Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-hilux-front

Toyota Hilux

1 / 3
toyota-hilux-front
toyota-hilux-side
toyota-hilux-back

Sterke punten

 • Goedkope basisversie
 • Betrouwbare technologie
 • Geschikt voor uitdagend terrein
 • Individuele configuraties mogelijk
 • Robuuste en krachtige motoren

Zwakke punten

 • Eenvoudig ontwerp
 • Zeer grote draaicirkel
 • Nauwelijks geschikt voor stadsverkeer

Toyota Hilux : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Hilux, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Toyota Hilux: robuuste pick-up tegen betaalbare prijs

De Toyota Hilux is een veelzijdige off-road pick-up van het merk Toyota. Het model is sinds 1968 op de markt en staat bekend voor zijn goede standaarduitrusting, hoge comfort, sterk chassis en hoogwaardig interieur. De Hilux wordt in verschillende uitvoeringen geleverd en kan meer dan 3.000 kg trekken. Lees meer

Interesse in een Toyota Hilux

Toyota Hilux occasions
Toyota Hilux nieuwe auto's
Toyota Hilux dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Betrouwbaar, zelfs off-road
 • Zeer duurzaam en hoogwaardig vakmanschap
 • Zeer goede ervaringen op de lange termijn
 • Zuinige en krachtige motoren
 • Zeer hoog veiligheidsniveau

Gegevens

Motor

Het nieuwste Hilux-model is in Nederland momenteel (stand: juni 2022) met twee dieselmotoren verkrijgbaar. De motoren creëren een geslaagd compromis tussen een hoog rendement, een zeer hoge betrouwbaarheid en hoge prestaties.

De Toyota Hilux met 2.8 D-4D-motor is enkel verkrijgbaar als automaat. De topsnelheid bedraagt 175 km/h, de motor accelereert in 10,2 seconden van 0 naar 100 km/h. Het gecombineerd verbruik bedraagt maximum 9,5 l per 100 km, de CO2-emissie bedraagt (gecombineerd) maximum 248 g/km. De motor heeft bovendien een vermogen van maximum 204 pk.

De Toyota Hilux met 2.4 D-4D-motor is verkrijgbaar met zowel handgeschakelde versnellingsbak als automatische transmissie. De topsnelheid bedraagt maximum 170 km/h, de motor accelereert in 13,2 seconden van 0 naar 100 km/h. Het gecombineerd verbruik ligt tussen de 8,9 en 9,2 l/100 km, de CO2-emissie bedraagt (gecombineerd) maximum 242 g/km. De motor heeft ten slotte een vermogen van maximum 150 pk.

Afmetingen

De Toyota Hilux biedt voldoende ruimte voor meerdere personen. Bovendien beschikt hij over een grote laadbak voor het vervoer van gereedschap en bagage. Het voertuig heeft een erg grote carrosserie: de Hilux heeft een lengte van 5.325 mm en een breedte van maximum 1.855 mm. Bovendien kan hij over een leeggewicht van meer dan twee ton beschikken.

Een klassieke bagageruimte is niet beschikbaar, maar de Toyota Hilux biedt een zeer grote laadruimte, die uitstekend geschikt is voor het vervoer van grotere objecten. De laadruimte van het nieuwste model meet maximum 2.250 mm in de lengte en 1.575 mm in de breedte. De bodemvrijheid bedraagt maximum 293 mm. De Hilux is bij uitstek geschikt om als trekkend voertuig te worden gebruikt, het maximale trekvermogen bedraagt 3500 kilogram.

Wat volgt is een overzicht van de belangrijkste technische specificaties van de basisvariant van de Toyota Hilux: de nieuwste Toyota Hilux Comfort met 2.4 D-4D 2WD-motor.

Productie sinds 1968
lengte, breedte, hoogte 5,3 m / 1,8 m / 1,8 m
Wielbasis 3,1 m
Inhoud bagageruimte Laadbak lengte, breedte: 2,4 m / 1,6 m
Ledig gewicht 1.860 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 3000 kg
Cilinderinhoud 2.393 cm³
Koppel 400 Nm
Topsnelheid 170 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 13,2 s
Tankinhoud 80 l
Verbruik 8,7 l/100 km
CO2-uitstoot 229 g/km

Varianten

De nieuwste Toyota Hilux is in totaal vijf verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Een overzicht:

 • Toyota Hilux Comfort (leverbaar met enkele cabine)
 • Toyota Hilux Cool Comfort (leverbaar met enkele cabine, dubbele cabine en extra cabine)
 • Toyota Hilux Professional (leverbaar met extra cabine en dubbele cabine)
 • Toyota Hilux Invincible (leverbaar met extra cabine en dubbele cabine)
 • Toyota Hilux GR Sport (leverbaar met dubbele cabine)

Afhankelijk van de gekozen uitvoering verschilt niet alleen de uitrusting, maar ook de carrosserievorm en de cabine. Zo beschikt de Comfort-uitvoering over slechts één zitrij (enkele cabine), terwijl de GR Sport-uitvoering bijvoorbeeld over een dubbele cabine beschikt - er is dus plaats voor meerdere personen. De GR Sport-uitvoering heeft daardoor een kleinere laadbak, maar de carrosserieafmetingen blijven wel identiek.

