Nissan Juke te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Juke

Nissan Juke

De tweede Nissan bestseller

De Nissan Juke (Infiniti ESQ in China) is een mini cross-over sport utility vehicle (SUV). De auto wordt gebouwd sinds 2010 door de Japanse fabrikant Nissan. De productieversie gaat in première in maart 2010 op de Motor Show van Genève en op de Internationale Auto Show van New York. De verkoop start voor het modeljaar 2011. De Juke wordt gebouwd in de Nissan Motor Manufacturing Ltd (NMUK) fabriek van Washington (Verenigd Koninkrijk) en in Oppama (Japan). In het Verenigd Koninkrijk bouwt men de Europese modellen, in Japan alle anderen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Informatie over Nissan Juke

Bovendien wordt ook de variant met vierwielaandrijving enkel in Japan gebouwd. In Europa is de Juke Nissans tweede bestseller na de Qashqai. In 2011 is hij de Top Safety Pick (veiligste voertuig) van het US Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Juke betekent dansen of van richting veranderen (wendbaar zijn).

De Nissan Juke technisch bekeken

De Nissan Juke wordt voorafgegaan door de Nissan Qazana, een conceptauto uit 2009, die vertoond wordt op de Motor Show van Genève. Het Juke ontwerp is in handen van Nissan Design Europe, gevestigd in Londen. Het Nissan Design Centre van Japan brengt de laatste verfijningen aan. De auto is gebaseerd op het Nissan B platform. Het profiel van de Juke wordt gedomineerd door de prominente wielbogen en de hoge heuplijn van de carrosserie. Die contrasteert met de slanke zijramen. Men kan dit ontwerp beschouwen als een moderne interpretatie van de typische colafles-stijl (Coke Bottle Styling), die populair is in de jaren 60 en 70. Deze stijl keert bij Nissan voor het eerst terug in de Maxima conceptauto, een elektrische coupé en prestatievoertuig vertoond op de Auto Show van Frankfurt in 2007. De coupé-achtige vorm wordt er bereikt door de achterste deurhendels op de C-pilaren te bevestigen, binnen het vensterkader. Dat is ondertussen overigens een traditie van Nissan geworden. Ze vangt aan bij de Nissan Pathfinder van 1985, op zich weer een kopie van de eerste generatie Lancia Y. Binnenin is ondertussen plaats voor vijf personen; twee vooraan en drie achteraan. De achterstoelen hebben een 6040 verdeling en kunnen onafhankelijk plat gevouwen worden om meer laadruimte te creëren. Onder de vloer van de kofferbak is in wat extra bergruimte voorzien (in modellen met voorwielaandrijving). Behalve het basismodel zijn alle Jukes verder uitgerust met het Nissan Integrated Control System of I-CON. Dat is een bevelmodule in het lagere dashboard. Men kan er de klimaatcontrole mee regelen en de rijmodus van het voertuig. Er zijn drie modi: normal, sport en eco.

Nissan Juke facelift en Nissan Kicks

In 2014 ondergaat de Nissan Juke een facelift voor het modeljaar 2015. De opgefriste versie wordt eerst getoond op de Auto Show van Genève. De verkoop start in de zomer. Extern is de facelift eigenlijk beperkt tot de toevoeging van enkele led accentlampen vooraan. Wel is de standaarduitrusting aanzienlijk vergroot, met onder andere een achteruitkijkcamera, keyless go sleutel en bluetooth handsfree telefoonsysteem. In het modeljaar 2013 is ondertussen een NISMO-versie in het Juke aanbod verschenen. Dit model wordt bekrachtigd met een opgewaardeerde variant van de standaard 1.6 turbomotor. Voor het modeljaar 2015 verschijnt vervolgens ook nog de NISMO RS uitrusting. In de VS wordt de Juke niet gefacelift, maar vervangen. Zijn opvolger is de Nissan Kicks (P15), een compacte cross-over. Hij is alvast voorzien van de nieuwe V-motion grille, ‘boemerang’-koplampen en achterlichten, en een vlottend dak. Het stuur is plat en sportief, het infotainmentsysteem wordt bediend via een touchscreen.

Nissan Juke modellen en prijsklassen

De oorspronkelijke Nissan Juke dient nog steeds als basismodel voor alle Juke uitrustingen. Het is in wezen een hatchback met vijf deuren. Uitrustingen hangen af van de markt in kwestie. In thuisland Japan worden vier niveaus gespecificeerd: RX, RS, 16GT en 16GT FOUR (met vierwielaandrijving). In Europa bestaan vijf uitrustingen. Die kunnen gekoppeld worden aan elk van de Juke motoren. Dat zijn de HR16DE, de K9K en de MR16DDT. De uitrustingen heten Visia, Acenta (waarbij ook sport- en premiumpakketten besteld kunnen worden), Tekna, Nismo en Nismo RS. De Nismo versies kunnen daarbij gezien worden als de topmodellen van de reeks. Vanaf 2013 wijken deze voertuigen ook lichtjes af van de standaard Juke qua stijl (interieur, bumpers, ophanging, stuur). Ook de motor wordt hier, zoals al even werd opgemerkt, opgewaardeerd. Hij heeft een kracht van 197 pk en 147 kW tegen 6.000 rpm. Tot slot is nog een bijzondere Juke een vermelding waard: de Juke-R. Dat is een beperkte editie, gelanceerd op de Motor Show van Parijs in 2012. Deze Juke gebruikt de VR-motor uit de Nissan GT-R (545 pk en 406 kW). Er worden in totaal 23 exemplaren van gebouwd.

Beoordelingen voor Nissan Juke

35 Beoordelingen

4,6