Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-l.jpg

Toyota

Toyota

Vind het model dat bij je past

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Toen de twintigste eeuw voor de deur stond, werd de weefmachine door Sakichi Toyoda uitgevonden. Deze weefmachine stopte automatisch met weven zodra de draad brak. De verdiensten van deze uitvinding gaf Toyoda aan zijn zoon Kiichiro Toyoda om een eigen bedrijf te starten. Kiichiro Toyoda zijn hart lag bij auto's en zo stond de Japanse multinational in de kinderschoenen. In 1936 startte Kiichiro Toyoda met de productie van de eerste Toyota, het model AA. In 1937 werd de naam gewijzigd naar Toyota Motor Corporation. Toyota is sinds 2007 de grootste autofabrikant ter wereld. Het hoofdkantoor van het populaire Japanse automerk ligt in Aichi, Bunkyo, Tokio in Japan.

Techniek

Tegenwoordig is de Prius het meest bekende model van de Japanse autofabrikant, en nog altijd een van de meest beroemde hybride auto's op de markt. Sterker nog: dit model was ook nog eens de eerste hybride auto die in serie werd geproduceerd. De hybride techniek is dan ook een van de specialiteiten van de Japanse autofabrikant. Ook de huidige techniek van de modellen blijft Toyota doorontwikkelen. Het is niet alleen de hybridetechniek waarmee dit automerk zich wil onderscheiden. Niet iedereen wil hybride rijden en toch willen ze in Japan laten zien dat er rekening wordt gehouden met het milieu. Er wordt dan ook continu gewerkt aan de ontwikkeling van steeds zuinigere motoren. Verbrandings- en verliesreductietechnologieën waren alleen nog voorbehouden aan hybride motoren, maar hier zal als het aan de Japanse fabrikant ligt snel een einde aan komen. Veranderde luchtinlaat, spruitstuk van het uitlaat en warmtemanagement dragen bij aan een zuinigere auto. De 4 cilinder 1.2T en haar voorganger de 3 cilinder 1.0 motor zijn voorbeelden van motoren waar deze nieuwe technologie op is toegepast. Prestaties nemen toe terwijl, tegen de verwachting in, het verbruik afneemt. De 3 cilinder 1.0 motor is eerst toegepast in de Aygo en de Yaris. De 4 cilinder 1.2T is toegepast in de Auris.

Modellen

Het automerk kent grote successen en staat nog altijd op een stevige positie in de markt. Hieronder volgen de bekendste modellen.

Corolla

Als er gekeken wordt naar het verleden dan mag de Corolla wel doorgaan als een van de populairste modellen van het merk. De auto werd voor het eerst in 1966 geproduceerd en nog altijd loopt de productie. De

Corolla wordt echter niet meer in Nederland op de markt gebracht.

Yaris

Deze kleine hatchback is vooral populair door de compactheid van het model. De eerste Yaris werd in 1999 geproduceerd en is vooral in Frankrijk erg populair. Sinds 2012 is de Yaris ook als full-hybridversie verkrijgbaar. Concurrenten van de Yaris zijn onder andere de Ford Fiësta, de Fiat Punto, de Opel Corsa en de Peugeot 206.

Prius

De Prius is een van de meest bekende modellen van dit merk. Het is de eerste hybride auto die in serie werd geproduceerd. Ondanks diverse technische problemen is dit topmodel nog altijd zeer gewild.

Aygo

De Aygo is een mini-klasse auto geproduceerd door PSA Peugeot Citroën en Toyota Motor Corporation samen. In 2005 rolde de eerste Aygo van de band en nog altijd is er veel vraag naar. Concurrenten van de Aygo zijn voornamelijk de Citroën C1, de Peugeot 108, de Renault Twingo en de Volkswagen Up.

Avensis

De Avensis valt onder de middenklasse auto's. Door de ruimte is de auto erg gewild bij gezinnen. De Avensis diende als opvolger van de Carina E en werd in 1997 voor het eerst op de markt gebracht. Ook dit model is tegenwoordig nog erg gewild.

Auris

In Europa werd de Auris de opvolger van de Corolla. De eerste Auris werd in 2007 op de markt gebracht. De Auris wordt gemaakt in een 3 en 5-deurs hatchbackversie. De sedan-uitvoering heet nog steeds Corolla, maar wordt niet meer in Nederland op de markt gebracht. Sinds 2010 kan er bij aanschaf van een Auris ook gekozen worden voor een hybride uitvoering. In 2012 mocht de Auris, danwel Corolla, zich de op een na best verkochte auto noemen. Daar dacht men overigens bij het automerk wel anders over: volgens hun informatie lag het verkoopaantal hoger.

Groot door fouten

De topmodellen en de uitstekende technieken werden helaas regelmatig overschaduwd door terugroepacties van het Japanse merk. In 2010 werden er modellen teruggeroepen omdat het gaspedaal zou kunnen blijven hangen. Er zouden zelfs ongevallen met dodelijke afloop door zijn ontstaan. Na onderzoek bleek dat aan het vastzitten van het gaspedaal geen technische fout ten grondslag zou liggen. Ook werden er diverse modellen teruggeroepen in verband met problemen met de airbag. Ook defecten bij remmen, transmissie en raambediening hebben in het verleden een grootschalige terugroepactie als gevolg gehad. Het Japanse merk staat naast de grote successen dan ook helaas bekend om technische fouten, soms met aanzienlijke gevolgen. De terugroepacties zorgen tegenwoordig voor een preventieve werking waarbij het euvel door een erkende dealer gratis wordt verholpen. Desondanks is het nog altijd een zeer betrouwbaar merk.

Een tweedehands Toyota kopen

De Japanner is al vele malen uitgeroepen tot meest betrouwbare tweedehands auto. Daarom is het een uitstekende keuze om een Toyota tweedehands te kopen. Juist omdat het merk als tweedehands auto zo betrouwbaar is, is het niet moeilijk om een tweedehands Toyota te vinden. Het internet biedt een ruim overzicht aan verkooppunten voor een geschikt tweedehands model. Verder zijn autobeurzen bij uitstek geschikt voor de zoektocht naar een tweedehands auto van het bekende Japanse merk. Het is altijd belangrijk om te kijken naar de staat van de auto, het onderhoud en het aantal gereden kilometers. Dit automerk is zo betrouwbaar dat leeftijd niet zoveel zegt. Belangrijk is om bij een proefrit en een bezichtiging altijd een neutrale partij mee te nemen. Hierdoor wordt voorkomen dat er met een roze bril naar de potentiële nieuwe auto wordt gekeken met mogelijk een miskoop als gevolg.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Speciaal