Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
nissan-navara-front

Nissan Navara

1 / 3
nissan-navara-front
nissan-navara-side
nissan-navara-back

Sterke punten

  • Krachtige motor en prestaties
  • Zeer goede offroadrijeigenschappen
  • Hoge prestaties met laag verbruik

Zwakke punten

  • Hoge remslijtage
  • Problemen met de achteras
  • Nauwelijks ondersteunende rij-assistenten

Nissan Navara : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Nissan Navara, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Nissan Navara: Japanse kracht sinds 1986

De Navara is een pick-up van de Japanse fabrikant Nissan en wordt sinds 1986 gebouwd. Inmiddels is het voertuig aan zijn vierde en dus laatste generatie toe. Zowel op het gebied van veiligheidssystemen als motor en ontwerp is de pick-up voortdurend ontwikkeld en verbeterd. Lees meer

Interesse in een Nissan Navara

Nissan Navara occasions
Nissan Navara nieuwe auto's
Nissan Navara dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De markt voor occasions biedt aantrekkelijke aanbiedingen
  • De motor van de Navara biedt een enorm vermogen
  • De Nissan Navara schittert ook in het terrein met een hoog niveau van rijcomfort
  • Ruime binnenruimte en praktische extra voorzieningen maken de compacte pick-up compleet

Gegevens

Motor

De Nissan Navara zal aanvankelijk worden aangeboden met drie motoren. De Navara wordt aangedreven door een 4,0-liter-benzinemotor met 269 pk, en door een 2,5-liter en een 3,0-liter dieselmotor, die elk respectievelijk 145 pk en 231 pk leveren. Om aan de nieuwe emissienormen te voldoen, werden de jongere modellen uitgerust met een nieuwe dieselmotor met 190 pk, die minder CO2 uitstoot. Door deze maatregel in de vierde generatie van de Nissan Navara kregen deze modellen de Euro 6-norm.

Terwijl de derde generatie een emissienorm heeft van Euro 5 of slechter, laat de vierde generatie een positiever beeld zien: met een CO2-uitstoot van minder dan 200 gram per kilometer is Nissan erin geslaagd de emissiewaarden te verlagen. Ook het brandstofverbruik is tot drie liter verlaagd.

Afmetingen

Afhankelijk van de variant weegt de Nissan Navara tussen 1.932 en 2.435 kilogram. De lengte is bovengemiddeld met 5,21 tot 5,33 meter, evenals de breedte van 1,85 meter. Qua hoogte bereikt de Nissan Navara 1,74 meter tot 1,84 meter, wat ook past bij het imago van een pick-up truck.

Deze enorme afmetingen komen ook tot uiting in het volume van de bagageruimte en de laadruimte. Hier biedt de Navara een totaal volume van 1.050 liter. Alle soorten voorwerpen kunnen gemakkelijk worden vervoerd met de pick-up. Het maximale laadvermogen onderstreept dit: de voertuigen van de derde generatie kunnen meer dan een ton extra gewicht vervoeren. Het laadvermogen van de vierde generatie kan dit ook gemakkelijk bijbenen. Het geremde trekvermogen van deze voertuigen bedraagt 3,5 ton.

Gegevens en afmetingen Nissan Navara Dubbele Cabine 2.5 DCI
Bouwperiode 2010 - 2016
Lengte, breedte, hoogte 5,5 m x 1,9 m x 1,9 m
Wielbasis 3,4 m
Kofferbakvolume 1.050 l
Leeggewicht 2.070 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.805 kg
Cilinderinhoud 2.488 cc
Koppel 450 Nm
Topsnelheid 180 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 11,1 s
Tankinhoud 80 liter
Verbruik 8,4 l
CO2-uitstoot 222 g/km

Varianten

De Nissan Navara wordt sinds 1986 gebouwd en kent dus een grote verscheidenheid aan verschillende modellen. Inmiddels is de Nissan aan zijn vierde en dus laatste generatie toe. Er zijn momenteel in totaal zes verschillende versies, die verschillen qua uitrusting en extra voorzieningen en dus qua prijs.

De Visia King Cab is het instapmodel en daarmee de voordeligste variant. Dit is een met vierwielaandrijving uitgeruste auto met een geïntegreerd multimediasysteem en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. De Visia Dubbele Cabine kan ook deze extra voorzieningen hebben. In tegenstelling tot de Visia King Cab is de Visia Double Cab echter een vierdeursmodel.

Ook de Acenta King Cab en de Acenta Double Cab zijn qua uitrusting vergelijkbaar. Beide hebben lichtmetalen velgen, handgeschakelde airconditioning en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Het verschil is weer het aantal deuren: de Acenta King Cab heeft twee deuren, de Double Cab vier.

De duurdere variant is de N-Connecta King Cab en de N-Connecta Double King Cab. In ruil daarvoor bieden ze indrukwekkende extra voorzieningen zoals lichtmetalen 18-inchwielen, intelligent key met start/stop-knop, treeplanken aan de zijkant en automatische klimaatregeling met twee zones.

