Toyota Starlet te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Starlet

Toyota Starlet

In 1973 kwam de Toyota Starlet op de markt, toen nog de kleinste vertegenwoordiger uit de Toyota-productie. In 1999 werd de Starlet na zes generaties afgelost door de opvolger Toyota Yaris. Vanaf 1984 was de Starlet verkrijgbaar met drie motoruitvoeringen, een 1,0 liter-, een 1,3 liter-benzine- en een 1,5 liter-dieselmotor. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Toyota Starlet

Bij de laatste generatie, de Starlet P9, was alleen nog een 1,3 liter-benzinemotor verkrijgbaar. Deze leverde 55 kW en beschikte over drie of vijf deuren. Voor een kleine wagen heeft de Starlet, vooral bij omgeklapte achterbanken, een indrukwekkende laadruimte. Het gemiddelde verbruik ligt bij ca. 6 - 7 liter op 100 kilometer.

Voor de Europese markt werd de Starlet ook gebouwd als sportieve variant, de XLi, en met vouwdak aangeboden als OpenAir. In het TÜV-bericht 2005 haalde de Starlet in de categorie van de zes- tot zevenjarige voertuigen de eerste plaats, omdat slechts in 6% van de gevallen ernstige defecten waren opgetreden. Daarmee liet de Toyota Starlet zijn concurrenten achter zich.

Beoordelingen voor Toyota Starlet

12 Beoordelingen

4,4