Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-banner-l-01.jpg

Toyota automaat

Vanaf de jaren 60 komt de ontwikkeling van de Toyota automaat echt op gang. De Toyota Corona, ook bekend als de Toyota Tiara, wordt geproduceerd met een handgeschakelde versnellingsbak met drie versnellingen en een 2-traps automaat. Het spreekt vanzelf dat de automaten een beduidend hoger verbruik hebben. Eind jaren 70 wordt de laatste versie van de Corona al uitgerust met een 4-traps automaat. Vanaf het jaar 2000 begint Toyota zijn modellen uit te rusten met het CVT-systeem. CVT staat voor continue variabele transmissie en dit betekent dat er geen sprake is van een vaste overbrenging. Momenteel zijn er verschillende modellen van Toyota op de markt die verkrijgbaar zijn met automatische transmissie, zoals de Toyota Prius, de Toyota Yaris en de Toyota Verso.

Geschiedenis van Toyota

Toyota is in 1937 opgericht door Kiichiro Toyoda en is momenteel het bestverkopende automerk van de wereld. Toyota is altijd vernieuwend geweest op alle fronten. Naast de innovatieve technologie van de auto zelf, is Toyota ook een trendsetter op het gebied van kwaliteitsmanagement en productiemanagement. Met de unieke werkwijze en productiemethode, is Toyota een voorbeeld voor vele andere autofabrikanten. Toyota heeft een aantal opvallende modellen die hebben bijgedragen aan het succes van de autofabrikant. Zo is het succes van de Toyota Corolla een belangrijke reden om nieuwe fabrieken te bouwen en wereldwijd uit te breiden. De Toyota Corolla is met wereldwijd 35 miljoen verkochte exemplaren de meest verkochte auto van de wereld. Ook met de Toyota Prius, de eerste in serie geproduceerde hybride auto, laat Toyota zijn gevoel voor innovatie zien. De Prius is zelfs de meest verkochte hybride auto ter wereld.

Volop comfort met een tweedehands Toyota automaat

Met een Toyota automaat heeft u een comfortabele auto die is uitgerust met het vloeiende CVT-systeem, waardoor u zuinig en zonder stoten rijdt. Een nieuwe Toyota met automatische transmissie is duurder in aanschaf dan een handgeschakeld model. Daarom is het extra aantrekkelijk om uw Toyota automaat tweedehands aan te schaffen, zodat u voordelig profiteert van het gerief van een automaat. Voor een van de tweedehands modellen kunt u terecht bij een Toyota-dealer in Nederland of bij een particuliere aanbieder.