Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan Figaro te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Figaro

Nissan Figaro

Met een passie voor retro designs ontwierp de Pike Factory, een speciale projectengroep van Nissan, in 1989 de Nissan Figaro. Deze kleine auto was aanvankelijk alleen bedoeld voor de Japanse markt en werd op de Tokyo Motor show van datzelfde jaar voorgesteld. Het overweldigende succes en de vlotte verkoop van de 6.000 voorziene exemplaren van de wagen, zorgden ervoor dat de autofabrikant nadien nog 14.000 Figaro's extra produceerde. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

De Nissan Figaro: exclusieve retro wagen uit Japan

Deze werden verkocht aan de gelukkige winnaars van een loterij die Nissan organiseerde.

Qua uiterlijk lijkt de Figaro op de Datsun Fairlady modellen die in de jaren 60 op de markt werden gebracht. Dit geeft de compacte Nissan Figaro een oldtimer look & feel, die zowel in als buiten Japan duidelijk in de smaak viel. Hoewel de Figaro oorspronkelijk alleen in Japan te zien was, kan hij tegenwoordig ook elders gespot worden daar deze als tweedehands auto frequent geëxporteerd is naar afnemers binnen Europa. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is de kleine maar fijne wagen erg in trek. Als basis voor het model van de Figaro werd de K10 Nissan Micra gebruikt, een andere compacte wagen van de Japanse autofabrikant die een grote aanhang genoot aan het einde van de jaren 80.

De looks van de Nissan Figaro

De Figaro is als compacte wagen met het uiterlijk van een oldtimer slechts in vier kleuren geproduceerd. Dit in tegenstelling tot de meeste andere wagens. De kleuren Topaz Mist, Pale Aqua, Emerald Green en Lapis Grey symboliseren de vier jaargetijden. De minst populaire kleuren werden slechts 2.000 maal gebruikt. Een Figaro in deze kleuren is daardoor een echt collector's item geworden. Het stuur van deze wagen is aan de rechterkant geplaatst. Naast een open dak is de Figaro uitgerust met airconditioning, een cd-speler, een versnellingsbak met drie versnellingen en een leren interieur. Aangezien het interieur en de technische specificaties van de Figaro standaard waren, oogt elk model hetzelfde, op de kleur van het koetswerk na.

Opvallend aan de kleine wagen is de ruimte die zowel de bestuurder als de bijzit. De stoelen zijn van een groot formaat en voelen heel wat comfortabeler aan dan men op het eerste gezicht zou verwachten. Er is voldoende beenruimte en dankzij het open dak is de Figaro ideaal om in de zomer mee te cruisen. De wagen is als tweedehands auto populair bij liefhebbers van retro en bij koppels. Daar het een tweezitter is, is deze auto niet zo praktisch voor gezinnen.

Nissan Figaro: innovatie in een klassiek jasje

De motorkap van de Nissan Figaro herbergt een 4-cilinder 1 liter motor, die voorzien is van een turbo. De aanwezige compressor verbetert het vermogen van de wagen niet direct, maar is wel perfect geschikt om het verbruik te drukken. In combinatie met een driewegkatalysator is het resultaat een auto die zuinig is en bovendien relatief schoon. De automatische transmissie in de Figaro kent maar drie trappen, dat met zich meebrengt dat men bij een snelheid van 120 km/uur al gauw tegen een toerental van 4.500 aan zit. De topsnelheid zit tegen de 160 km/uur aan, maar dit is eigenlijk niet zo belangrijk daar de wagen eerder bedoeld is voor gebruik binnen een stad of op idyllische wegen. Een derde remlicht en stuurbekrachtiging tonen aan dat de Figaro best innovatief was voor zijn tijd. Het vormt een fijn contrast met het klassieke uiterlijk.

Aanhoudende vraag naar leuke tweezitter en oldtimer

Dat de Nissan Figaro een duurzame en kwalitatieve wagen is, bewijst de aanhoudende vraag naar deze leuke tweezitter. Meer dan 25 jaar na zijn lancering rijdt deze nog steeds rond en is deze auto ook op de tweedehands markt te vinden. Inmiddels is de Figaro een echte oldtimer geworden die klasse uitstraalt, zonder zijn guitigheid te verliezen. Zijn prestaties en comfort verbazen bestuurders die nooit eerder met een Figaro hebben gereden, aangezien het kleine volume en uiterlijk anders doen vermoeden. Onderdelen kunnen gemakkelijk gevonden worden en onderhoud vormt evenmin een probleem. Voor lange afstanden of dagelijks gebruik in de file is de wagen minder geschikt, maar als tweede voertuig om volop van te genieten op vrije dagen is het een absolute must have. Zeker in de zomer als het cabriolet-aspect van de Figaro volledig tot zijn recht komt.

Beoordelingen voor Nissan Figaro

1 Beoordelingen

5,0