Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-tundra-front

Toyota Tundra

1 / 3
toyota-tundra-front
toyota-tundra-side
toyota-tundra-back

Sterke punten

  • Net zo betrouwbaar als andere Toyota’s
  • Krachtige motoren, hoog laadvermogen
  • Ruim en comfortabel interieur

Zwakke punten

  • Beperkt beschikbaar in Europa
  • Grote buitenmaten
  • Relatief hoog brandstofverbruik

Toyota Tundra : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Tundra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Toyota Tundra: typisch Amerikaans, maar dan Japans

De zogenaamde full-size pick-up is een typisch Amerikaans verschijnsel, maar ook Japanse merken zoals Toyota zijn in het segment actief. Toyota doet sinds 1999 goede zaken met de Tundra, die inmiddels aan zijn derde modelgeneratie toe is. De Tundra is volledig in de VS ontwikkeld en geproduceerd. Lees meer

Interesse in een Toyota Tundra

Toyota Tundra occasions
Toyota Tundra nieuwe auto's
Toyota Tundra dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De BMW M1 heeft inmiddels een legendarische status bereikt in de rijke historie van BMW
  • Sportieve topprestaties, zowel op de weg als destijds op de circuits
  • Een van de meest exclusieve en waardevolle BMW-modellen ooit
  • Voor zijn tijd een zeer innovatieve en baanbrekende auto

Technische gegevens

Motorisatie

De BMW M1 werd aangedreven door een 3,5-liter zes-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 204 kW (277 pk). De enige leverbare transmissie was een handgeschakelde vijfbak en ook heeft de BMW M1 altijd achterwielaandrijving. Deze motor werd ook gebruikt in de BMW M635CSi en later ook in de allereerste BMW M5. De motor bracht de BMW M1 naar een voor die tijd indrukwekkende topsnelheid van 265 km/u. De 100 km/u is in een voor die tijd indrukwekkende 5,8 seconden bereikt. In de race-uitvoeringen van de BMW M1 kon de motor zelfs een vermogen tot 735 kW (1.000 pk) leveren.

Afmetingen

De BMW M1 is ruim 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en slechts iets meer dan 1,1 meter hoog. De wielbasismeet exact 2,6 meter. Hoewel deze afmetingen naar huidige maatstaven bescheiden zijn, is de BMW M1 nog altijd een indrukwekkende verschijning met zijn lage en brede silhouet.

De belangrijkste specificaties op een rij

BMW M1
Marktintroductie 1978
Lengte x breedte x hoogte 4,36 x 1,82 x 1,14 m
Wielbasis 2,60 m
Inhoud bagageruimte Niet geregistreerd
Ledig gewicht 1.300 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.544 kg
Cilinderinhoud 3.453 cm3
Vermogen 204 kW (277 pk)
Koppel 330 Nm
Topsnelheid 265 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 5,8 sec
Tankinhoud 116 l
Verbruik 12,9 l/100 km
CO₂-uitstoot Niet geregistreerd

Varianten

Van de straatversie van de BMW M1 is maar één variant: de BMW M1. De auto is slechts korte tijd geproduceerd (1978-1981) en dat ook nog in beperkte aantallen. In totaal zijn slechts 453 exemplaren van de BMW M1 geproduceerd: 399 exemplaren van de straatversie en 53 exemplaren van de autosportversie. Voor de autosport waren er wel meerdere varianten van de BMW M1. Het bekendst is de Procar-versie, die in de vorm van het Procar Championship actief was in een raceklasse die speciaal voor de BMW M1 was opgericht. De BMW M1 voldeed ook aan de **Group B-**eisen en kon dus ook deelnemen aan Group B-raceklassen. Een nog extremere variant van de BMW M1 is de Group 5 autosportversie, met een vermogen van tot wel 1.000 pk! Dat is zelfs naar huidige maatstaven een zeer indrukwekkend vermogen.

