Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nissan X-Trail

Nissan X Trail: SUV voor de familie

De Nissan X Trail (gestileerd als Nissan X-Trail) is een compact crossover Sport Utility Vehicle (SUV). De auto word geproduceerd door het Japanse Nissan sinds 2000. Er bestaan 3 generaties: T30 (2000/07), T31 (2007/13) en T32 (vanaf 2013). Vanaf de derde generatie wordt de auto eerder beschouwd als een middelgroot voertuig. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Nissan X Trail

De X Trail is de eerste Nissan crossover ooit. Hij verschijnt samen met verschillende concurrenten, zoals de Suzuki Grand Vitara, de Ford Escape, de Hyundai Tucson (gebouwd door Mazda als zusterauto van de Ford Escape), de Honda CR-V en de Toyota RAV4. In het Nissan aanbod zelf is hij gepositioneerd onder de Xterra en de Pathfinder, die beiden gebaseerd zijn op trucks.

In Canada wordt de eerste generatie ondertussen vervangen door de Nissan Rogue. In Mexico rijden de Rogue en de X Trail samen. Beide voertuigen delen hetzelfde platform. De tweede generatie X Trail lijkt verder ook nog sterk op de Nissan Qashqai.

Dit voertuig wordt voornamelijk gebouwd in Kanda, Fukuoka, Kyushu, Japan. Verschillende onderdelen en motoren geproduceerd in Japan worden echter ook samengesteld in tal van andere Nissan fabrieken, verspreid over de wereld.

De Nissan X Trail technisch bekeken

De Nissan X Trail wordt gepresenteerd in september 2000, op de Motor Show van Parijs. De verkoop begint in november van datzelfde jaar, in Japan. De eerste generatie wordt gebouwd op het Nissan FF-S platform. Dat wordt gedeeld met de Nissan Almera en de Nissan Primera. Facelifts volgen begin 2005 en in mei 2007. Vanaf 2006 rijdt het voertuig nog slechts in een beperkt aantal landen, waar hij vanaf dan X Trail Classic wordt genoemd. In datzelfde jaar worden ook de uitrustingsniveaus herzien (zie hieronder).

De X Trail heeft een zogenaamde All-Mode 4x4 transmissie. Die laat de bestuurder toe om elektronisch te kiezen tussen 3 rijmodi: 2WD (2 Wheel Drive), 4WD (4 Wheel Drive) en 4WD Lock (permanente vierwielaandrijving). De bediening bevindt zich in het dashboard.

Tussen 2002 en 2009 verschijnt, tijdens deze eerste generatie, een eerste speciale editie van de X Trail, de GT. Dit model is uitgerust met de SR20VET turbobenzinemotor van 280 pk (209 kW) en wordt enkel aangeboden in Japan.

De nieuwe generatie Nissan X Trail

De derde generatie Nissan X Trail vangt aan in 2013. Hij wordt gebouwd op het Nissan/Renault Common Module Family (CMF) platform, een gezamenlijke creatie van Nissan en Renault. Qua stijl kijkt het voertuig nu erg goed naar de Nissans Qashqai, Murano en Patrol. Ook de Hi-Cross Concept conceptauto is een voorname inspiratiebron. De productie vindt nog steeds voornamelijk plaats in Japan, in de Nissan Motor Kyushu Co., Ltd. fabriek. Daarnaast wordt er nu ook gebouwd in Sint Petersburg, Rusland. De creatie wordt eerst getoond op de Motor Show van Frankfurt. Daarna worden ook nog de shows van Tokyo en Genève (2014) aangedaan.

In 2017 krijgt deze X Trail een facelift. De koplampen en achterlichten worden gerestyled. Vooraan zijn er nu led projectiekoplampen met led DRL. Het voertuig wordt verkocht vanaf oktober 2016 met een aantal nieuwe kleuren voor binnen- en buitenkant. Tegelijk verschijnt in januari 2017 een hybride versie, die slechts in beperkte oplage wordt geproduceerd, de X Trail LA (Limited Availability). Momenteel biedt Nissan zo ook nog de X Trail FCV aan, een model met hydrogene brandstofcel. Dit voertuig is enkel beschikbaar voor leasings door bedrijven.

Nissan X Trail modellen en prijsklassen

De Europese modellen van de derde generatie Nissan X Trail worden verkocht vanaf juli 2014. De enige motor is de 1.6 Renault dCi R9M, een diesel met CVT of met een manuele transmissie met 6 snelheden. Er zijn wel 3 motorvarianten: de 2.O MT, de 2.0 CVT met MR20DD motor en de 2.5 CVT met QR25DE motor. Het voertuig is verder enkel nog beschikbaar met 3 zitrijen (het vroegere Family Package). Er zijn 4 uitrustingen: SE, Sport, SVE en T-Spec.

De hybride versie rijdt ondertussen met een 2.0 I4 benzinemotor van 141 pk. Die wordt gekoppeld aan een Xtronic CVT en een elektrische motor van 40 pk met lithium/ion batterij. De gecombineerde output is 176 pk. De auto maakt onder andere gebruik van regeneratief remmen, heeft Pure Drive Hybrid emblemen, een energiemonitor, batterijstatus en een berging onder de vloer (ter vervanging van het Divide-N-Hide cargo systeem gebruikt in de gewone X Trails). De batterij bevindt nog eens onder deze dikke cargo vloer. Het voertuig heeft 2 uitrustingen, SV en SL. Door zijn hybride motorsamenstelling kan hier geen derde zitrij aangeboden worden.

Beoordelingen voor Nissan X-Trail

49 Beoordelingen

4,6