Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Toyota Yaris te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Krachtig in eenvoud

Toyota Yaris is een auto in de uitvoering van een hatchback. Deze auto is voor het eerst in 1999 op de markt gekomen als klein en compact model. Het bijzondere is dat het ontwerpteam van Toyota voor het eerst sinds lange tijd de gelegenheid kreeg om in alle vrijheid een compleet nieuw model te ontwikkelen. Er werd optimaal van deze vrijheid gebruik gemaakt, waardoor er een auto is ontstaan met een nieuwe motor, nieuwe lijn en nieuw design. In 2003 heeft er een lichte opfrissing van de eerste generatie Toyota Yaris plaatsgevonden met gebruikmaking van fraaie materialen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Toyota Yaris

Een uniek herkenningspunt van de auto die krachtig is in eenvoud betreft het traantje bij de koplampunits.

Belangrijkste kenmerken Toyota Yaris

De Toyota Yaris is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk onder meer als auto met een krachtige 1.0 driecilinder benzinemotor en als flexibele 1.5 liter benzinemotor. Er is tevens een uitvoering beschikbaar in de vorm van Yaris Hybrid met standaard automaat die superzuinig is. Deze auto laadt zichzelf onderweg op, zodat er tot 50% van de tijd op elektriciteit gereden wordt. De Toyota Yaris heeft een energiek en krachtig design met een interieur dat stijl uitstraalt. De uiterlijke kenmerken dragen bij aan het comfortabel en ontspannen rijden. Er is sprake van een gestroomlijnd multimediasysteem net als dat er sprake is van een innovatief multi-informatiescherm. Het Toyota Touch 2 systeem heeft een scherpe 3D-weergave en beschikt over een hoge resolutie. De smartphone kan gemakkelijk aan dit systeem worden gekoppeld. Bovendien is via het scherm mogelijk belangrijke voertuiginformatie op te vragen. De ritgegevens kunnen in de gaten worden gehouden met onder meer informatie over de rijsnelheid en het huidige brandstofverbruik.

Het stuur met drie spaken is ontworpen met een ergonomisch design en is met stijlvol leder afgewerkt. Tijdens het rijden in de Toyota Yaris kan er gebruik worden gemaakt van actieve hulpsystemen in de vorm van Toyota Safety Sense. Tegemoetkomend verkeer wordt geregistreerd net als dat de felheid van straatverlichting wordt gemeten. Het systeem schakelt op basis van het meten van de verlichting automatisch tussen grootlicht en dimlicht. Dat bevordert de veiligheid in het donker. Er is tevens sprake van Lane Departure Alert. Deze functie zorgt aan de hand van een camera ervoor dat de wegmarkering geregistreerd wordt. Er wordt in bepaalde situaties een hoorbaar en zichtbaar signaal afgegeven, zoals bij het verlaten van de rijbaan zonder richting aan te geven. Kwaliteit, comfort en controle zijn in alle facetten van deze auto terug te vinden.

Er zijn details toegepast die het comfort aanzienlijk verhogen, zoals de elektronische stuurbekrachtiging en de stijlvolle en aangenaam aanvoelende bekleding. Er wordt in de bagageruimte genoeg ruimte geboden om spullen mee te nemen. Indien er extra ruimte nodig is, kan de achterbank van de Toyota Yaris in een handomdraai neergeklapt worden. Op deze manier kunnen er ook grote spullen in deze compacte auto worden vervoerd. De ramen aan de voorzijde zijn elektrisch bedienbaar en de buitenspiegels zijn elektrisch verstelbaar. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar. Verder is er sprake van centrale vergrendeling en beschikt de auto over een regensensor.

Opmerkelijke verschillen met vorige generaties

De nieuwste generatie Toyota Yaris heeft een facelift gekregen in vergelijking met het voorlaatste model dat als derde generatie in 2011 op de markt is gekomen. Het opmerkelijkste verschil is dat het exterieur van de auto is vernieuwd. Hierdoor is er meer gelijkenis qua design aanwezig ten aanzien van de Toyota Aygo. Met betrekking tot de motor is er sprake van een beperkte vernieuwing. De 1.0 liter benzinemotor is in de nieuwste generatie van dit model namelijk alleen vernieuwd. Er zijn tegenwoordig verschillende comfort levels beschikbaar om een keuze uit te maken, zoals in de vorm van onder meer het model Access, Comfort en Aspiration.

Vanaf de derde generatie die voor het eerst in 2012 geïntroduceerd werd, was het mogelijk om de auto in een hybride-uitvoering te verkrijgen met een 1.5 liter motor. Er zijn nog een aantal opmerkelijke verschillen te benoemen als het gaat om de vergelijking met voorgaande generaties. De auto heeft namelijk een grotere wielbasis gekregen en is met 5 centimeter gegroeid naar 2,51 meter. Ook het koetswerk is groter geworden met een toename van 10 centimeter naar 3,89 meter. Dat heeft mede als voordeel gehad dat de bagageruimte meer inhoud biedt. De bagageruimte is namelijk in lengte gegroeid met 14,5 centimeter. In totaal zijn er vijf aandrijflijnen beschikbaar van deze auto in de derde generatie.

Meerdere modellen en variatie in prijs

Er zijn meerdere modellen van de Toyota Yaris beschikbaar die elk weer over andere eigenschappen beschikken. Access is de meest voordelige uitvoering van deze auto en wordt qua prijs gevolgd door Comfort. Deze auto heeft als extra ten aanzien van Access onder meer airconditioning en beschikt over een centrale vergrendeling met afstandsbediening. De middenklasser qua prijs als het gaat om dit model auto betreft de Aspiration die net weer even wat meer extra´s te bieden heeft. Bijvoorbeeld klimaatcontrole met gescheiden zones. Daarna volgt Executive die over stoelbekleding beschikt die uit half leder en uit half stof bestaat. De hemelbekleding is donker. Een ander extra kenmerk is dat er sprake is van een Go navigatiesysteem. De Premium uitvoering is uitgerust met 16 inch metalen velgen en heeft een prachtig panoramadak met gescheiden zonwering. De prijzen liggen afhankelijk van het model redelijk ver uiteen. De prijs van de Toyota Yaris is afgestemd op het model en de daarbij behorende unieke eigenschappen.

Beoordelingen voor Toyota Yaris

162 Beoordelingen

4,5