Prijzen

De BMW M1 was in zijn tijd al een zeer exclusieve auto en daar hoort ook een stevig prijskaartje bij. De vanafprijs van de BMW M1 bedroeg destijds omgerekend ruim 100.000 euro. Voor de jaren zeventig was dat een enorm bedrag, zelfs voor een supercar. Een Ferrari 308 kostte bijvoorbeeld ongeveer de helft. Daarna heeft de BMW M1 zich gevestigd als een legendarisch model in de rijke historie van BMW, waar de autosportsuccessen van de BMW M1 verder aan hebben bijgedragen. Dat maakt de BMW M1 tot een gewilde klassieker. Samen met de zeldzaamheid zorgt dat voor hoge prijzen. Als er al een BMW M1 te koop wordt aangeboden, is dat vaak met een ‘prijs op aanvraag’. Soms worden er wel concrete vraagprijzen genoemd. Die liggen doorgaans tussen de 400.000 en 600.000 euro, mede afhankelijk van het aantal kilometers op de teller. Volgens sommige oldtimerhandelaren ligt de gemiddelde prijs voor een BMW M1 tegenwoordig op zo’n 450.000 euro.

Design

Buitenkant

De BMW M1 is een typische supercar uit de jaren zeventig: breed, laag, strakke lijnen en een duidelijke wigvorm. Het design komt van de beroemde ontwerper Giorgetto Giugiaro, maar was wel geïnspireerd op de BMW Turbo concept car uit 1972, die was ontworpen door BMW’s eigen ontwerper Paul Bracq. De BMW M1 is een tweezitter met middenmotor, wat zorgt voor een langgerekt silhouet. De carrosserie is niet gemaakt van blik, maar van het in die tijd zeer innovatieve glasvezel, een lichtgewicht maar sterk materiaal. Voor BMW zou de BMW M1 uitgroeien tot een designklassieker en de M1 heeft ook al als inspiratie gediend voor verschillende latere (concept-)modellen van BMW, in het bijzonder de M1 Homage uit 2008 en de Vision M Next uit 2019.

Binnenkant

Het interieur van de BMW M1 is qua design minder vooruitstrevend. Geheel volgens de toenmalige automode was het interieur vrijwel volledig zwart en bestond het uit eenvoudige, rechte lijnen. De BMW M1 biedt plaats aan twee personen. Sportieve prestaties staan voorop, luxe uitrustingen zoals BMW die doorgaans biedt, zijn tot een minimum beperkt. In die zin is de BMW M1 echt een raceauto voor de straat. Wel zijn airco en een radio gewoon aanwezig.

Veiligheid

Exclusieve sportauto’s zoals de BMW M1 worden doorgaans niet getest door veiligheidsorganisaties als de Euro NCAP. Bovendien is het een auto uit de jaren zeventig en toen bestonden dergelijke organisaties nog niet tot nauwelijks. Als sportief model moest de BMW M1 het ook doen zonder zaken als ABS of airbags, maar gordels zijn er natuurlijk wel. De race-uitvoeringen van de BMW M1 hebben bovendien ook een rolkooi, zodat de bestuurder/coureur ook bij zwaardere ongevallen ongedeerd blijft. De straatversie heeft zo’n rolkooi niet.

Alternatieven

Met de BMW M1 mengde BMW zich in het segment van de echte supercars. Een belangrijke rivaal uit eigen land is de Porsche 911, waarvan de sportiefste uitvoeringen zowel qua prijs als prestaties op een vergelijkbaar niveau zaten als de BMW M1. Ook heeft de Porsche 911 een iconisch design. Modellen van Lamborghini en Ferrari mogen natuurlijk ook niet in het overzicht ontbreken. De meest directe concurrenten van die merken waren de net zo beroemde Lamborghini Countach en de Ferrari 512 BB. Een concurrent van een merk dat helaas niet meer bestaat is de De Tomaso Pantera, die ook qua silhouet sterk aan de BMW M1 doet denken. Of eigenlijk andersom, want de De Tomaso was er eerder.

FAQ

Wat kost een Toyota Tundra?
Afhankelijk van de leeftijd van de auto en de uitrustingen, is de Toyota Tundra in Nederland als occasion te vinden voor prijzen van 20.000 tot 130.000 euro.
Hoe groot is een Toyota Tundra?
Afhankelijk van de modelgeneratie en uitvoering is de Toyota Tundra 5,5 tot 6,4 meter lang, 1,9 tot 2,0 meter breed en 1,8 tot 1,9 meter hoog.
Hoeveel pk heeft een Toyota Tundra?
De nieuwste Toyota Tundra, geïntroduceerd in 2022, heeft afhankelijk van de uitvoering een vermogen van 260 kW (354 pk) tot 326 kW (444 pk).