Prijs

Niet voor niets is de Nissan Navara ook een van de populairste pick-ups in Nederland. Het voertuig is erg geschikt voor offroad en inspireert met een hoog niveau van rijcomfort. De instapprijs voor de basisversie ligt nu rond de 50.000 euro, en het model is de afgelopen jaren aanzienlijk duurder geworden. De beter uitgeruste of grotere modellen kosten zelfs tot 60.000 euro.

Voor een goedkoop alternatief moet je kijken naar de Nederlandse markt voor occasions. Overeenkomstige voertuigen zijn al verkrijgbaar voor minder dan 20.000 euro. Nieuwere modellen met een goede uitrusting en een acceptabele kilometerstand kosten meer dan 30.000 euro. Dan zijn er nog de onderhoudskosten voor de Nissan Navara. Het model is groot en zwaar, dus de motoren verbruiken veel benzine en tegelijkertijd is de autobelasting erg hoog, tot 1.400 euro per jaar.

Design

Exterieur

Hoewel de Nissan Navara in veel verschillende varianten wordt aangeboden, zijn ze allemaal vergelijkbaar in hun krachtige uiterlijk, dat sterkte en robuustheid weerspiegelt. Het agressieve front met de grote grille, waarin het Nissan-logo centraal is geplaatst, springt onmiddellijk in het oog. Links en rechts zijn de lange koplampen.

De Navara is gebaseerd op een hoekig basisontwerp, verfijnd met doelbewust aangebrachte rondingen boven de wielkasten en langs de deur. Dit geeft de Navara een uniek en opvallend design. Zijn enorme omvang draagt daartoe bij. Met een grondspeling van 21 centimeter en een doorwaaddiepte van 45 centimeter kan de Nissan Navara elk transport uitstekend aan, zelfs in moeilijk terrein.

Interieur

Het interieur van de Nissan Navara is overzichtelijk en voorzien van zowel technische voorzieningen als praktische extra uitrusting. In het midden bevindt zich het eight-inch multimediasysteem. Rijroutes en muziek kunnen via dit systeem worden geregeld. Direct daaronder staan de instelmogelijkheden voor de airconditioning in het voertuig. Met een digitaal display kan de temperatuur nauwkeurig worden ingesteld.

In de cockpit is er, naast de toerenteller links en de snelheidsmeter rechts, aanvullende informatie over het voertuig en externe omstandigheden zoals de temperatuur. Het voertuig kan ook worden verbonden met de smartphone om alle belangrijke informatie door te geven. Zo kan bijvoorbeeld precies worden geanalyseerd hoeveel ritten met welke totale afstand in welke tijd in een maand zijn gemaakt. Een hulpassistent voor vragen is ook direct via de app te bereiken.

nissan-navara-interior

Veiligheid

De Nissan Navara van de vierde generatie heeft vier van de mogelijke vijf sterren in de Euro NCAP crashtest behaald. Het veiligheidsconcept van de Nissan Navara is opnieuw herzien, zodat de beoordeling, in tegenstelling tot het vorige model, met één ster is verbeterd.

Airbags voorin, gordelspanners, knieairbags, zijdelingse hoofd- en bovenlichaamsairbags, de laatste alleen voorin, evenals een gordelwaarschuwingssysteem of zelfs een snelheidsassistent zijn standaard in de Navara. Sommige veiligheidsondersteunende systemen, zoals AEB City Emergency Brake Assist of een actieve motorkap, ontbraken ten tijde van de test nog in de Nissan Navara, wat de één ster minder in de beoordeling verklaart.

Alternatieven

Als alternatief voor de Nissan Navara komen de Ford Ranger en de Isuzu D-Max in aanmerking. De Ford Ranger heeft bijna geen zwakke punten en is qua rijcomfort iets beter dan de Navara. De Isuzu D-Max kan uitblinken met zijn zuinige motor en comfort. Qua prijs-prestatieverhouding komt hij echter niet in de buurt van de Nissan Navara. Wie bereid is aanzienlijk meer geld te betalen voor een pick-up moet ook eens kijken naar de VW Amarok.

FAQ

Wanneer werd de eerste Nissan Navara gebouwd?
De eerste Nissan Navara werd gebouwd in 1986.
Wat zijn de bekende problemen met de Nissan Navara?
Een bekend probleem, vooral bij de oudere modellen, is de slechte kwaliteit van de op de achteras gemonteerde onderdelen. Hierdoor kunnen de elementen hun stabiliteit verliezen en kan de achteras beschadigd of vernield worden.
Hoeveel kost een nieuwe Nissan Navara?
De Nissan Navara Visia King Cab, die als instapmodel moet worden beschouwd, heeft een catalogusprijs van 33.805 euro.
Wat is het brandstofverbruik van de Nissan Navara?
De Nissan Navara van de derde generatie verbruikt tot 10,5 liter diesel per 100 kilometer, terwijl de Navara van de vierde generatie ongeveer drie liter minder verbruikt.

Beoordelingen voor Nissan Navara

14 Beoordelingen

4,4