De standaarduitvoering van de Hilux (Comfort) beschikt al over heel wat comfort en is uitgerust met bijvoorbeeld Vehicle Stability Control, Traction Control en Hill Start Assist.

De Hilux is bovendien met de volgende extra paketten verkrijgbaar: het Off Road pakket, het Protection pakket en het Chroom pakket.

Prijs

De Toyota Hilux is een betaalbare pick-up. De consumentenadviesprijs voor het model met standaarduitrusting (Comfort) bedraagt volgens Toyota 35.812,95 euro. De Toyota Hilux GR Sport met 2.8 D-4D 4WD-motor en dubbele cabine is de duurste variant, de consumentenadviesprijs bedraagt hier volgens Toyota 75.964,95 euro. Bovendien zijn er ook aantrekkelijke leasing- en financieringsaanbiedingen voor de Toyota Hilux.

Door zijn betrouwbare techniek en hoge kwaliteit is het ook een goed idee om de Hilux als occasion te kopen - die zijn aanzienlijk goedkoper. De huidige generatie Toyota Hilux als occasion is al onder de 20.000 euro verkrijgbaar.

Design

Exterieur

De Toyota Hilux behoort tot de huidige generatie van moderne pick-ups en wil deze claim ook visueel onderstrepen. In de basisversie is het model echter ingetogen - alleen de hogere uitrustingslijnen brengen een frisse wind in het exterieur. Zo zorgen extra visuele elementen op de wielkasten en de voorkant voor extra afwisseling. De Toyota Hilux GR Sport beschikt bijvoorbeeld over stoere velgen en een exclusieve grille.

Interieur

Ook in het interieur toont de Toyota Hilux deels zijn utility vehicle karakter en is door de jaren heen ook erg modern geworden. De kwaliteit en afwerking zijn van een hoog niveau en de comfortabele stoelen maken langere ritten mogelijk. Bij de duurdere uitvoeringen zijn veel extra's inbegrepen, zoals verwarmde stoelen en multifunctionele bedieningselementen op het stuurwiel. Om het slechte zicht in de cabine te compenseren, is de Hilux ook met achteruitrijcamera verkrijgbaar. Zo is alles wat achter de wagen gebeurt te zien via een acht-inch display. De bestuurder kan bovendien in een paar eenvoudige stappen zijn smartphone met de moderne technologie verbinden, om bijvoorbeeld apps te gebruiken.

toyota-hilux-interior

toyota-hilux-seats

Veiligheid

De Toyota Hilux maakt veilig rijden mogelijk, vooral wanneer de bestuurder voor het optionele veiligheidspakket kiest. Dat pakket beschikt over een serie verschillende assistentie- en veiligheidssystemen. Rekening houdend met die technieken kreeg de pick-up een topscore van vijf sterren in de Euro NCAP crash test. Voor de Toyota Hilux zijn onder meer de volgende veiligheidsassistentie-technologieën standaard inbegrepen:

 • Toyota Safety Sense
 • Lane Departure Alert
 • Intelligent Cruise Control
 • Trailer Sway Control

Alternatieven

De VW Amarok is een van de bekendste pick-ups en een aantrekkelijk alternatief voor de Toyota Hilux. Met een instapprijs van ten minste 42.000 euro kost hij echter beduidend meer. De Amarok scoort met zijn hoog niveau van comfort, fijne afwerking en hoge kwaliteit.

Ook de Ford Ranger is een aantrekkelijk alternatief. Het moderne, maar krachtige voertuig is ontworpen voor zwaar terreinwerk en is bovendien bijzonder flexibel wat de configuratie betreft.

FAQ

Waar wordt de nieuwe Toyota Hilux gebouwd?
De Hilux wordt voor de Europese markt in een fabriek in Zuid-Afrika gebouwd. Die bevindt zich in Durban aan de oostkust van het land.
Is de Toyota Hilux erg geschikt voor off-road?
Dankzij talrijke technologieën is de Toyota Hilux ook erg geschikt om off-road te rijden. Zo zijn bij de levering al speciale all-terrain-banden inbegrepen.

Beoordelingen voor Toyota Hilux

9 Beoordelingen

5,0