Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-banner-l-01.jpg

Toyota hybride

Toyota weet dat milieuvriendelijke auto's de toekomst zijn en heeft daarom besloten om maar liefst zes modellen beschikbaar te maken in een Toyota hybride variant. Elke Toyota hybride is uitgerust met een sterke benzinemotor, in combinatie met een elektrische motor. Dit heeft als resultaat dat de wagens krachtig en snel versnellen, zonder dat er sprake is van schokken. Als de beide motoren tegelijkertijd draaien, zijn de versnellingen met een verbazend gemak te hanteren. Het leidt tot een auto met een enorm rijcomfort. Dat is niet het enige. De hybride variant van de verschillende wagens is ook uiterst zuinig en milieuvriendelijk. Dit maakt dat hoge brandstofkosten voorgoed verleden tijd zijn en de ecologische voetafdruk drastisch wordt verminderd.

Wat maakt de Toyota hybride zo zuinig?

Een hybride auto gebruikt zijn dieselmotor niet voortdurend. Dit houdt in dat deze minder snel slijtage vertoond. Daarnaast zijn verschillende elementen in de motor niet langer aanwezig in de hybride versie, waardoor ze ook niet stuk kunnen gaan. Roetfilters of een versnellingsbak hoeven bijvoorbeeld nooit vervangen te worden, een kostenpost die vaak hoog kan oplopen bij een dieselwagen. Ook de remmen hebben een langere levensduur, aangezien gebruik wordt gemaakt van een regenererend remsysteem. Als voornamelijk in de stad wordt gereden of met lage snelheden, maakt de Toyota hybride alleen gebruik van de elektrische motor en is er geen verbruik. Als langere afstanden worden gereden met een hogere snelheid, treden beide motoren in werking. In dit geval is er wel benzineverbruik, maar doordat de elektrische motor een groot deel van het werk op zich neemt, blijft dit beperkt. Er wordt dus zowel bespaard op verbruik, onderhoud als herstellingskosten.

Hoogwaardige batterijen en beperkte CO2-uitstoot

Toyota wil actief bijdragen aan het milieu en doet dat op verschillende manieren. Enerzijds is gekozen voor hoogwaardige batterijen op basis van Lithium-ion en nikkel-metaal. Deze hebben slechts een geringe impact op het milieu en bevatten geen schadelijk lood, zoals bij klassieke batterijen. Versleten en oude batterijen worden door de fabrikant teruggenomen, zodat ze gratis gerecycled kunnen worden. Anderzijds is er de beperkte uitstoot van CO2 en NOx. De uitstoot die bij Toyota wordt gemeten, behoort tot de laagste op de automarkt. Wat fijnstof betreft, is er nagenoeg geen uitstoot waar te nemen.

Uitgebreide keuze aan modellen

Aangezien zowel de single, het jonge gezin, de gepensioneerde levensgenieter als de zakenman gebaat zijn bij een hybride auto, heeft Toyota zes modellen op de markt gebracht. De kleine Yaris is ideaal voor de beginnende chauffeur of als tweede wagen. De Auris voor het jonge gezin en de Auris Touring Sports voor de sportieve bestuurder. Wie liever een iets grotere wagen wil, slaagt met een Prius. Er zijn zowel middelgrote als grote, luxueuze modellen verkrijgbaar. Het prijskaartje van de Toyota hybride valt mee, zeker als wordt gekozen voor een tweedehands auto.