Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Toyota Supra

Sterke punten
 • Lage aankoopprijs
 • krachtige motoren
 • spannend, uniek design
Zwakke punten
 • Nu en dan snel roest op de carrosserie
 • Reserveonderdelen soms moeilijk te vinden
 • Modellen op de tweedehandsmarkt relatief duur

Toyota Supra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten

De Toyota Supra is een moderne sportwagen uit Japan. Sinds 2019 wordt de vijfde generatie van de Supra geproduceerd, dit is een nieuw model dat ontwikkeld is in samenwerking met BMW. De Supra heeft de reputatie van betaalbare sportwagen. Door zijn populariteit zijn er weinig modellen op de tweedehandsmarkt te vinden. Lees meer

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Veel rijplezier dankzij krachtige motoren die samen met BMW werden ontwikkeld
 • De vijfde generatie biedt vele technieken en een hoog niveau van comfort
 • Modern, opvallend design met een indrukwekkend karakter
 • Bagageruimte van 290 liter
 • Betaalbare sportwagen

Gegevens

Motor

De Japanse Toyota Supra behoort tot de sportwagens. Toyota biedt heeft voor het huidige model – net als bij de vorige vorige generaties – krachtige motoren in de aanbieding. Die motoren zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met de Duitse autofabrikant BMW en beloven hoge betrouwbaarheid met maximaal rijplezier. Voor Europese klanten zijn er twee motorenop de markt: de 2.0 Twin-scroll Turbo en de 3.0 Twin-scroll Turbo.

Het valt meteen op dat de startmotor van het Toyota GR Supra 2.0-model al een hoog vermogen heeft. De motor levert een maximumvermogen van 258 pk met een koppel van 400 Nm,de compacte en lichte sportwagen accelereert in slechts 5,2 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 250 km/u, vanaf deze snelheid treedt het elektronisch terugschakelen in werking. Het benzineverbruik bedraagt ongeveer 6,2 liter per 100 kilometer.

Voor wie een wagen wil met een nog groter vermogen, is het Toyota GR Supra 3.0-model een goed alternatief. Dit model beschikt over een een maximumvermogen van 340 pk bij 500 Nm koppel. Het Toyota GR Supra 3.0-model is dan ook iets vlotter op de weg en accelereert in slechts 4,3 km/u seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Er is echter geen verschil in de topsnelheid, die ook voor dit model 250 km/u bedraagt. Het brandstofverbruik per 100 kilometer bedraagt ongeveer 8,1 liter.

De bestuurder kan zich bovendien volledig concentreren op het verkeer, aangezien de Supra bij alle modellen over een automatische versnellingsbak met acht versnellingen beschikt. Alle modellen zijn dus standaard een automaat, bovendien rijden beide motoren rijden op benzine. Een achterwielaandrijving is ook standaard.

Afmetingen

De Toyota Supra behoort sinds zijn marktintroductie tot de grotere sportwagens. De Supra van de vijfde generatie heeft een lengte van 4,4 meter en een breedte van 1,85 meter. De hoogte van de carrosserie bedraagt 1,3 meter. De wielbasis is 2,47 meter en het ledig gewicht bedraagt maximaal 1570 kilogram. Gezien de zware motoren en de zeer goede uitrusting met veel comfort, valt het op dat het ledig gewicht toch eerder aan de lage kant is – dat is natuurlijk een voordeel.

De twee comfortabele sportzetels* zorgen ervoor dat ook langeafstandsritten met de Supra mogelijk zijn. Hoewel de Toyota Supra een klassieke sportwagen is, is het model toch ook geschikt voor alledaags gebruikt. Daarvoor zorgt onder meer de **grote bagageruimte van maximum 290 liter**, die genoeg plaats voor bagage of boodschappen. De klanten moeten het echter nog steeds stellen **zonder aanhangwagenkoppeling**.

Gegevens en afmetingen Toyota Supra
Productie 1978 - 2002, 2019 - vandaag
Lengte, breedte, hoogte 4,4 m x 1,9 m x 1,3 m
Wielbasis 2,5 m
Inhoud bagageruimte 290 l
Ledig gewicht 1.470 - 1.570 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.710 - 1.815 kg
Cilinderinhoud 1.998 - 2.998 cm³
Koppel 400 - 500 Nm
Topsnelheid 250 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 4,3 - 5,2 sec
Tankinhoud 52 l
Verbruik 6,3 - 7,5 l
CO2-uitstoot 143 - 170 g/km

Varianten

De Toyota Supra is verkrijgbaar in de volgende vier uitrustingsniveaus:

 • Toyota GR Supra 2. 0 Launch
 • Toyota GR Supra 2.0 Launch Premium
 • Toyota GR Supra 3.0 Legend
 • Toyota GR Supra 3.0 Legend Premium

De Toyota GR Supra 2.0 Launch is het basismodel van de serie. Het model beschikt over een 2.0 Twin-scroll Turbo motor en is uitgerust met o.a. automatische airconditioning, verlichting in de bagageruimte, DAB+ tuner, stop-en start systeem, pre-crash safety, een bandenreparatieset en 18” lichtmetalen velgen. Het valt meteen dat het basismodel over een standaarduitrusting met veel technologieën en en een hoog niveau van comfort beschikt. De Toyota GR Supra 2.0 Launch Premium beschikt over nog meer comfort zoals een head-up display en een JBL premium Audio.

