Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Toyota Verso

Toyota Verso: gericht op de Europese markt

Met tientallen miljoenen verkochte exemplaren is de Corolla de populairste Toyota. Dit hoge aantal is mede te danken aan het feit dat het model al in 1966 werd geïntroduceerd en zijn verkoopcijfers dus decennialang heeft kunnen opbouwen. Door de jaren heen werd de Corolla uitgegeven als sedan, hatchback en stationwagon. Onder de naam Toyota Corolla Verso voegde het Japanse merk ook een compacte MPV toe aan het gamma.Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Toyota Verso

De Corolla Verso was de eerste Toyota in zijn soort en bleef enkele generaties in productie. Vanaf 2002 werd dit in Japan ook wel als spacewagon omschreven model verkocht in Europa, al duurde het tot 2004 voordat een speciaal voor de westerse markt ontwikkelde versie verscheen. Vanaf de facelift van de tweede Corolla Verso-generatie in 2007 kreeg de auto uiteindelijk de status van een op zichzelf staand type. Daarmee vond ook een naamswijziging plaats, want voortaan zou de 5-deurs compacte MPV bekendstaan als de Toyota Verso. De medio 2009 uitgebrachte derde generatie beschikte over aanzienlijk meer motoropties en was ook groter. Met ingang van de vierde generatie van 2013 kreeg de Toyota Verso een ander front. Het model wordt uitgebracht als 5- en 7-zitter, en als 2-persoonsbedrijfsauto met meer laadruimte.

Motoren van de Toyota Verso

De Verso Toyota heeft sinds de 2009-uitgave wat betreft het aantal verkrijgbare motoren iets aan opties ingeleverd. Waar deze generatie nog over vijf exemplaren beschikte, verlaagde Toyota dit voor de 2013-uitgave aanvankelijk tot drie. De 2,2-liter diesel kwam daarbij te vervallen, zodat de auto vanaf februari 2013 te koop was met benzinemotoren van 1,6 en 1,8 liter en een dieselexemplaar van 2,0 liter. Tegen het eind van dat jaar werd het assortiment uitgebreid met een 1,6-liter turbodiesel van 112 pk. Deze was afkomstig van BMW, die de motor daarvoor had gebruikt voor de Mini Cooper D. De turbodiesel is gekoppeld aan een 6-traps handgeschakelde versnellingsbak. Ook de meeste andere motoren van de 2013-generatie van de Toyota Verso werden gecombineerd met een manuele transmissie.

Later kwam de benzinemotor van 1,8 liter echter ook beschikbaar als automaat. Zo werd de Verso Volcano die van januari tot september 2017 in productie was bijvoorbeeld uitsluitend verkocht als automatische en handgeschakelde auto met de 1,8-liter benzinemotor. Hetzelfde geldt voor de in mei 2017 gelanceerde Skyview Edition. De beide 1,8-liter varianten waren ook leverbaar voor de Toyota Verso Dynamic, die tussen 2014 en 2017 uitkwam.

Vergelijking Toyota Verso, Corolla Verso en Avensis

De Toyota Corolla Verso vormde het uitgangspunt voor de eerste echte Verso. De naamswijziging was mede ingegeven door het feit dat de Verso-MPV’s van de Toyota Avensis en de Yaris niet langer werden geproduceerd. Daardoor was de enige overgebleven Verso die van de Corolla en verviel de noodzaak om in de typeaanduiding nog te verwijzen naar het eigenlijke basismodel. Het motorengamma van de Toyota Verso en de Corolla Verso was grotendeels gelijk en de verschillen blijken vooral uit de onderlinge afmetingen. De hoogte van de twee auto’s was met 1620 mm hetzelfde. Waar de van 2004 tot 2009 gebouwde Corolla Verso echter een wielbasis van 2750 mm, een lengte van 4360 mm en een breedte van 1770 mm had, is de wielbasis bij de huidige Verso Toyota 2780 mm en bedragen de lengte en breedte 4460 x 1790 mm.

De midi-MPV is ook gerelateerd aan de middenklasser Toyota Avensis, die sinds 1997 verscheen als sedan, stationwagon en liftback. In mei van 2001 werd daar de Avensis Verso aan toegevoegd. Deze was met 4690 x 1760 x 1675 mm en een wielbasis van 2825 mm over het algemeen enkele centimeters groter dan de Toyota Verso. Ook onder de motoren van de Avensis Verso was meer volume te vinden. Het aanbod bestond naast enkele benzine- en dieselmotoren van 2,0 liter uit een krachtig 2,4-liter benzine-exemplaar. De productie van de Avensis Verso kwam in 2006 ten einde.

Voorradige Toyota Verso-modellen

Sinds 2009 is de Toyota Verso in tal van uitvoeringen, trims en edities op de markt gebracht. Inclusief de verschillende motoren en de daaraan gekoppelde transmissies omvat het Verso-assortiment meer dan 40 varianten. De meeste daarvan waren van tijdelijke aard. Genoemd werden al de Volcano en de Dynamic. Andere modellen die gedurende slechts enkele jaren werden geproduceerd waren de Aspiration, de Business, de Dynamic Business en de Executive.

De overlevenden onder de vierde generatie van de Toyota Verso zijn de basisuitrusting Comfort, die tot de eerste in februari 2013 gelanceerde afwerkingen behoorde, en de later uitgebrachte Skyview Edition. Het prijsverschil tussen de twee is fors te noemen. Vanzelfsprekend hoeft voor de Comfort het minst te worden betaald. Deze is onder andere voorzien van een centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een handmatig te bedienen airco. De Skyview Edition heeft extra features als een verwarmingsoptie in de voorstoelen, een in hoogte verstelbare passagiersstoel en een panoramisch dak.

Beoordelingen voor Toyota Verso

20 Beoordelingen

4,7