelfde jaar. In november wordt ook nog de Auto Show van Los Angeles aangedaan. Deze derde generatie heeft een nieuwe, lichte carrosserie, ongeveer 90 kg lichter dan zijn voorganger. Dat gewichtsverlies is vooral te danken aan het intensief gebruik van staal met hoge treksterkte. Door het terugbrengen van de weerstandscoëfficiënt (0.33 cd) wordt ook het verbruik verbeterd. Binnenin zijn het dashboard en de voordeuren met zachte materialen bekleed. De stoelen zijn van nieuwe designs voorzien, en nieuwe geluidsisolatie houdt de cabine stiller. De voorophanging bestaat uit MacPherson veren met een stabilisator. Ook de multi-link achterophanging heeft zo’n baar. Elektrische stuurbekrachtiging zorgt ondertussen voor minder druk op de motor. Een hydraulisch systeem verbetert het brandstofverbruik nog verder. Tot de nieuwe veiligheidsuitrustingen behoren bovendien systemen voor forward collision mitigation, lane departure warning, een airbag voor de knieën van de bestuurder en adaptieve cruisecontrol. Standaard zijn frontale airbags aanwezig, net als ABS met EBS, tractiecontrole, active stability control en hill start assist. Het rempedaal trekt zich terug bij een aanrijding. Voorzien van het forward collision mitigation systeem bereikt de Outlander maximale veiligheidsscores op de Amerikaanse, Japanse en Europese NCAP tests (2012). In 2015 (modeljaar 2016) wordt het voertuig gefacelift. De nieuwe versie gaat in première op de Internationale Auto Show van New York. De Outlander wordt nu gebouwd vanuit een nieuwe designtaal genaamd Dynamic Shield (Dynamisch Schild). De nieuwe koplampen hebben bijvoorbeeld led DRL. Binnen zijn onder andere het stuur, de deurvergrendeling en de achterste vouwstoelen verfijnd. Naast cosmetische wijzigingen is er ook nog verder gewerkt aan de isolatie van de cabine, met extra geluidsisolatie, dikker glas, dynamische suspensie en dempers voor de differentialen.

Mitsubishi Outlander modellen en prijsklassen

De Mitsubishi Outlander is een compacte cross-over SUV met vijf deuren. Er bestaan modellen met voor- en vierwielaandrijving. Als deel van de derde generatie verschijnt er in januari 2013 ook nog een plug-in hybride model, de Outlander P-HEV. In maart 2016 zijn er al 100.000 exemplaren van dit voertuig verkocht. In december 2016 zijn er dat bijna 120.000. Europa is hoofdgebruiker met 80.000 exemplaren. Nederland en het Verenigd Koninkrijk rijden aan kop met 26.000 exemplaren elk. In Europa is het voertuig tussen 2014 en 2017 de bestverkopende plug-in. In 2014/15 is hij dat ook wereldwijd. Na de Tesla Model S en de Nissan Leaf is het dan zelfs de best verkopende elektrische auto. In december 2016 is de Outlander zo wereldwijd en aller tijden de tweede best verkopende plug-in hybride (na de Chevrolet Volt) en de vierde elektrische plug-in.

Beoordelingen voor Mitsubishi Outlander

28 Beoordelingen

4,7