Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan SUV te koop: tweedehands en nieuw

Nissan SUV

De Nissan SUV

Fabrikant Nissan heeft al verschillende modellen SUV op de markt gebracht. Deze modellen werden gefabriceerd om in te spelen op de veranderende markt. Er was namelijk meer vraag naar SUV's en Nissan wilde hierop in spelen door goede, degelijke auto's te fabriceren. Het eerste model, de Nissan X-Trail, werd goed ontvangen op de markt. Nissan besloot om meer modellen te gaan ontwikkelen, omdat dit model zo populair werd. In 2002 kwam de Nissan Murano op de markt en de Nissan Qashqai verscheen in 2006. Nog steeds worden deze modellen goed verkocht als tweedehands auto.

Eerste modellen van Nissan

De allereerste Nissan SUV was de X-Trail. De X-Trail werd uit de doeken gedaan op de Paris Motor Show in 2000 en de verkoop begon in november in Japan. Pas toen de SUV aan leek te slaan in Japan, werd hij wereldwijd verkocht. In 2002 kwam er een tweede SUV van Nissan op de markt, mede dankzij het succes van de X-Trail. Dit was de Nissan Murano, een kleiner model dat meer gericht was op grotere gezinnen. Deze auto was genomineerd voor North American Truck of the Year en uitgeroepen tot beste SUV door AutoPacific.

Nissan X-Trail

De Nissan X-Trail is een middelgrote, sportief uitziende SUV. Toch is hij aangepast aan het hedendaagse verkeer. Dit betekent dat ervoor gezorgd is dat de laatste generatie veel zuiniger rijdt, maar toch krachtig blijft. Hierdoor heeft de Nissan X-Trail een gemiddeld verbruik van 6.0 liter per 100 km. Toch is het vermogen er niet minder op geworden. De X-Trail beschikt over een 1.6 liter dieselmotor die 96 pk produceert. In Japan is er ook een speciale versie van de X-Trail uitgebracht. Dit was de X-Trail 20X Black, een krachtiger en luxere variant van de gewone X-Trail.

Nissan Murano

Om een groter deel van de markt te bereiken is er een tweede Nissan SUV uitgebracht in 2002, de Nissan Murano. Dit model is gericht op gezinnen die graag meer ruimte in de auto hebben. De Nissan Murano is dan ook een ruim model. Daarnaast zijn er veel verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de passagiers te garanderen. Zo zijn er verschillende airbags en actieve hoofdsteunen aangebracht. Toch is de Nissan Murano geen langzaam gezinswagentje. Er is namelijk keuze uit 3.5 liter V6 benzinemotor met 255 pk of een 2.5 liter DCi dieselmotor met 190 pk. Deze motoren garanderen een goede trekkracht.

Nissan Qashqai

Nadat de Murano op de markt kwam, heeft Nissan de Qashqai op de markt gebracht. Dit is een goedkopere variant van de Murano, gericht op de jongere generatie. Hij heeft een laag brandstofverbruik tegenover een krachtige motor. Met 115 pk is de benzinemotor het krachtigst, maar ook de dieselmotor is sterk, met 110 pk.