De Toyota GR Supra 3.0 Legend en Premium beschikken beide over een 3.0 Twin-scroll Turbo motor en hebben een hoger vermogen en ook een hoger brandstofverbruik dan de GR Supra 2.0-modellen. De 30.-modellen hebben Apple Carplay en bovendien een zeer goed geluidssysteem.

Prijs

De Toyota Supra heeft al sinds zijn marktintroductie in 1979 de reputatie van betaalbare sportwagen. Dat uit zich ook bij het huidige model van de vijfde generatie: het startmodel is al verkrijgbaar vanaf € 65.995. De topversie met uitgebreide uitrusting en enorm comfort is vanaf € 90.395 te koop.

De Toyota Supra is ook beschikbaar als leaseauto. Er zijn veel aanbieders op de markt – de Supra kan vanaf € 833 geleased werden.

De Supra is erg populair op de tweedehandsmarkt, de prijzen zijn er dan ook redelijk redelijk hoog. Hoewel de Supra de reputatie heeft van een betaalbare sportwagen, stijgen de prijzen op de tweedehandsmarkt voortdurend. Het zou dus een goede investering zijn om op dit moment een gebruikte Supra te kopen. Dankzij de goede technieken en uitstekende kwaliteit van het voertuig houdt de aankoop dan ook weinig risico’s in.

Design

Exterieur

De Toyota Supra heeft definitief een opvallend en uniek design. De sierlijke lijnen geven de hoge performance en sportieve ambitie weer. Of het nu gaat om de grote luchtinlaten aan de voor- of zijkant, de enorm lange motorkap of de daklijn aan de kant van de bestuurder die extra naar achteren afloopt – de auto springt meteen in het oog. Veel klanten kiezen ook bewust voor een oogverblindende lak, in bijvoorbeeld het felrood of aantrekkelijk blauw, om het ongewone design van het voertuig nog eens duidelijk te benadrukken.

Interieur

Het zeer speciale karakter komt ook in het interieur naar voren. De verschillende bedieningselementen zijn zeer eenvoudig in gebruik en uitstekend afgewerkt. De talrijke stylingelementen benadrukken de sportieve kenmerken van het voertuig. Het sportstuur ligt goed in de hand en de sportstoelen zitten zeer comfortabel. De gekleurde bedieningselementen op de middenconsole en het stuur brengen het interieur tot leven. De sportwagen is helemaal mee met zijn tijd en beschikt dan ook over touchscreen. De pook van de automatische versnellingsbak is binnen handbereik.

toyota-supra-interieur

toyota-supra-seats

Veiligheid

Toyota legt al vele jaren een grote focus op veiligheid. Dat zien we ook in het Supra-model. De talrijke veiligheidssystemen houden tijdens het rijden een oogje in het zeil en grijpen in als zich een gevaarlijke situatie voordoet. Zo beschikt het de topversie van de Supra over parkeersensoren voor- en achteraan, een achteruitrijcamera, een actief waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook (Lane Tracing Assist) en een voetgangers- en fietserdetectie. Het veiligheidsniveau van de sportwagen is dus zeker overtuigend.

Alternatieven

De Nissan 370Z is een van de aantrekkelijkste sportwagens op de markt, maar wordt tot op de dag van vandaag vaak onderschat. Het model wordt niet meer gemaakt maar is een prima keuze als tweedehandsmodel. De Nissan 370Z heeft een vermogen van maximum 344 pk en scoort met zijn hoge en sportieve prestaties en uitgebreide comfort.

FAQ

Waar wordt de nieuwe Toyota Supra gebouwd?

De huidige generatie is een samenwerking tussen Toyota en BMW. De Supra wordt bij Magna Steyr in Graz geproduceerd.

Hoe sportief is de Toyota Supra?

Het zijn niet alleen de krachtige motoren die een belangrijke rol spelen bij de sportieve prestaties van de Supra. Het goed uitgebalanceerde chassis en de vele technieken dragen daar ook in grote mate toe bij.

Beoordelingen voor Toyota Supra

2 Beoordelingen

5,0